Annonce
Fødselsdag

Realkredittens tro væbner fylder 60

Hun melder sig ofte i debatten, når realkredittens vilkår ændres. Viceadministrerende direktør Ane Arnth Jensen fylder 60 år torsdag den 20. februar. (Arkivfoto) Jonas Vandall Ørtvig/Ritzau Scanpix

Hun er en af de markante stemmer, når talen falder på den danske realkredit.

Siden 2017 har Ane Arnth Jensen været viceadministrerende direktør for Finans Danmark. Torsdag den 20. februar fylder hun 60 år.

Ane Arnth Jensen er stolt af sit arbejde for at skabe resultater. Eksempelvis i 2007, kort efter hun havde taget plads som direktør i Realkreditrådet. Her var hun en af kræfterne bag en ny lov om SDO-lån.

Dengang frygtede realkreditinstitutterne, at et lovforslag om de nye SDO-lån ville slå bunden ud på af danske realkreditsystem. Men Realkreditrådets lobbyarbejde var med til at give lovforslaget en form, som realkreditinstitutterne kunne spise.

Afsættet for Ane Arnth Jensens karriere var en eksamen som cand.polit. på Københavns Universitet i 1987. Siden da har hun brugt sine kræfter i arbejde inden for økonomi og politik.

Først som økonom i Privatbanken og Realkredit Danmark. Siden hos Venstres folketingsgruppe som leder af det politisk-økonomiske sekretariat fra 1994 og frem til årtusindskiftet.

Herefter kom hun i spidsen for Foreningen Registrerede Revisorer. I 2006 blev hun direktør for Realkreditrådet og efter finansfusionen i 2016 tillige viceadministrerende direktør i den nye brancheorganisation, Finans Danmark.

I fritiden bruger Ane Arnth Jensen tiden på sin familie og kobler af og til af med en løbetur.

Derudover har hun en forkærlighed for musik, særligt opera, fordi det taler til mere end blot én af sanserne.

Ane Arnth Jensen er gift med Carl Aage Dahl, som hun lærte at kende i sin tid i Venstres Ungdom. De har kendt hinanden siden 1979. Sammen har de to børn. /ritzau

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Danmark

Liveblog: 161 er nu døde med coronavirus i Danmark

Annonce