Annonce
Faaborg-Midtfyn

Realitet: Øhavsmuseet får 13 millioner på finansloven

Det unikke landskab omkring Svanninge Bakker kommer til at spille en vigtig rolle i det nye øhavsmuseum. Foto: Øhavsmuseet

Med vedtagelsen af finansloven ligger det nu fast, at Øhavsmuseet i Faaborg over tre år får 13 millioner kroner til at realisere sit nyskabende museumskoncept.

Faaborg: Det har allerede ligget i luften et par måneder, men nu er det sikkert og vist: Som en del af finansloven for 2019 får Øhavsmuseet i Faaborg 13 mio. kr. til at realisere et ambitiøst og nyskabende museumskoncept.

Det nye museum vil præsentere de besøgende for helt nye sider af den storslåede sydfynske natur og historie. Bevillingen er den næststørste bevilling, der på dette års finanslov gives til et enkeltstående museum.
Det glæder museumsdirektør Peter Thor Andersen:

- Vi er vanvittig glade og stolte og ser det samtidig som et udtryk for, at også politikerne på Christiansborg bakker op om de planer, vi har for et helt nyt øhavsmuseum, lyder det fra Peter Thor Andersen.

Om det nye museum fortæller han:

- Ambitionen med det nye øhavsmuseum er at lade gæsterne møde en overrumplende iscenesættelse af naturen i området ved Det Sydfynske Øhav. De skal mødes af oplevelser, der mærkbart påvirker deres sind, og som samtidig forklarer dem, hvorfor naturen skaber denne påvirkning. Vores ønske er at vise, hvordan naturen i årtusinder har skabt samme effekt på mennesket og dermed også har været med til at skabe den kultur, vi alle er forbundet til.

Gennem et helt nyt museumskoncept vil det nye øhavsmuseum lade gæsterne føle de sindsstemninger, som naturen giver os mennesker samt sætte dem i relation til vores landskabs dannelse og Danmarkshistorien. Derigennem sætter museet fokus på kvaliteterne ved livet uden for de store byer.

Annonce

Udviklingen i Faaborg

Med budget 2018 besluttede kommunalbestyrelsen at afsætte 20 mio. kr. til et nyt øhavsmuseum og 20 mio. kr. til renovering af Faaborg Museum.Museerne blev dermed også til signaturprojekter i hele kommunens udvikling.

Også udviklingen af den gamle slagterigrund i Faaborg er blandt signaturprojekterne.

Alt i alt forventer kommunen en omfattende forvandling af Faaborg over de næste 10 år.

I forvejen er der gennem de senere år investeret i Helios som nyt kulturhus, nyt havnebad og senest modernisering og udvidelse af Forum Faaborg.

Nyt oplevelsescentrum

Også borgmester Hans Stavnsager (S) glæder sig over bevillingen:

- Vi er i gang med en omfattende udvikling af Faaborg, hvor vi skal finde det, byen skal leve af i fremtiden. Vores ambition er at forvandle Faaborg fra en industriby til et nyt oplevelsescentrum for mennesker, der gerne vil både naturen og kulturen. Derfor har vi fra kommunens side blandt andet investeret 20 mio. kr. i et nyt øhavsmuseum. At Øhavsmuseet nu er kommet på finansloven, er en stor anerkendelse af de ambitioner, vi har både for Øhavmuseet og for byen, siger han.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Odense

Byråd sætter punktum for Odeon-sag: Men der mangler stadig en undskyldning

Leder For abonnenter

Odeon har tumlet rundt som en beruset balletdanser

Det er ynkeligt, at selskabet bag Odeon ikke vil undskylde de løgne, som man var sendt ud i offentligheden for at dække over sagen om den systemkritiske kinesiske dansetrup Shen Yuns aflyste optræden i musik- og teaterhuset. Odeon-selskabet har, som det fremgik af avisen tirsdag, i stedet valgt at "beklage" sin optræden via en advokat, men man har ikke haft mod og mandshjerte nok til at sige det lille, men vigtige ord "undskyld". Det er uhørt dårlig stil; en uforskammet opførsel. Derfor må man håbe, at Odeon tager ved lære af forløbet og den berettigede kritik, der er blevet rejst mod selskabet. For selvfølgelig skal man undskylde, når man stikker en løgn. Odeon har i Shen Yun-sagen tumlet rundt som en beruset balletdanser midt i et balletkompagni. Man har løjet for offentligheden, og man har løjet for sin kontraktpartner, Odense Kommune. Det har absolut ikke været kønt at se på. Det er blevet grundigt tilbagevist, at aflysningen af den kinesiske dansetrups optræden skyldtes pres fra det kinesiske regime. Der findes ganske enkelt ikke skyggen af dokumentation for, at den kommunistiske supermagt Kina har forsøgt at diktere programmet i et musik- og teaterhus i hjertet af Danmark. Der er andre og bedre forklaringer på, at Shen Yun-truppen ikke fik lejlighed til at optræde i Odeon. Alene det faktum, at truppen er ukendt i offentligheden og derfor næppe ville have haft gennemslagskraft til at samle et større publikum i Odeon, kan begrunde, at truppen fik et nej fra Odeon. Det kunne man imidlertid have sagt højt og dermed sparet sig selv for megen ballade. Ligesom man fra Odeons side kunne have sagt, at der var åbenlyse samarbejdsproblemer mellem den kinesiske trup og musik- og teaterhuset. Det er nu engang altid bedst at sige tingene, som de er - også når det er ubekvemt. Selv om sandheden ifølge mundheldet er ilde hørt, er sandheden altid at foretrække. Derfor må Odeon mande sig op og lære at sige tingene, som de er. Også, når det handler om at afvise ukendte, kinesiske dansere. Alt andet er ynkeligt.

Annonce