Annonce
Fyn

Rapport: Tank med dårlige svejsninger blev overfyldt af Dan Gødning

Teknologisk Institut har konkluderet, at tanken der kollapsede den 3. februar var overfyldt, svækket og havde dårlige svejsninger. Arkivfoto

Teknologisk Institut konkluderer i rapport, at Dan Gødning overfyldte den tank, der kollapsede 3. februar 2016 på havnen og udløste storbranden.

Annonce

Fredericia: Det var en overfyldt tank, en svækket tank og dårlige svejsninger, der ifølge Teknologisk Institut var årsag til det store tankkollaps ved Dan Gødning A/S på havnen 3. februar 2016.

Fredericia Kommune har netop offentliggjort rapporten, som Sydøstjyllands Politi efter uheldet bad Teknologisk Institut udarbejde.

Allerede i foråret 2016 skrev Fredericia Dagblad, at tanken var blevet overfyldt, og det bekræfter rapporten i dag. Men oven i den overfyldte tank er der tale om, at tanken havde dårlige svejsninger.

Dan Gødnings egen vurdering er ifølge rapporten, at tanken burde kunne rumme de 9500 kubikmeter, der blev pumpet i tanken. Det var planlagt, at der skulle fyldes 9800 kubikmeter i tanken, og Dan Gødnings Svend Høgh Andersen udtaler i rapporten, at det ville være tilladeligt ifølge gældende praksis.

Teknologisk Institut fremhæver, at tanken var svækket, og der var flere dårlige svejsninger.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Odense

90 anmeldelser på tre døgn om for høj musik: Nu skal det stoppe og politiet vil dele bøder ud

Sydfyn

Brand i bil på Svendborgsundbroen

Annonce