Annonce
Erhverv

Raunsborg er klar til at eksportere: Lyngvild har trådt en sti i Kina

Jim Lyngvild har været med til at skabe Raunsborg, og han er stadig med at bære brandet frem. Når Raunsborg vil træde ind på det kinesiske marked, bliver det i de fodspor, Jim Lyngvild har trådt som medvirkende i flere tv-programmer og modeshows. Raunsborg satser også på samarbejde med bloggere for at udbrede kendskabet til produkterne hos en anden målgruppe end den, Jim Lyngvild kan ramme. Arkivfoto

Hudplejeproducenten Raunsborg har ansat en ny direktør, som skal få virksomheden til at vokse. Blandt andet er planen at indtage det kinesiske marked, hvor grundlægger Jim Lyngvild er blevet lidt af en kendis.

- Alle kloge mennesker plejer at sige, at hvis man skal i gang med eksport, skal man satse på de markeder, som ligger tættest på. Men vi har altså valgt Kina som det første marked for eksport.

Det fortæller Charlotte Dinnie Jensen, der er ny direktør for Raunsborg fra 1. januar i år. Hun har fået til opgave at bringe den tre-årige virksomhed til nye højder.

- Raunsborg er i en rivende udvikling, og jeg er blevet ansat med det formål at løfte Raunsborg med kvantespring. Jeg ser et enormt potentiale og tror på det, siger Charlotte Dinnie Jensen, der har erfaring fra stillinger som salgschef hos Matas og global ansvarlig for træning og salgspromotion for La Prairie i Zürich.

Den ballast skal nu udnyttes hos Raunsborg, hvor et af målene er at komme i gang med at eksportere.

- Jim Lyngvild (som har været med til at grundlægge Raunsborg, red.) har kæmpe succes i Kina. Han er lidt af en kendis der, og han har virkelig fået sat skub i noget. Han har været med i tv-programmet Hey Muse, hvor designere konkurrerede om at sælge deres designs. Han laver også modeshows i samarbejde med Kopenhagen Fur, fortæller Charlotte Dinnie Jensen.

- I Kina elsker de celebrities, og de elsker Jim Lyngvild. Den høje, lyse vikingemand. Det skal vi udnytte.

I Kina elsker de celebrities, og de elsker Jim Lyngvild. Den høje, lyse vikingemand. Det skal vi udnytte.

Ceo Charlotte Dinnie Jensen, Raunsborg
Produktionen af Raunsborgs produkter foregår hos Plum i Assens, og Raunsborg er opstået i et samarbejde mellem Jim Lyngvild, der har viden om nordiske planter og urter, og Plum, der gennem årtier har indsamlet viden om, hvordan man passer på sin hud.

Nordisk sælger

Samtidig er det kinesiske marked inde i en udvikling, som kan komme Raunsborg til gavn.

- Middelklassen boomer, og mange søger individualitet. De søger mere nicheprodukter for at skille sig ud. De ser meget på Made in Denmark, og det sælger godt. Det sælger, at vores brand er nordisk, mildt og rent, forklarer Charlotte Dinnie Jensen.

For at komme i gang med at sælge i Kina skal der gøres et stort forarbejde, og det får Raunsborg hjælp til af folk, der kender markedet indgående.

I Shanghai sidder Mette Knudsen og hjælper virksomheder i gang på det kinesiske marked. Hun har selv taget kontakt til Raunsborg for at høre, om det kunne være interessant at komme i gang med eksport til Kina.

- Mette Knudsen ringede for et par år siden, men dengang var det for tidligt. Nu har jeg fået kontakt til hende igen. Hun tror på, at der er et marked for os derude. Hun plejer ikke at hjælpe små brands, men hun tror på os. Mette Knudsen varetager blandt andet certificering for os, fortæller Charlotte Dinnie Jensen, som også er klar over, at det er nødvendigt med rådgivning omkring valg af samarbejdspartnere i Kina.

Charlotte Dinnie Jensen er ny direktør for Raunsborg og har en fortid i store internationale virksomheder. Hun skal bruge den erfaring til at udvikle Raunsborg. Hun er overbevist om, at det kun bliver ved med at gå fremad.- Vi har ramt rigtigt i tiden. Vi ønsker at skabe produkter, der er effektive, men samtidig milde mod huden og med milde dufte. Det er der efterspørgsel på, siger hun.
Annonce

Skal kunne håndtere opgaver

- Kina kan være det vilde vest, og det gælder om at finde den rette samarbejdspartner. For os skal det være én, der har viden om kosmetik, har passion for produktet, og som har volumen nok til, at vores produkt kan nå ud til mange. Det er en lang proces at finde en samarbejdspartner, men hellere lave en sikker entry end at træde i spinaten om et år, fordi det var den forkerte partner. Man kan aldrig vide sig helt sikker, men vi gør, hvad vi kan for at sikre os.

Det er også planen, at Raunsborg skal ud på det norske, svenske og tyske marked, men Charlotte Dinnie Jensen understreger, at det kommer til at ske i den takt, organisationen kan følge med.

- Vi er stadig en lille organisation, og det er vigtigt at kunne supportere for at eksekvere. Vi skal kunne håndtere de opgaver, der følger med. Vi skal skynde os langsomt, siger direktøren og kommer med et løfte.

- Om tre år er vi rigtig langt i flere lande. Det må du godt holde mig op på.

Annonce

Frø-virksomhed er blevet en blomstrende forretning: Vækstkurven er stejl, fortæller direktør

Odense For abonnenter

Gæster kom fra udlandet for at se letbanen i Odense: Svensker kalder den for en eksemplarisk letbane

Danmark

De seneste coronatal: 306 bekræftede tilfælde det seneste døgn

Annonce
Annonce
Annonce
Odense

Se alle de festlige billeder: Nu kører letbanen i Odense

Kultur For abonnenter

Ferme fynske fortællere: Et forår præget af blomstrende popdebutanter

Sport

Se video-analysen: Denne gang fandt Esbjerg de magiske greb - nu skal Odense Håndbold finde guldet i egen have

Assens

Det så sort og 'utidigt' ud, men Hans klarede turen Fyn rundt: SCO'en fra 1974 måtte pludselig skiftes ud med en Puch Maxi

Hundredvis af ben amputeret, mulige dødsfald og topchef fyret med millionhåndtryk: Det her skal du vide om skandalesagen

Odense

Mød Danmarks største letbane-nørd: Henrik rejser 10 gange om året - bare for at kigge på letbaner

Middelfart For abonnenter

Salg af kommende bæredygtig bydel trækker ud: Derfor er jorden endnu ikke solgt

Pengeregn over statskassen: Når priserne stiger, følger momsen med

Assens

Mug på væggene, fugtplamager og skimmelvækst: Staten sælger nedslidte ejendomme, efter 100.000 træer er plantet i området

Elektricitet på de ædlere dele kan hjælpe en stor patientgruppe med et udbredt problem

Kerteminde

Stine efterlyser legekammerater til nyt butiksfællesskab: Vil gerne dele 120 kvadratmeter med andre kreative ildsjæle

Assens For abonnenter

825 tons sand blev pumpet op fra det fynske øhav: Nu ligger det bag idrætshallen og er snart klar til brug

Nyborg

Tour de nybegynder med Brian Holm: Cykelstjerne svarede på 'dumme' spørgsmål

Annonce