Annonce
OB

Rasmus Falk og Christian Eriksen om fremtiden i Odense: - Vi hopper på cyklerne og kører ned og ser vores børn spille i OB

Christian Eriksen og Rasmus Falk under fodboldlandsholdets træning i Parken i september sidste år. (Foto: Liselotte Sabroe/Ritzau Scanpix)
Eriksens og Falks fædre Thomas Eriksen og Erik Falk Jensen hylder den udvikling, som Fyens Stiftstidendes indeturnering mellem jul og nytår har givet Middelfarts store talenter fra årgang 1991-1992.

FODBOLD: Når de to 29-årige barndomskammerater fra Middelfart, Rasmus Falk og Christian Eriksen engang stopper deres fodboldkarrierer, kommer de til at færdes en del på OB's baner.

Det fortæller Christian Eriksen i en større artikel i magasinet "Dossier", der har dvælet ved det faktum, at Rasmus Falk, Christian Eriksen, Katrine Veje og Liv Nyhegn alle er ud af det samme kuld og årgang 1991-1992 fra Middelfart og endda koncentreret om den samme bydel i Ø-kvarteret.

- Vi har begge købt hus i Odense, så planen er, at vi hopper på cyklerne og kører ned og ser vores børn spille i OB, siger Christian Eriksen til magasinet.

Annonce
En dag de aldrig glemmer. I 2004 vinder Christian Eriksen (tv.)  og Rasmus Falk - her på billedet under fejringen med sodavands-champagne - for tredje gang sammen med holdkammeraterne avisens indstævne efter finalesejre i 2000 og 2002. Foto: Jørgen Hansen.

Hverken Rasmus Falk eller Christian Eriksen siger dog noget om, hvorvidt de selv vil afslutte deres karrierer med et par år i OB.

Artiklen handler om værdien i at træne og træne de samme ting igen og igen og ikke mindst, hvor meget forældrenes opbakning betyder for udvikling af talent.

Christian Eriksens far sætter en prævis dato på tronskiftet i fynsk ungdomsfodbold. Det var den 30. december 2000, da Middelfart-holdet med Christian Eriksen og Rasmus Falk stillede op Fyens Stiftstidendes traditionsrige indendørsstævne i Odense Idrætshal.

Det var uhørt

- Christian og Rasmus havde hidtil spillet med dem, der var ældre, men nu meldte vi dem til på deres egen årgang, og det tog fuldstændig røven på hele Odense. OB, Dalum og Sanderum stod jo allerede klar til at løfte pokalen, men så kom Middelfart og ryddede hele lortet. Det var kraftedeme skægt. De andre stod bare: Hvor fanden kom de spillere fra? Det var helt uhørt, citeres Christians far Thomas Eriksen for at sige.


For de her drenge var det sindssygt vigtigt at vinde, og det var jo svært at overbevise dem om andet, når der sad 2000 forældre i hallenog råbte og skreg. Så var det alligevel lidt vigtigt at vinde, ikke?

Erik Falk Jensen


- Det var den sjoveste titel, vi vandt, for der var ingen, der kendte os før det stævne.

Middelfart vandt igen i 2002 og 2004 og i de tre titel-sæsoner vandt Middelfart 32 ud af 33 kampe - den sidste endte uafgjort.

- Man kan selvfølgelig godt spørge: Men er det overhovedet vigtigt at vinde i den alder? Kommer udvikling ikke før resultat, siger Rasmus Falks far Erik Falk Jensen.

- Jo, det gør, men man skal bare forstå, at Fyens Stiftstidende Cup i årtier var årets begivenhed på Fyn. Stævnet foregik (red.: og foregår) altid mellem jul og nytår i idrætshallen i Odense, og finaledagen var den ene gang om året, hvor hallen var fyldt. For de her drenge var det sindssygt vigtigt at vinde, og det var jo svært at overbevise dem om andet, når der sad 2000 forældre i hallen og råbte og skreg. Så var det alligevel lidt vigtigt at vinde, ikke? Man er naiv, hvis man tror, at børnene ikke går op i at vinde. Men så må vi voksne være klogere og slå på udvikling, siger Erik Jensen i artiklen og fortsætter:

Annonce

Indendørs er skoling

- Vi spillede vanvittig meget indendørs. Vi spillede indendørs hele tid, og vi har kasser med medaljer, de har vundet, de her knægte. Indendørs er en fremragende skoling, for du har først og fremmest mange berøringer. Der er hele tiden afgørende situationer, der er mange afslutninger, og du spiller hele tiden en mod en. På den måde er det en fantastisk udvikling for unge fodboldspillere, mener han.

- Det er lidt det samme, når man taler om, hvorfor fanden der kommer så mange gode fodboldspillere fra Brasilien. Det er, fordi de altid har spillet sindssygt meget futsal - gadefodbold, fire mod fire og tre mod tre. Det udvikler de unge spillere meget, siger Rasmus Falks far i "Dossier".

Annonce
Odense For abonnenter

Nyt notat afslører dyb frustration i specialenhed mod bander: Kriminelle går under jorden, men kan beholde kontanthjælpen

Annonce
Annonce
Annonce
Assens For abonnenter

Kæmpe solcellepark til 78 millioner bliver taget i brug om få dage: - Vi forventer, at varmeprisen falder med ti procent

Annonce