Annonce
Fyn

Red Barnet kritiserer nomineringsvideo fra Fredericia Realskole

En nomineringsvideo fra Fredericia Realskole har vakt kritik. Nomineringsvideoen er fra maj i år - billedet er taget i august 2015. Arkivfoto: Benny F. Nielsen

Elev fra 3. klasse er med i en nomineringsvideo, som afgangselever lavede på Fredericia Realskole. Red Barnet-psykolog kalder det en seksualiseret fremstilling og mener, det er "forkasteligt". Videoen er taget ud af en sammenhæng, mener skoleleder.

Opdateret: Videoen er nu fjernet fra YouTube

Fredericia: En dreng fra 3. klasse på Fredericia Realskole er i en video nomineret som "årets upcoming".

Videoen er lagt på YouTube 30. maj, og den møder nu kritik fra Red Barnet. I Berlingske mandag kritiserer organisationens chefpsykolog Kuno Sørensen nomineringsvideoer, hvor elever ned til 3. klasse "bliver udstillet" på en "seksuelt orienteret måde".

Sådan opfatter Fredericia Realskoles leder, Pernille Aarøe Petersen, ikke videoen. Hun peger på, at langt de fleste elever i videoen er afgangselever. Kun i kategorien "årets upcoming" er der yngre elever.

- Den video er taget ud af en sammenhæng med en sidste skoledag for afgangselever, som plejer at være en sjov dag for alle parter. Egentlig også en meget styret dag, for vi er meget opmærksomme på, hvad vi vil have og ikke vil have. Jeg synes, at sidste skoledag var en vellykket og sjov dag, og de ældste elever fra 9. og 10. klasse lavede et godt underholdningsshow. Men når jeg ser videoen isoleret set, så synes jeg ikke, den er sjov. Og dele af videoen er upassende, siger skolelederen.

Videoen fra Fredericia er én blandt syv fra grundskoler i hele landet, Berlingske har fundet. Om kritikken fra Red Barnet-chefpsykologen siger skolelederen.

- Han tolker ud fra musikken, at videoen bygger på et seksuelt budskab. Det er ikke min opfattelse, at det var det, afgangseleverne ville, siger hun.

I videoen træder forskellige elever frem foran kameraet i skolegården. Der er flere kategorier, for eksempel "årets babe". Eleverne har selv sagt ja til at være med.

- I videoen fra Fredericia Realskoles afgangselever kalder de det "årets upcoming". Men der er ikke noget svar på, hvad "årets upcoming" er. Han (Kuno Sørensen, red.) tillægger det, at de udråbes som seksuelle objekter. Men det ligger ikke nødvendigvis i "årets upcoming", siger Pernille Aarøe Petersen og tilføjer:

- Når vi taler om vores afgangselever på 15-16-17 år, så har de anden musiksmag og et andet sprogbrug, end vi har. Det er en tolkning, at man nødvendigvis er "upcoming" i forhold til noget seksuelt. Men jeg er da enig, når det bliver påpeget, at den musik, der bliver sat til en elev i 3. klasse, ikke er passende, siger Pernille Aarøe Petersen.

Mens eleven fra 3. klasse er med i videoen, spilles nummeret "Bumpy Ride" af sangeren Mohombi.

Annonce
Skoleleder Pernille Aarøe Petersen siger, at man på Fredericia Realskole internt vil drøfte, hvordan man fremover holder sidste skoledag. Arkivfoto

40.000 visninger

Videoen har haft godt 40.000 visninger. Pernille Aarøe Petersen mener ikke, den burde være lagt på Youtube.

- Det er første gang, der er lavet en video af den karakter. Skolen har ikke givet tilladelse til, at den skulle deles på Youtube. Men vi har selvfølgelig et særligt ansvar som skole for optagelser, der er filmet på skolen, siger skolelederen, der har oplevet stor interesse fra medierne efter Berlingske-artiklen.

Men hun har indtil videre ikke fået kommentarer fra forældre.

Var videoen godkendt?

- Den samlede sidste skoledag har medarbejdere været inde over at strikke sammen. Om videoen i den endelige form var godkendt, kan jeg ikke svare på. Det har jeg ikke haft lejlighed til at snakke med dem om, siger lederen.

Kuno Sørensen fra Red Barnet mener, at skolerne bør sørge for at fjerne videoerne.

Det spørgsmål skal drøftes internt på skolen, oplyser Pernille Aarøe Petersen.

- Vi skal lære af det her og internt finde ud af, hvordan vi fremadrettet skal lave sidste skoledag. Vi ønsker en skolekultur, hvor elever og forældre kan være trygge - også på sidste skoledag. Og hvor der ikke er nogen, som har det sjovt på andres bekostning, siger hun.

Skolelederen har i øvrigt ikke flere kommentarer til sagen.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Sport

Fynboer fejrede sporten: Se de 10 bedste billeder fra Årets Sportsnavn

Fyn

2822 husstande uden strøm

Debat For abonnenter

De gamle nyheder, 1945: Odense Sporveje vil nedlægge stoppesteder

1995 4,7 millioner kroner. Så mange penge lagde 11.852 glemsomme fynske bilister i statskassen for ulovlig parkering i 1993. Hovedparten af afgifterne, der som bekendt er på 400 kroner pr. gang, blev lagt af 8816 i Fyns største politikreds, Odense. De 3036 øvrige afgifter er blevet opkrævet jævnt fordelt over resten af Fyn. Selv om afgiften for ulovlig parkering blev fordoblet fra 200 til 400 kroner 1. april 1991, kan de seks fynske p-kontrollører fortsat uddele lige så mange afgifter – ca. 12.000 – om året, konstaterer politikommissær Poul Dahl. 398 bilister klagede over afgiften, men kun 172 fik medhold og pengene eftergivet – oftest i forbindelse med læge- eller sygehusbesøg, der uventet trak ud. 1970 Statsbanerne udbyder i dag en ny Storebæltsfærge til 50 millioner kroner i licitation, og på forhånd ventes de fire værfter i Helsingør, Nakskov, Ålborg og Odense at være interesseret i ordren. Efter planen skal den nye tredækker leveres til sommeren 1972 eller muligvis først til foråret 1973. Samtidig viser en prognose, at færgekapaciteten skal fordobles inden udgangen af 1970-erne, hvis der ikke ret hurtigt tages beslutning om en bro mellem Fyn og Jylland. Færgen kommer i store træk til at ligne ”Arveprins Knud” og får en kapacitet på 450 personbiler og 1500 passagerer. En ny jernbanefærge, der kan overføre gennemgående eksprestog mellem Nyborg og Korsør, ventes bestilt til levering i 1973. 1945 Fra Odense Sporvejes begyndelse har der eksisteret en del faste stoppesteder på særligt trafikerede steder, men sporvejsselskabet overvejer at likvidere dem. Det gælder ved hjørnet af Klaregade og Mageløs samt ved hjørnet af Mageløs og Kongensgade, hvor der nu opsættes almindelige stoppestedsskilte i stedet. Ifølge driftsbestyrer Schaumann sker nedlæggelsen af de faste stoppesteder ud fra hensynet til at gennemføre en hurtigere drift under de nuværende, besværlige trafikforhold, hvor der er stort pres på sporvognene. De faste stoppesteder virker kun forsinkende, og hvis der ingen passagerer er at optage og afsætte, vil sporvognene altså fremtidig kunne køre videre uden standsning.

Annonce
var adsmtag = adsmtag || {}; adsmtag.cmd = adsmtag.cmd || [];