Annonce
OB

Randers-interesse for OB's spillerbus-chauffører

OBs Jeppe Tverskov spillede med stort overskud, men måtte også forlade banen skuffet efter 0-0 mod sin gamle klub. (Foto: Bo Amstrup/Ritzau Scanpix)

Randers' kommercielle chef Søren Pedersen skamroser klubbens nye spiller Mathias Greve i kampprogrammet. Han kom som bekendt fra OB i transfervinduet efter at have spillet i Ådalen siden han skiftede fra Langeskov som 12-årig. - Vi forsøgte faktisk at få ham allerede i sommer. Han er en dynamisk og kreativ spiller, der kan udfordre, og som samtidig har en stor løbekapacitet, siger Søren Pedersen. Det lyder som en spiller for OB....

Julius Eskesen og Mathias Greve var begge de bedst løbende under de fysiske tests og bip-testen før sæsonen i OB. Begge har klubben skilt sig med til Sønderjyske og Randers.

En af de lokale spurgte, hvem der var OB's spillerbus-chauffør i dag. Svaret var Anita. Det forlyder intet om, hvorvidt den lokale var skuffet over, at det ikke var Yousry Youssef, der har kørt bussen i mange år, men nu har fået aflastning.

Cepheus Park - det er noget med ejendomme - er et velgennemført stadion og dermed stadig et par klasser over Folkets Teater i Bolbro. Og dog. Presserummet er et omklædningsrum med knager og brusere og temmelig trangt.

Der serveres alenlange pølser som mange andre steder i det jyske og det fylder i første omgang godt men for de veganske sportsjournalister er det et svært valg. Sport Fyn hører ikke til veganer-flokken. Pølserne serveres som i Horsens i en flamingo-kasse, hvor pølserne er adskilt fra brødene med noget sølvpapir.

Banen lignede før kampen en golfbane med tusinde huller og ikke mange flade afleveringer ville vurderet fra før kick off ramme en medspillere uden at have været på en pukkelpist-tur.

Fynske Erik Marxen fra Randers kaldte det en meget taktisk kamp. - Vi ville jo nødig lukke dem ind i top seks-kampen. Men spørgsmålet er om 37 point er nok for os. Vi skal nok op på 39. Nu bliver det i hvert fald svært for OB, der om den albue han modtog fra Issam Jebali i sit hoved sagde: - Det er hans intention at beskytte bolden, så det er fair kun at give gult kort for farligt spil.

Randers' veteran Johnny Thomsen fylder 38 på onsdag og knokler og kværner stadig på. Der er stadig fart i hans støvler.

Randers var dygtig til at tvinge Oliver Christensen til lange udspark, så kronjydernes forsvar med tometer-manden Simon Piesinger og Erik Marxen kunne klare sig nemt i luften mod Issam Jebali og Sander Svendsen.

Annonce

Mest læste

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Der er lys - også i den mørke tid

Da Hitlers sorte fugle fløj over Danmark i de tidlige morgentimer for 80 år siden, var det begyndelsen på fem mørke år. Begivenhederne 9. april 1940 var imidlertid også begyndelsen til, at danskerne endnu engang indså, at det lille land højt mod nord ikke kan klare sig alene. Læren af besættelsen var derfor blandt andet, at vi aktivt skal indgå i samarbejder, der rækker langt ud over vores egne grænser, hvis vi skal kunne løse vores sikkerhedsmæssige, politiske og økonomiske problemer. Derfor er 9. april 1940 på den ene side en sort dag, på den anden side en lysets dag, fordi det da stod klart, at vi er nødt til at binde os tæt sammen med andre lande for at løse fælles udfordringer. Besættelsen er på sin vis baggrund for Danmarks engagement i krigene på Balkan, i Irak og i Afghanistan. Den er også årsagen til, at danske politifolk og jurister og folkeretseksperter har været udstationeret i talrige stater verden over. Og den er katalysator for vores tætte samarbejde med andre europæiske og vestlige lande i EU, FN, Nato, WHO og talrige andre internationale institutioner og sammenslutninger. Bevares: Det er ikke, fordi dansk forsvars- og udenrigspolitik har været konsekvent. Fodnotetiden i 1980'erne står som et lavpunkt i vores omgang med vores allierede. På samme måde er danskernes til tider meget valne holdning til EU-samarbejdet et problem. Det ændrer imidlertid ikke på, at vi qua besættelsen har forstået det betydningsfulde i at samarbejde med andre. Også, når epidemier raser. Engang var Danmark et lille, fattigt land. Lille er landet stadig, men det har udviklet sig til at høre til blandt de rigeste lande i verden. Det skyldes ikke, at vi har store mængder af naturressourcer eller et særligt gavmildt klima. Det skyldes vores evne til at samarbejde med andre lande. Besættelsen og de mørke år, der fulgte, understreger - ligesom alt, hvad der er sket i de seneste måneder - at det er vigtigt, at vi fortsat forpligter os i EU, Nato og andre organisationer, der er med til at holde verden rundt om os i balance. Uden EU og uden Nato ville vores økonomiske, politiske og sikkerhedspolitiske grænser engang været blottet. Derfor skal vi holde fast i at ville samarbejde. Også i disse tider. For der er lys i den mørke tid.

Annonce