Annonce
Odense

Ramt i spisefrikvarteret: Tåregas drev ind over skoleområde

Skoleleder på Paarup Skole har nu fået en aftale med politiet om at skolen får besked, næste gang politiet bruger tåregas på øvelsesterrænet tæt på skolen. Arkivfoto: Kim Rune
Flere børn samt én lærer bemærkede en underlig lugt og følte et let ubehag med svien i øjne og næse. Årsagen viste sig at være tåregas fra en politiøvelse på Højstrup Øvelsesterræn ikke langt derfra.
Annonce

Paarup: En uvant lugt efterfulgt af en lettere svien i øjne og næse.

Det var, hvad der tirsdag ramte en lærer og en gruppe børn fra Paarup Skole, da de var udenfor for at lege i spisefrikvarteret. Tina Skelgaard, skoleleder på Paarup Skole, bekræfter overfor avisen hændelsen.

- Der er nogle børn, som leger på legepladsen ude ved Paarupvej, som kommer ind og siger, at de synes, der lugter dårligt, og de kan mærke en irritation i øjne og næse. Det er ikke noget voldsomt, men de kan mærke det, siger hun.

Det var dog ikke sådan, at der drev en decideret tåregassky ind over skolen, understreger hun.

- Kort efter var det væk igen. Vi skulle hverken have skyllet øjne eller pudset næse eller noget, siger Tine Skelgaard.

Annonce

Aldrig sket før

Tåregassen formodes at stamme fra det militære øvelsesterræn Højstrup Øvelsesplads, der ligger nær ved Paarup Skole.


Vi har aldrig mærket noget til det før. Der kan have været en helt bestemt vindretning, som har ført en lille smule med sig.

Tine Skelgaard, skoleleder Paarup Skole


For her var politiet netop samtidig i gang med at afholde en øvelse, som indebar brug af tåregas. Politiet og skolen har efterfølgende været i kontakt, og den klare formodning er, at det må være tåregas herfra, som er drevet over til skolens område.

- Det kan ikke være andet, siger Tine Skelgaard, som tilføjer, at hun forstår, at det er noget, som politiet gør én gang årligt, og at det har foregået mange år i træk.

- Vi har aldrig mærket noget til det før. Det kan have været en helt bestemt vindretning, som har ført en lille smule med sig, siger hun.

Skolen og politiet har indgået den aftale, at skolen næste år får et opkald forud for, at øvelsen skal finde sted. En fin løsning, mener skolelederen.

- Så ved vi, hvad der er, siger hun.

Annonce
Assens For abonnenter

Flemming, Tommy, Leo og Torben mødes hver onsdag for at køre race: - Vi er store legebørn. Forskellen er bare prisen på legetøjet

Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Debat

Retfærdighed for seniorer

Sport

Vellykket dansk EM-premiere: Det ligner allerede en billet til mellemrunden

Annonce