Annonce
forside

Ramt af lave oliepriser: Marstal Værft fyrer 12 ud af 20

Marstal Værft er ramt af lave oliepriser og må fyre folk.

Marstal Værft har fyret 12 ud af 20 medarbejdere på gulvet. Driftleder Poul Sækmose kalder situationen tragisk.

Annonce

Lave oliepriser og konkurrencedygtige norske værfter er nu skyld i, at Marstal Værft har fyret 12 medarbejdere ud af en samlet stab på 20 mand på gulvet. Det oplyser tillidsrepræsentant Mads Larsen.

Ifølge driftleder Poul Sækmose er det lave oliepriser, der lige nu koster opgaver og job.

- Der er ingen danske værfter, der har noget at lave, og det kan vi ikke blive ved med at kigge på. Vi har som alle andre været nødt til at regulere vores stab, siger Poul Sækmose og forklarer, at lave oliepriser bærer en del af skylden.

- Siden oliepriserne er faldet, er markedet styrtet totalt sammen, fordi rederierne ikke tjener nogen penge. Det medfører, at der er for mange skibe på markedet, og at mange skibe er oplagt, siger han og fortsætter:

- Rederierne begynder at søge andre markeder, fordi der er meget mindre udstyr, der skal sejles til olieindustrien. Sådan griber det ind i hinanden. Det er ret tragisk lige nu, siger Poul Sækmose.

Marstal Værft er ramt af lave oliepriser og må fyre folk.
Annonce

- Det er ikke skide skægt

Udviklingen har desuden gjort tiden mere gunstig for norske værfter, som i øjeblikket udgør en hård konkurrent, tilføjer han.

- De lave oliepriser har betydet, at den norske krone er blevet mindre værd. Det betyder eksempelvis, at nordmændene skal betale 400.000 kroner for en reparation, som hos os koster 320.000 kroner, siger Poul Sækmose, som er tydeligt berørt af situationen.

- Det er mig, der har glæden, når vi ansætter. Det er også mig, der har bekymringerne, når vi fyrer. Det her er ikke skide skægt. Jeg vil gøre alt for at trække folkene ind igen, hvis der kommer opgaver, siger han.

Ifølge Mads Larsen, tillidsrepræsentant på Marstal Værft, har værftet nu kontakt til det lokale jobcenter for at hjælpe de fyrede kollegaer.

- Vi har kontakt til jobcentret, men det er jo lidt nyt endnu. Folk var godt klar over, at der ville ske noget. Men vi havde ikke drømt om, at det ville blive så dramatisk, siger han og tilføjer, at de fyrede kollegaer er stål- og maskinfolk.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Odense

90 anmeldelser på tre døgn om for høj musik: Nu skal det stoppe og politiet vil dele bøder ud

Sydfyn

Brand i bil på Svendborgsundbroen

Annonce