Annonce
Sport

Randers-træner finder FCM-forbandelse logisk

Jens Nørgaard Larsen/Ritzau Scanpix
Thomas Thomasberg finder det naturligt, at 17 kampe i streg ikke har givet sejr over FC Midtjylland.

Det var 17. gang i streg, at Randers FC ikke lykkedes med at slå FC Midtjylland i superliga-regi, da kronjyderne mandag aften tabte 1-2.

Tiden skal nemlig spoles helt tilbage til den 7. oktober 2012 for at finde den seneste Randers-sejr over FC Midtjylland i Superligaen, men det er der helt naturlige forklaringer på, mener Randers-træner Thomas Thomasberg.

- Det er jo logisk. Midtjyllands budget og spillere er så langt over vores, at det er naturligt, at vi kan komme ind i en dårlig stime mod et hold som Midtjylland.

- Men selvfølgelig er vi da kede af, at den negative stime er så stor, konstaterer Thomasberg.

Forklaringen på Randers' syv år lange stime uden sejre mod FCM skal dog ifølge træneren også findes på fysikken.

- Midtjylland har generelt hurtigere spillere end alle andre hold i rækken, men det synes jeg egentlig, at vi fik elimineret godt i mandagens kamp, siger han.

De seneste 17 indbyrdes ligaopgør har givet 15 FCM-sejre og to uafgjorte.

Randers-back Johnny Thomsen har været i klubben siden januar 2012 og har således kun været med til at slå FC Midtjylland en enkelt gang som Randers-spiller.

- Det er jeg da pisse træt af, og det er helt absurd, at vi i så lang tid ikke har formået at vinde over dem.

- Midtjylland har smadret os på fysikken mange gange, så det er nok en del af forklaringen, vurderer Johnny Thomsen.

Det er ikke kun FC Midtjylland, som Thomasbergs mandskab har det svært imod.

Søndag venter Brøndby på udebane, og Randers har ikke besejret holdet fra Vestegnen i de seneste 12 indbyrdes opgør i Superligaen.

/ritzau/

Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Fyn

Fængselsforbundet: - Vi kan aldrig undgå, at indsatte tager livet af sig selv

Odense

Thomsens 41 år med lokalhistorie

Læserbrev

Sammenlægning. 700 udsatte børn på én skole?

Synspunkt: Kære Susanne, det er ikke børnenes tarv at sammenlægge Vollsmose-skolerne. Hvordan skulle det gavne det enkelte barn i Vollsmose at samle over 700 udsatte børn på én skole? I mange år har politikerne i Odense snakket om, at vi skal have flere blandede skoler i Odense. Derfor er det meget svært at forstå, at de nu vil skabe en stor skole og samle alle børnene i Vollsmose på Abildgaardskolen. Det er hverken fagligt forsvarligt eller integrationsfremmende. Derudover er det svært at forstå, hvorfor politikerne ikke kan vente med at sammenlægge skolerne, indtil ombygningen er overstået, for at undgå at børnene bliver udsat for flere skoleskift og stress. I perioden, hvor ombygningen står på og nogle af familierne skal flyttes væk fra området og andre flytter ind, har børnene brug for ro omkring deres skolegang. De har brug for deres vante omgivelser, tryghed og deres lærere, som de har kendt i mange år. Politikernes argumentation om, at der bliver færre børn i området, holder ikke i vand. Der skal opføres nye boliger i området, når nogle af de nuværende boliger blev revet ned, hvilket betyder at der flytter nye familier og deres børn til området. Hvor skal de nye børn i området så gå i skole? Derudover er der omkring 1500 mennesker, som flytter til Odense hvert år. I det hele taget bliver der flere børn og ældre i Odense i fremtiden. Derfor er det en omgang tom snak at påstå, at sammenlægningen skyldes faldende børnetal i området. Dertil savner jeg, at I politikere svarer på, hvor tanken om at skabe flere blandede skoler i Odense er blevet af? Og hvorfor skulle de nye tilflyttere i Vollsmose vælge en skole med over 700 tosprogede børn? Der er overhovedet ikke noget sammenhæng mellem det, I politikere siger, og det I gør. Der er ingen, der siger, at vi skal have to skoler i området, hvis der ikke er behov for det i fremtiden. Det giver bare ikke mening at samle alle områdets børn på en skole midt i en periode, hvor der foregår ombygning og renovering i området. Jeg håber inderligt, at I politikere tænker jer om og ikke svigter de mest udsatte børn i vores by. I det mindste fortjener børnene ro omkring deres skolegang, indtil ombygningen er færdig. Vollsmose-børns faglige udvikling, tryghed og trivsel er mindst lige så vigtig, som det er tilfældet for resten af byens skolebørn. Hvorfor skal byens måske mest udsatte børn stilles ringere end andre børn?

Annonce