For en uges tid siden sad jeg på en af landets bedste restauranter med udsigt over Storebælt og blev trakteret med den ene lækre ret efter den anden - blandt andet dagens fangst og ikke mindst flere af sæsonens råvarer såsom hvide asparges og rabarber.
Der var udbredt enighed om, at vi virkelig har savnet den tid på året.
Jeg glemmer altid i løbet af vinteren, hvor godt rabarberdesserter smager. Og jeg glæder mig ekstra meget til, at de to planter i min egen have inden for få uger er klar med første høst.
For snart 17 år siden plantede jeg som nybagt haveejer to rabarberplanter med den tanke, at jeg året efter skulle høste de første pinkfarvede stilke og omhyggeligt lægge et låg af mørdej over dem, inden de kom i ovnen.Jeg glemmer altid i løbet af vinteren, hvor godt rabarberdesserter smager. Og jeg glæder mig ekstra meget til, at de to planter i min egen have inden for få uger er klar med første høst.
Jeg behøvede ikke engang at vente et år, for de var klar nogle måneder senere.
Siden da har de to planter i ly af de grønne kæmpeblade leveret mange meter stilke hver eneste sæson, og jo mere man tager, jo mere groglade bliver de.
Jeg synes, det er svært at få dem brugt. Også selvom jeg har flere, der hjælper mig. Det er alligevel begrænset, hvor meget rabarbertærte og rabarberdessert bestående af rabarberkompot, hakket hvid chokolade og flødeskum, man kan spise.
Man kan også gøre, som vores haveskribent, Helle Troelsen, der denne gang leverer en opskrift på arme riddere med rabarber, så det bliver en dessert.
Jeg hører gerne fra dig, hvis du har et bud på, hvad man kan bruge de mange rabarber, der de kommende måneder vælter op af jorden, til.
Jeg glemmer altid i løbet af vinteren, hvor godt rabarberdesserter smager. Og jeg glæder mig ekstra meget til, at de to planter i min egen have inden for få uger er klar med første høst.