Annonce
Odense

Realdania støtter tømrer-robot: En million til Amigo

Peter Hartvigsen har grundlagt firmaet Kobots, hvor han har udviklet Amigo-robotten, der kan skære gipsplader på byggepladser og lette arbejdet for tømrere. Arkivfoto: Katrine Becher Damkjær
De blev hårdt ramt af corona i foråret og måtte bl.a. afskedige flere folk - nu får robotvirksomheden Kobots en hjælpende hånd fra Realdania.

De står bag den stemmestyrede Amigo-robot, der giver tømrere og håndværkere en hjælpende hånd med at skære gips- og træplader ud på byggepladsen.

Nu får robotvirksomheden Kobots så selv en hjælpende hånd i form af en million kroner i støtte fra Realdania, som gennem sit program Innovation til Marked har valgt at støtte Peter Hartvigsen og holdet i Kobots.

"Kobots er lykkedes med at udvikle robotteknologien med et skarpt øje for, hvordan hverdagen ser ud for håndværkerne, og forventningen er derfor, at Kobots vil opleves som en hjælp fra første dag," lyder det i begrundelsen fra det panel hos Realdania, der står bag tildelingen.

Annonce

Kobots havde forventninger om at sælge mellem 200 og 400 Amigo-robotter i år, men det satte corona en stopper for, da en storstilet lanceringsplan med byggekæden Stark blev sat i bero på grund af virussens indtog i Danmark i foråret.

Taknemmelige for støtten

Kobots er så småt kommet i gang med samarbejdet med Stark og har fortsat store forventninger, men adm. direktør og stifter Peter Hartvigsen lægger ikke skjul på, at pengene fra Realdania kommer på et godt tidspunkt.


Det betyder meget for os, at det netop er Realdania, der tildeler os støtten.

Peter Hartvigsen, adm. direktør i Kobots


- Vi er yderst taknemmelige for støtten og Realdanias tro på vores robot. Vores mission er at gøre hverdagen for den enkelte håndværker bedre og være med til at fremme ny teknologi i byggebranchen, lydet det fra Peter Hartvigsen.

I Realdania er man opsat på at støtte virksomheder, der tilfører bæredygtige løsninger til byggebranchen, og det er præcis den rolle, Amigo kan udfylde, lyder det fra panelet.

"Ved at anvende Amigo slipper håndværkeren for at håndtere støvende og vibrerende arbejdsprocesser samtidigt med at robotten effektiviserer arbejdsgangen og mindsker spild," lyder en del af vurderingen fra Realdania.

Det glæder Peter Hartvigsen, der selv oprindeligt er tømrer og har skåret masser af plader til selv.

- Det betyder meget for os, at det netop er Realdania, der tildeler os støtten, da vi ved, hvor stort deres fokus er på grøn omstilling og bæredygtighed indenfor byggeriet.

Annonce
Erhverv For abonnenter

Fynsk forretningsmand skyder mange millioner i ny Odense-bank

Danmark

Fredagens coronatal: 1085 nye smittede

Annonce
Annonce
Annonce
Erhverv

Fiskebil var i syv sind efter besked fra kommunen: Nu langer den fisk over disken et andet sted - 'det ikk' så ringe endda'

OB For abonnenter

Kommentar: Forhåbentlig husker alle fans EM-euforien - og er med til at skabe ægte fodboldfeber på søndag

Assens

Brian er pedel på Terrariet og er 'skidebange' for slanger

Erhverv For abonnenter

Levende edderkopper fundet under nyt besøg på omstridt røgeri: - Vi retter op

Danmark

Fredagens coronatal: 1085 nye smittede

Debat

Velkommen tilbage fra sommerferie – hvem tager regningen?

Kerteminde For abonnenter

77 ud af 88 badehuse bryder reglerne - nu varsler kommunen nyt besøg: Formanden mener, det går for vidt

Danmark

Albert Dyrlund er død: Youtuberen drømte om opmærksomhed, men ville også gerne af med den

Assens

Nationalt mindesmærke for massakre på Utøya indviet i Gadsbølle: - Det kunne være sket her

Sport For abonnenter

Næsby styrker specielt offensiven op til premieren - angriberen Esben Petersen er skiftet fra Middelfart

Middelfart

Se billederne: Historiske sejlskibe sluttede kapsejladsen af i Middelfart

Annonce