Annonce
Danmark

Redaktøren i den røde stol: Giv os en Rabalderstræde

Det er ikke nemt at komme til at hylde Kim Larsen. I denne uge var det præcis et år siden, at han døde - 30. september. 72 år gammel. Men Kim Larsen var ikke meget for den opmærksomhed, der fulgte med at lave lydsporet til opvæksten for fem-seks generationer af danskere.

Han afviste både musikpriser og ridderkors og avisinterviews. Først til allersidst accepterede han, at portrætbogen ”De unge år” blev skrevet, og siden hans død har familien gjort, hvad den kunne for at stoppe fejringen af Kim Larsen.

I Odense, der var Kim Larsens hjem gennem de seneste to årtier, var der ellers planer om at opkalde en plads eller en vej efter hr. Larsen. I København var der planer om at opkalde den nye bro ved siden af Langebro efter Kim Larsen. Men ingen af delene bliver til noget, fordi familien har afvist det. Vi får heller ikke at vide, hvor Kim Larsen er begravet - og det er sikkert præcis sådan, Kim Larsen ville have det.

Det ændrer bare ikke på, at mange af os har helt særlige følelser knyttet til Kim Larsens musik. Det er den, vi har danset til, forelsket os til, sunget i bilen og tekstanalyseret i dansktimerne.

På den måde er musikken større end Kim Larsen, og det burde være muligt at skille kunster og musik ad. Lidt på samme måde som Michael Jacksons musik ikke nødvendigvis skal filtres sammen med hans muligvis problematiske livsstil.

Kim Larsens musik er værd at fejre. Sådan er det. Og så er det altså lidt ærgerligt, at man ikke må blive mindet om Larsens bidrag til danskheden, når man går og kigger på gadenavne.

Måske er løsningen at vi nøjes med at hylde musikken og ikke manden. Så kunne vi få en Rabalderstræde, en Susan Himmelblås Vej og en Kvinde Mins Allé. Eller hvad med en Smukke Møllers Plads og en Stakkels Jims Bro. Der er nok at tage af.

Det der med helt at forbigå, at nationen engang havde et fælles lydspor at samles om, virker en smule underligt. På Smukfest i Skanderborg i år havde man samlet stort set alt, hvad der er af kendt dansk populærmusik på scenen. Samtidig havde arrangørerne lavet en lille mindelund fuld af Kim Larsens musik. Talsmanden for Smukfest, Poul Martin Bonde, sagde i denne uge til BT, at han efterfølgende havde lagt mærke til, at Kim Larsens familie ikke bryder sig om officiel fejring og han tilføjede:

"Vi gjorde det, fordi vores publikum var glade for ham".

Måske kunne man bruge samme argument for at få lov til at mindes Kim Larsens produktion med et vejnavn eller to. Jeg gad i hvert fald godt at bo på Rabalderstræde 4, 3. th.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce