Odense: Det var ønsket om flere hotelværelser i Odense, som var det bærende argument, da et flertal i byrådet i starten af året godkendte en lokalplan, som giver Hotel Comwell H.C. Andersen i det centrale Odense mulighed for en stor udvidelse på næsten 11.000 kvadratmeter.
- Vores by skriger på flere hotelværelser, som Socialdemokraten Anders W. Berthelsen formulerede det i den debat, der var om projektet.
Men ikke alle støttede udvidelsen - Arkitekturrådet ytrede bekymring og Konservative, SF og Enhedslisten stemte imod og mente, at arkitekturen er for bombastisk og voldsom.
Et ja blev det dog i sidste ende fra flertallet i byrådet - og dermed var vejen banet for udvidelsen.
Der tegnes og afventes
Her er et år senere er intet dog sket, og fra Odense Kommunes kontor for byggesager lyder meldingen:
"Vi har ikke modtaget byggeansøgning på ombygning af hotel HCA, Claus Bergs Gade 7."
Så stort kan hotellet blive
Med lokalplanen, der i februar i år blev vedtaget, gives der mulighed for maksimalt 10.700 m2 ny bebyggelse, foruden det eksisterende hotel på 9.100 m2 bebyggelse.
Lokalplanen giver mulighed for ny bebyggelse primært langs Hans Mules Gade i 4-5 etager plus udnyttet tagetage.
Lokalplanen giver mulighed for at kunne etablere både hotel, konference- og kontorfaciliteter samt mindre liberale serviceerhverv i tilknytning til hotellet.
Og formand for Comwell H.C. Andersen Odense, Peter Schelde, bekræfter da også, at byggestart ikke er nært forestående. Han siger:
- Vi er glade for at vi fik godkendt lokalplanen her i det tidlige forår 2021. Men corona har ramt vores branche ekstremt hårdt, så vi synes, at vi har haft lidt andet at se til de sidste halvandet år.
Har I planlagt et tidspunkt for byggestart, eller er projektet sat på standby, indtil I lige ser, hvor verden bevæger sig hen?
- Ikke nogen af delene. Vi har hverken planlagt byggestart eller sat det på standby. Men man kan sige, at projektet er blevet ramt af corona.
- Vi er ved at undersøge og beskrive, hvad det er for nogle komponenter, som de 11.000 kvadratmeter skal bestå af. Hvor meget skal være værelser, hvor meget skal være restaurant, og hvor meget skal bruges til konferencefaciliteter. Det er den fase, vi er inde i nu.
- Vi kender ikke vores nøjagtige tidsplan. I væsentlighed afhænger det af, hvornår coronaen slipper sit tag.
Forventer beslutning i 2022
Peter Schelde holder øje med, hvordan det blandt andet går i rejsebranchen og hos flyselskaberne, som skal bringe turister til Danmark og Odense.
- I grove termer varer det mellem 24 og 36 måneder at lave sådan et byggeri. Det er så lang tid, vi skal forsøge at se ud i fremtiden, siger Peter Schelde.
Han forventer dog, at der i løbet af det kommende år kommer en form for afklaring.
- Jeg har en forventning om, at vi kommer til at træffe en beslutning om, hvad og hvordan vi gør inden for de næste 12 måneder. Men det er jo hele tiden med den vinkel, som handler om, hvad der sker ude i den store verden, siger Peter Schelde og tilføjer:
- Men det, at arbejdet med lokalplan er gjort, betyder, at vi selv kan trykke på knappen, når vi mener, at verden er ved at blive normal igen.