Annonce
Erhverv

Redaktør: Der er 10 Michelin-stjerner i provinsen

Der er masser af restauranter i provinsen, som fortjener stjerner næste år, mener redaktør for spiseguide.

Der gemmer sig masser af potentielle Michelin-restauranter i den danske provins.

Det vurderer Bent Christensen, redaktør for Den Danske Spiseguide, efter Michelin onsdag har meddelt, at Norden næste år får sin egen guide.

- Hvis de tager en forsigtig start, så ligger der mellem otte og 10 Michelin-stjerner i provinsen, siger han til Ritzau.

Den nye guide vil omfatte restauranter over hele Norden, hvor man hidtil har holdt sig til millionbyerne København, Stockholm, Göteborg, Helsinki og Oslo.

Bent Christensen mener, at Frederikshøj i Aarhus, der har Wassim Hallal som køkkenchef, er selvskrevet i guiden og sågar kandiderer til at starte ud med to stjerner.

- Det er den absolut aller, aller, aller sikreste, vurderer redaktøren.

De øvrige kandidater ligger spredt rundt i landet.

Molskroen, hvor Wassim Hallal også har en finger med i spillet, Nordsminde Kro i Odder og Nordisk Spisehus i Aarhus er andre østjyske kandidater.

Mens Ti Trin Ned i Fredericia, Ruths Hotel i Skagen og Henne Kirkeby Kro Nordvest for Esbjerg med den tidligere Michelin-kok Paul Cunningham er andre bud på det danske fastland.

Lieffroy i Nyborg og den tradionsrige Falsled Kro nordvest for Faaborg er Bent Christensens kandidater til fynske stjerner, mens Dragsholm Slot vest for Holbæk, Hotel Frederiksminde ved Præstø, Babette i Vordingborg og Restaurant Sletten i Humlebæk er Sjællands bud.

Den bornholmske restaurant Kadeau, der allerede har en stjerne i sin københavnske filial, bør også være i spil, mener redaktøren.

- Der er nuancer, man kan diskutere, men de er på niveau med de enstjernede restauranter i København. Så er spørgsmålet, hvor mange de vælger at strø ud, men det er blandt dem her, de vil tage, siger Bent Christensen.

Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Klumme For abonnenter

Gamle nyheder, 1994: 47 husmødre fra Vester Hæsinge kørte galt

1994 47 medlemmer af Vester Hæsinge Husmoderforening fik i går formiddag en grim forskrækkelse, da den udflugtsbus, som de var passagerer i, løb løbsk, fordi bussens fører pludselig sank død om bag rattet. Den førerløse bus fortsatte ind på en markvej og væltede om på siden med bagenden hængende ud over en to meter dyb grøft. To passagerer blev lettere kvæstet og kørt til Aabenraa Sygehus, men det kunne være gået langt værre, siger den vagthavende hos Haderslev Politi. Bussen var på vej fra Vester Hæsinge til Møgeltønder, da ulykken skete. De forskrækkede passagerer kunne ikke komme ud af bussen, men måtte vente på assistance fra Falck, der ved hjælp af en stige fik passagerne ud. 1969 - Jeg er helt på det rene med, at det er et spring ud i det uvisse, og ikke mindst derfor er jeg lykkelig for, at teaterchef Kai Wilton er indstillet på, at jeg kommer tilbage, hvis jeg ”brænder fingrene”. Det siger skuespillerinden Lone Helmer, der har fået orlov fra Odense Teater med udgangen af denne sæson for at prøve kræfter med nye opgaver i København. Lone Helmer, der kom til Odense Teater for syv år siden, har været en af teatrets flittigst benyttede skuespillerinder. Hun mener, at det vil være afgørende for hendes videre udvikling, at hun får lejlighed til at arbejde i andre ensembler og med andre instruktører. Der har allerede været bud efter hende fra både tv og filmselskaber. 1944 Opførelsen af de 340 bunkers, som vi skal have i Odense, skrider kun langsomt fremad. Det går ganske godt med støbningen af cementskelletterne, men der er store vanskeligheder med at få inventaret i orden. De sidste dage har arbejdet på de ellers fuldførte dækningsrum ligget stille, fordi der er opstået diskussion om, hvorvidt der skal være fire eller færre elektriske lamper i hvert rum. Driftsbestyrer Westergaard, Randers Elektricitetsværk, har over for Statens Civile Luftværn protesteret mod opsætning af fire lamper, hvilket han hævder er spild af materialer, da man kan nøjes med mindre. Da spørgsmålet er aktuelt for hele landet, vil Elektricitetsværkernes Forening behandle sagen.

Erhverv

Plads til 1000 ansatte: Pensionsselskab investerer 381 millioner kroner i kæmpestort kontorbyggeri ved SDU

Kerteminde For abonnenter

Nyt forslag: Hvis du flytter til Kerteminde, får du en gratis byggegrund og 100.000 kr. i hånden

Odense

2000 indviede julefestival i Odense

Annonce