Annonce
Livsstil

Redaktørens klumme: Feriebarnet

Hanne Frette. Foto: Vibeke Volder

Han fortalte spøgelseshistorier, så jeg ikke kunne sove om natten, når vi lå i hver sin seng i soveværelset. Han hældte en hel spand iskoldt vand ud over mig, efter at jeg havde ramt ham med en slatten vandballon til vandkamp i haven. Han spiste mit kød og hældte sine grøntsager over på min tallerken, for ifølge ham kan piger - og navnlig dem, der er et år yngre - sagtens klare sig uden kød. Mens han derimod skulle have kød for at blive en mand.

Min fætter Flemming fra Jylland var hvert år feriebarn hos os. Og hvilke dage, for som enebarn var det hårdt at skulle dele alt lige fra opmærksomhed til slik med sin fætter, der heller ikke har nogen søskende.

Til gengæld var der dobbelt op på opfindsomhed og utyskestreger. Et af vores glansnumre var at støvsuge badeværelset for toiletpapir og så spændt vente på reaktionen, der aldrig udeblev. Mere end én gang er min far kommet hoppende ud af huset med bukserne nede højt brølende, mens vi grinende flygtede ned i vores legehus i den anden ende af haven.

Annonce

Mange af de ”farlige” minder synes ret banale nu, men det var stort, da min fætter åd to store poser salmiaklakrids i smug og brækkede sig i sengen hele natten. Eller da han påstod, at han ikke blev vasket derhjemme og derfor heller ikke skulle det på Fyn.

Men det, jeg husker allerbedst, er fornemmelsen af at være en mere. Pludselig var man to. Og det er mange, når man er vant til at være alene. Min fætter var altså højere (og flottere!) end alle mine legekammerater fra skolen og vejen, fordi han jo var ET år ældre, som i barndommen betyder alt. Jeg sled sætningerne ”Mig og min fætter” og ”Det er min fætter” hurtigere end mit tøj i løbet af den årrække, hvor han boede hos os om sommeren.

Derfor glæder jeg mig i dag over, at vi de seneste mange år har haft besøg af mine døtres kusine, som også i år har meldt sin ankomst.


Et af vores glansnumre var at støvsuge badeværelset for toiletpapir og så spændt vente på reaktionen, der aldrig udeblev.

Annonce

Mest læste

Faaborg-Midtfyn For abonnenter

Psykolog om dødssyge Marcos sidste tid: Kommunen bør gentænke beslutning - og det skal være nu

Danmark

Onsdagens coronatal: 1284 nye smittede - flest siden slutningen af maj

Annonce
Annonce
Annonce
Middelfart

Campingvogn stod i flammer, så nabovognene smeltede: - Folk skyndte sig at tømme dem for gasflasker og sikre stedet

Nordfyn For abonnenter

Største og dyreste projekt i kommunens historie: Om fire år er digerne ved Bogense fremtidssikret

Odense

Mangler du en slange?: Kongeboa på afveje i det centrale Odense

Assens

Nu lykkedes det: Sandra skal til Aalborg for at studere psykologi

Danmark

Onsdagens coronatal: 1284 nye smittede - flest siden slutningen af maj

Faaborg-Midtfyn For abonnenter

Her er ugens bolighandler i Faaborg-Midtfyn

Kerteminde

Kommunen trækker stikket for havnens madvogne: - Det er rigtig nok, at vi har annulleret de aftaler

Danmark

Få overblikket: Her er uddannelserne med det højeste snit

Odense

78-årig kvinde reddet ud af brændende lejlighed: Personalet handlede snarrådigt

Odense For abonnenter

Hans Jørgen fra Odense lavede sabotage med sine fætre fra Churchill Klubben: Endte for en tysk krigsret og mistede livet

Nyborg

Slut med test i Nyborghallerne: Vaccination og kviktest samles på ét sted

Annonce