x
Annonce
Faaborg-Midtfyn

Red Barnet søger flere frivillige

Red Barnets familieoplevelsesklub var i 2019 på en sommerlejr ved Vadehavet. Arkivfoto: Hans Chr. Gabelgaard
Red Barnet i Faaborg-Midtfyn har aldrig haft så mange aktiviteter som de seneste år. Men foreningen søger frivillige kræfter.

Faaborg-Midtfyn: Red Barnet i Faaborg-Midtfyn har ikke siden etableringen af en oplevelsesklub i 2012 haft så mange aktiviteter, som foreningen har haft de sidste par år. Men skal succesen fortsætte, er vi afhængige af, at vi får flere frivillige, oplyser Elna Johansen, formand for Red Barnet Faaborg-Midtfyn.

Foreningen har ordinær generalforsamling onsdag 19. februar kl. 19.00 i foreningshuset Guldhøj, Ringe.

Red Barnet Faaborg-Midtfyn har to forskellige tilbud. Dels en familieoplevelsesklub for socialt udsatte familier, dels ”Et godt fritidsliv for alle”, som er et tilbud i samarbejde med Faaborg-Midtfyn Kommune og Røde Kors Faaborg, hvor børn i alderen 6-16 år kan få hjælp med at få et godt og aktivt fritidsliv.

- I familieoplevelsesklubben er der pt. 13 familier. Her tager vi på cirka otte endagsture om året. Desuden var vi i 2019 på en sommerlejr ved Vadehavet. Der har været god tilslutning til de fleste af turene. Men vi er afhængige af, at vi har nogle frivillige til at tage med og sørge for, at turene forløber godt, siger Elna Johansen og fortsætter:

- I ”Et godt fritidsliv for alle” er der cirka 225 børn tilknyttet. Tilbuddet blev startet som et forsøgsprojekt i 2015 og gjort permanent fra 2017. Det har været en succes fra starten med en stor fastholdelsesprocent af det enkelte barn i en fritidsaktivitet. På landsplan en af de højeste fastholdelsesprocenter. Dette skyldes ikke mindst den projektleder, der har stået for tilbuddet i Red Barnet, Helene Jacobsen. Desværre har hun valgt at stoppe og bruge sine kræfter andet sted, og vi står nu og mangler både projektleder og frivillige fritidsvejledere.

- I år fejrer Red Barnet i Danmark 75-års jubilæum den 14. marts, og den anledning har vi tænkt os at fejre lokalt med kage/kaffebord i Det gamle bibliotek i Faaborg, oplyser Elna Johansen.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Klumme

Coronavirussen vil forandre dansk politik

I Danmark har vi – heldigvis – en politisk tradition for, at vi rykker sammen, når det gælder. Således kunne Folketinget på tværs af partiskel i et højt tempo og uden det sædvanlige politiske fnidder vedtage de nødvendige tiltag. Hvad enten det var omfattende og nødvendige tiltag på sundhedsområdet, forbud mod større forsamlinger eller en historisk stor økonomisk kompensation til ansatte og virksomheder, der er ramt af Coronaen. Også fagbevægelsen og arbejdsgiverne har med indgåelsen af en trepartsaftale, der spænder et sikkerhedsnet ud under rigtigt mange lønmodtagere og mange virksomheder vist, at de er parate til at tage ansvar i denne svære situation. Men det er ikke slut endnu, og der bliver brug for flere tiltag. Både for at håndtere sundhedssituationen, men også for at sikre, at de alt for mange virksomheder, der af den ene eller anden årsag ikke bliver hjulpet af de vedtagne hjælpepakker, kan få den fornødne hjælp. Når denne coronakrise er drevet over, er der behov for samarbejder på tværs af partiskel. Til den tid vil dansk politik være forandret. Vi vil stå med en kæmpe regning, som vi endnu ikke kender, og som skal samles op. Det kommer til at kræve politisk mod og vilje. Hvordan sikrer vi de rette politiske rammer, økonomisk vækst og dermed en fortsat høj beskæftigelse? Og hvordan får vi de mange tusinde mennesker, der i disse dage bliver afskediget eller sendt hjem, tilbage på arbejdsmarkedet? Der er mange spørgsmål, der kræver politisk handling og samarbejde i Folketinget. I den første tid af coronakrisen har Folketinget vist vilje til samarbejde, men hvor længe vil det vare ved? Vil vi se ydrefløjene grave sig ned, som vanen forskriver? Og hvad med regeringens parlamentariske grundlag – herunder ikke mindst Enhedslisten og SF – vil de have modet til også at træffe upopulære beslutninger? Der må gøres ofre i tiden efter, og det er ikke givet, at Arne får lov til at komme tidligere på pension, eller at vi kan afsætte ubegrænset med penge til klimaet, hvis pengene ikke er der. For mig at se er løsningen klar: Et tæt samarbejde mellem S-regeringen og Venstre om en omfattende plan, der skal få Danmark tilbage på sporet. En plan, der rækker mange år frem – også til efter næste folketingsvalg. De to partier har flertal tilsammen og har for mig at se en forpligtigelse til at træffe de nødvendige politiske beslutninger for at bringe Danmark sikkert videre. Coronavirussen har derfor forandret dansk politik her og nu men så sandelig også på lang sigt.

Annonce