Annonce
Sydfyn

Rap på slottet: Sommer-festival med Nik & Jay på Valdemars Slot

Nik & Jay er hovednavn ved en endagsfestival på Valdemars Slot næste sommer. Foto: Morten Pedersen.
Nik & Jay er hovednavn ved endagsfestival på Valdemars Slot, der også præsenterer Malurt, Mads Langer, Barselona og det lokale band, Patina.

Svendborg: I sommer var Anne Linnet, Sanne Salomonsen og Lis Sørensen hovednavne ved en ny endags-festival i haven bag Valdemars Slot, og den 22. august næste år står landets største pop-duo Nik & Jay på plakaten ved efterfølgeren.

Det sker, når slottet i samarbejde med koncertbureauet Live Culture og håndboldklubben GOG præsenterer en dag med fem navne på scenen fra klokken 15 til midnat. Udover Nik & Jay kommer gendannede Malurt til Tåsinge med Michael Falch i spidsen, og folkekære Mads Langer, fremadstormende Barselona samt de lokale Patina er også på plakaten.

Program- og kommunikationschef i Live Culture, Rune Ledet, forklarer, at bureauet i år kun står bag en enkelt koncert på Valdemars Slot, men til gengæld sætter alle kræfter ind.

- Det er stort set alle typer af mennesker, der kommer til vores koncerter på Valdemars Slot, og vi har valgt at invitere dem til en dag, hvor vi giver den fuld skrald med et flot musikprogram og et udvidet madområde, siger han.

Annonce
Malurt bliver gendannet og suser næste år landet rundt med både en forårs- og en sommertur der blandt andet går til Valdemars Slot på Tåsinge, hvor Michael Falch var bosat i en årrække. PR-foto

Rigeligt med mad

Netop madområdet var sidste år udsat for massiv kritik. En leverandør svigtede koncertbureauet med det resultat, at publikum stod i kø i timevis og gik glip af koncerterne. Live Culture undskyldte overfor publikum, og Rune Ledet fortæller, at man har taget kritikken alvorligt og næste år vil udvide hele festivalområdet.

- Det er afgørende, at alt på en festival spiller, og næste år vil vi udvide området, så vi får mere plads med et større madområde med fokus på gode råvarer, økologi og rigeligt med mad. Køer vil der altid være, når mange skal spise samtidig, men jeg kan garantere, at der bliver nok af mad, som både er varieret og har fokus på kvalitet, siger Rune Ledet.

Han forklarer, at musikprogrammet er rettet mod et voksent segment med Nik & Jay i spidsen.

- Nik & Jay spænder jo over to eller tre generationer, og Malurt er unikke, fordi de kun kan opleves to steder på Fyn næste sommer, siger Rune Ledet.

Han fremhæver også de lokale Karrierekanonen-vindere Patina, og også duoen Barselona har et lokalt islæt. Rud Aslak fra Frederiksberg og Rasmus Theodor fra Odense mødte hinanden på musikefterskolen i Ollerup i 2015, og to år senere spillede de på Roskilde Festivalen. Siden har de udgivet to albummer og stået på scenen Heartland Festival, Smukfest og Spot Festival, og nu er de altså også på vej til Valdemars Slot.

Billetsalget starter torsdag den 12. december, og en billet koster 495 kroner, hvis man køber den inden 31. januar.

Rasmus Theodor (tv) og Rud Aslak mødet hinanden på musikefterskolen i Ollerup i 2015 og dannede siden den succesrige duo Barselona, der næste sommer kommer til Valdemars Slot. PR-foto
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Middelfart For abonnenter

Lukket feriecenter tæt på åbning: Oprørte husejere stempler lejeaftale med feriecenter som ulovlig

Debat For abonnenter

De gamle nyheder, 1945: Slut med togdrift om søndagen

1995 Ritt Bjerregaard har i hvert fald lært én ting af sin sag med lejligheden på Vesterbro i København: Prisen for at fastholde nogle principper kan blive for stor. Derfor valgte hun i går at meddele finansminister Mogens Lykketoft, at hun giver afkald på 166.000 kroner årligt i ministerpension oven i de godt 1,2 millioner lavt beskattede kroner, som hun får som EU-kommissær. Til Fyens Stiftstidende siger Ritt Bjerregaard, at hun dybest set er modstander af, at man skal rette sig efter tilfældige stemninger, eller hvad der tidligere har været praksis. Når jeg gav affald på pensionen, var det fordi, at situationen efterhånden var blevet så hysterisk, at den skyggede for alt det, jeg skulle lave som kommissær. 1970 Det er radioens udsendelser, der trods alt vinder i konkurrencen om lytter/seernes bevågenhed, måske fordi radiolytning er lettere at kombinere med andre gøremål. Sådan lyder konklusionen af en lytter- og seerundersøgelse, som Danmarks Radio har offentliggjort. Undersøgelsen viser blandt andet, at lytterne uhyre sjældent lukker for en radioudsendelse, fordi de finder den kedelig, Det gør derimod en del seere. Tv har dog stadig meget store seertal. Over to millioner mennesker ser aftenens første tv-avis, hvorimod den sene udgaves seertal er meget afhængig af, hvilken udsendelse, der ligger umiddelbart forud. Hvis det er et populært program, er der mange, der også ser tv-avisen bagefter. 1945 Den længe ventede nedskæring af statsbanetrafikken bliver nu til alvor. I går aftes udsendte statsbanerne meddelelse om, at nedskæringen skal træde i kraft den 1. februar, og at den reducerer toggangen til 20 procent af den normale trafik før krigen. Den almindelige regel for hverdagstrafikken bliver, at der kører et tog om morgenen og et om aftenen, og om søndagen vil der slet ikke køre damptog. Forbindelsen mellem landsdelene bliver efter den nye køreplan meget vanskelig, idet der kun bliver én forbindelse daglig i hver retning – og om søndagen kan man overhovedet ikke rejse. Færgebilletterne til Storebæltsoverfarten genindføres fra 1. februar og udleveres kun i begrænset omfang.

Nordfyn

Ungt ægtepar overtager kendt Bogense-spisested

Annonce