Annonce
Erhverv

Rasmus og Sofus vil sælge poser uden tobak og nikotin: Vi vil gerne leve af det

Nicosub vil i første omgang sælge et svensk produkt via deres webshop, men satser på at udvikle deres eget nikotinfrie alternativ på et tidspunkt. På billedet er Rasmus Winberg Pedersen til venstre og Sofus Lundgaard til højre. Privatfoto
Firmaet Nicosub vil som nogle af de første i Danmark sælge et produkt målrettet unge mennesker, som skal hjælpe dem af med deres snusforbrug.

Odense: Under efterskoleåret og i løbet af gymnasietiden har Rasmus Vinberg Pedersen og Sofus Johannes Lundgaard på 18 år bemærket, at mange af deres venner har eksperimentet med forskellige snus-produkter som tyggetobak og nikotinposer.

Det vil de to unge iværksættere nu sætte en stopper for.

I stedet for skadelige produkter vil deres firma Nicosub sælge et svensk produkt, som er uden nikotin og tobak. Sofus Lundgaard fortæller, at intentionen med produktet er at få især unge til at udskifte en skadelig vane med en ikke skadelig.

- Vi vil prøve at hjælpe de unge mennesker ud af deres nikotinafhængighed ved at skabe et produkt, som er sundere. Konceptet ligger i, at det skal indfri den vane, de har med at have en pose liggende under overlæben, som fylder meget, når de prøver at stoppe.

Idéen blev for nylig testet til fynsmesterskaberne i Company Programme, som er en del af Fonden for Entreprenørskab. Her gik drengene, som til daglig studerer på Tietgen Handelsgymnasium, videre til de regionale mesterskaber i Syddanmark og vandt et legat fra Nordea på 4.000 kroner.

Svært at stoppe

En del mennesker, som ryger cigaretter eller andre tobaksprodukter, ved, hvor svært, det kan være at stoppe med sin afhængighed.


Vi vil gerne kunne følge vores drøm og hjælpe flest muligt ud af deres snusforbrug.

Sofus Lundgaard, medjer af Nicosub


Rasmus Pedersen fortæller, at personer i omgangskredsen ofte kun når at stoppe få dage, før posen er tilbage i munden.

- Vi har oplevet, at vores venner har prøvet at stoppe forbruget. I mange tilfælde har det været uden succes, fordi de efter to-tre dage alligevel lige tager en pose. De belønner sig selv for at have stoppet et par dage. Der er trist at se på, fordi de ikke kommer nogen vegne.

Annonce

Webshoppen er klar

Nicosub satser på, at hjemmesiden er klar til at gå i luften, når foråret begynder.

- Vi har lanceret webshoppen 1. marts, så alt er gået efter planen. Vi har taget udenlandske produkter ind, og det er starten på det hele. Vi skal have skabt noget salg, fordi vi så har en kundebase til, når vi selv lancerer, siger Sofus Lundgaard.

Han tilføjer, at ambitionerne på sigt ikke er til at tage fejl af.

- Vi vil gerne leve af det. Vi vil gerne kunne følge vores drøm og hjælpe flest muligt ud af deres snusforbrug.

Firmaet har ikke fremlagt dokumentation på, at produkterne fra mærket ZeroNito er undersøgt for skadelige virkninger. Mn i et skriftligt svar noterer ejerne sig, at alternativet har gennemgået risikokontrol.

Rasmus Pedersen fortæller, at de to venner ikke håber på, at posen uden nikotin og tobak kan være vejen til, at brugere i stedet skifter til skadelige produkter som tyggetobak eller cigaretter.

- Der er altid en risiko for, at produkter som vores kan have den modsatte effekt, men vi vil gerne holde fast i budskabet om, at vi vil hjælpe folk ud af deres nikotinafhængighed, siger han.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Assens For abonnenter

78-årig bragede ind i Dittes bil og stak af: Så fandt hun tilfældigt bilen på deres fælles værksted

Odense

Beboere kæmper med vanvidskørsel: Påvirket bilist bragede ind i vejtræ ved legeplads

Kerteminde

Røveri mod Circle K: Mand med Netto-pose truede med 20-25 centimeter lang kniv

Annonce