Annonce
Erhverv

Redaktør: Der er 10 Michelin-stjerner i provinsen

Der er masser af restauranter i provinsen, som fortjener stjerner næste år, mener redaktør for spiseguide.

Der gemmer sig masser af potentielle Michelin-restauranter i den danske provins.

Det vurderer Bent Christensen, redaktør for Den Danske Spiseguide, efter Michelin onsdag har meddelt, at Norden næste år får sin egen guide.

- Hvis de tager en forsigtig start, så ligger der mellem otte og 10 Michelin-stjerner i provinsen, siger han til Ritzau.

Den nye guide vil omfatte restauranter over hele Norden, hvor man hidtil har holdt sig til millionbyerne København, Stockholm, Göteborg, Helsinki og Oslo.

Bent Christensen mener, at Frederikshøj i Aarhus, der har Wassim Hallal som køkkenchef, er selvskrevet i guiden og sågar kandiderer til at starte ud med to stjerner.

- Det er den absolut aller, aller, aller sikreste, vurderer redaktøren.

De øvrige kandidater ligger spredt rundt i landet.

Molskroen, hvor Wassim Hallal også har en finger med i spillet, Nordsminde Kro i Odder og Nordisk Spisehus i Aarhus er andre østjyske kandidater.

Mens Ti Trin Ned i Fredericia, Ruths Hotel i Skagen og Henne Kirkeby Kro Nordvest for Esbjerg med den tidligere Michelin-kok Paul Cunningham er andre bud på det danske fastland.

Lieffroy i Nyborg og den tradionsrige Falsled Kro nordvest for Faaborg er Bent Christensens kandidater til fynske stjerner, mens Dragsholm Slot vest for Holbæk, Hotel Frederiksminde ved Præstø, Babette i Vordingborg og Restaurant Sletten i Humlebæk er Sjællands bud.

Den bornholmske restaurant Kadeau, der allerede har en stjerne i sin københavnske filial, bør også være i spil, mener redaktøren.

- Der er nuancer, man kan diskutere, men de er på niveau med de enstjernede restauranter i København. Så er spørgsmålet, hvor mange de vælger at strø ud, men det er blandt dem her, de vil tage, siger Bent Christensen.

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Klumme

En livsingrediens, du ikke må f**** med

Det var blevet mørkt, da de to ladvogne endelig kørte afsted - fyldt med alskens indbo. Stumtjeneren, skænken, lænestolen og alt det andet habbengut, der vidnede om, at et liv engang var blevet levet med tingene. Huset, som tingene kom fra, var lige så mørk som aftenen. Jeg har set husets to gamle beboere mange gange. Sludret med dem om campingvognen, ferien sydpå og julefrokosten i pensionistklubben. Om længslen efter besøgene, der pludselig stoppede – og sorgen over det. ”Hvorfor?”, hang altid tungt i luften. En dag var kvinden væk. Demensen havde taget hende, sagde nogle. Længe efter konen forsvandt, så jeg manden gå alene frem og tilbage på vejen. Han så fortabt og trist ud. Ensom. I stedet for at tage kontakt til den gamle mand, begyndte jeg at ”gemme” mig, når jeg så ham. Bag min telefon, mit pandehår eller mælken, der i raketfart skulle på køl. For jeg har jo virkelig travlt, ikk’? Åbenbart alt for meget om ørerne til at give den gamle mand fem minutter af min tid (for hvad nu, hvis han, ligesom Fakta, gerne ville have, at jeg blev lidt længere?). Dét var der altså ikke tid tid. Nu er manden også væk. Det har han været et godt stykke tid. Jeg har taget mig selv i at hold øje med, om han kom forbi min vindue. Det gjorde han ikke. Mon han er død lige som livet i huset? Er han kommet på plejehjem? Er der overhovedet andre end mig, der har bemærket, at han er væk? Jeg ville ønske, at jeg kunne spole tiden tilbage. At jeg havde taget hovedet ud af r**** og talt med min næsten nabo, som jeg gjorde for år tilbage. For hvad er egentlig mere vigtigt end, at vi ser hinanden og tager os tid til hinanden? Relationer er det vigtigste i verden. Det er dem, der er med til at holde ensomheden fra døren. Relationer får os til at føle os i live. Studier viser faktisk, at det skærer år af vores levetid, hvis vi ikke er en del af relationer. Det tomme hus og møblerne på vognenes lad fik mig for alvor til at vende blikket mod en af mine relationer, hvor mørket er ved at falde på. Det fik mit til at tænke på, hvordan tid er en livsingrediens, vi ikke må f**** med. En dag har vi ikke mere tid at give af. Vi skal sænke farten og lade være med at spilde tiden på at brokke os over vejret eller lørdagens genudsendelser på tv. Tidsspilde er det også at bære nag, være vrede over fortiden, at kæmpe for at få ret eller for at ændre andre. Vi skal give hinanden vores (nu)tid. Være sammen med de mennesker, vi holder af. Tale med hinanden – naboen, forældre, kassedamen, ens børn, taxichaufføren, venner. Give hinanden kys, kram og komplimenter. Hver dag. Dét er en god måde at bruge tiden på.

Annonce