Annonce
Odense

Reaktioner på investor-interessen i Vollsmose spænder vidt: Fra "helt fantastisk" til "vi flytter ikke"

Vollsmose står overfor en større forvandling de kommende år. Seks investorer har meldt sig som interesserede i at være med til at drive udviklingen - i samarbejde med Odense Kommune og boligforeningerne i området. Foto: Michael Bager
En beboerrepræsentant fastholder, at de ikke flytter fra Vollsmose, mens to ejendomsselskaber kalder det for en positiv overraskelse og for helt fantastisk, at seks private investorer er interesserede i at være med i den store omdannelse af bydelen, hvor der både skal rives ned og bygges nyt.
Annonce

Odense: Seks private investorer har budt sig til i en såkaldt prækvalifikation og ser muligheder i den store transformation, Vollsmose står overfor med nedrivninger af boligblokke, renovering af andre og inden længe også nybyggeri.

Læs her tre reaktioner på investor-interessen.

1 - Det er helt fantastisk

Søren Dollerup, centerchef Dan Mark Ejendomme, der blandt andet ejer Østerhøj og Vollsmose Torv. Arkivfoto: Andreas Bastiansen

Søren Dollerup, centerchef Dan Mark Ejendomme: - Det er helt fantastisk, og vi er spændt på at se, hvad det munder ud i. Vi vil fortsat samarbejde, selv om vi står uden for det her - det er nødvendigt, hvis vi skal have en attraktiv bydel, der kommer til at fungere.

- Vi har sat vores egen udviklingsplaner lidt på hold, men vi har da både en plan B og plan C, som vi arbejder med og håber passer ind i det hele. Men det vil være ærgerligt, at vi udtænker noget, som vil være en kæmpe kontrast i forhold til resten - eller at der er gengangere eller parallelprojekter - så derfor afventer vi, hvad der sker. Men vi er enormt ambitiøse, og det afspejler sig også i vores planer.

2 - Vi flytter ikke

Rina Krøyer er en del af gruppen Almen Modstand, der ikke ønsker almene boliger i Vollsmose revet ned. Foto: Michael Bager

Rina Krøyer, Almen Modstand Odense: - Det overrasker mig ikke, at man bare kører videre med planerne uden at tage hensyn til vores indsigelser. Men vi er i gang med at lave nogle bannere, hvor der står "Vi flytter ikke" og "Vores hjem - vores ret". De kommer til at hænge fra nogle af altanerne, så det også er noget, investorerne kan se. Og så har vi jo også vores rygte i Vollsmose, som her for en gangs skyld måske kunne bruges til vores egen fordel.

- Så hvis vi protesterer, og investorerne kan se, at vi ikke afleverer nøglerne frivilligt, kan det være, de tænker sig om en ekstra gang. Vi har i øjeblikket 27 beboere, der har tilsluttet sig en kollektiv indsigelse mod opsigelserne, og dem tager vores advokat, Morten Tarp, i boligretten. Det har opsættende virkning, sænker processen og giver i hvert fald folk tre år mere i deres bolig, vurderer advokaten.

3 - Jeg er positivt overrasket

Frederik Barfoed fra ejendomsselskabet Barfoed Group kaldte i oktober sidste år Vollsmoseplanen for stendød, fordi han tvivlede på, at nogen investorer ville være med. Foto: Wilfred Gachau

Frederik Barfoed, koncerndirektør i ejendomsselskabet Barfoed Group: - Jeg er positivt overrasket over, at så mange har meldt sig. Det havde jeg ikke forudset. Det er en vigtig opgave, der skal løses, og det her er en god start for Vollsmose-planen. Men lad os nu se – der er lang vej til succes endnu. Det handler ikke kun om at finde investorer med nok kapital, men også med den rigtige knowhow. Det er en stor social opgave, der skal findes en løsning på, og jeg tror, det bliver svært at nå på 10 år. Men det vil glæde mig, hvis det lykkes.

- At seks investorer har budt ind på opgaven ændrer ikke vores interesse i Vollsmose. Vi har en del andre projekter, vi føler os komfortable med, og ud over Bolbro (hvor Christians Park udvides med 138 boliger, red.) kommer vi snart med et eller to andre projekter af en betydelig størrelse.

Annonce
Odense

Her er de nyeste corona- og vaccinetal

Annonce
Annonce
Annonce
Odense

Coronasmitten stiger stadig i Vollsmose: Politikere afviser at lukke bydelen helt ned

Annonce