Annonce
Odense

Ramt af corona: Omdiskuteret hoteludvidelse i Odense er ikke kommet i gang

Udvidelsen af Hotel Comwell H.C. Andersen er ikke kommet i gang - projektet er ramt af corona, lyder det. Foto: Rune H. Blichfeldt
Hotel Comwell H.C. Andersen fik for snart et år siden godkendt lokalplan, der baner vej for stor udvidelse. Byggeplanerne er ramt af corona, men er ikke opgivet, lyder det fra selskabet bag hotellet.

Odense: Det var ønsket om flere hotelværelser i Odense, som var det bærende argument, da et flertal i byrådet i starten af året godkendte en lokalplan, som giver Hotel Comwell H.C. Andersen i det centrale Odense mulighed for en stor udvidelse på næsten 11.000 kvadratmeter.

- Vores by skriger på flere hotelværelser, som Socialdemokraten Anders W. Berthelsen formulerede det i den debat, der var om projektet.

Men ikke alle støttede udvidelsen - Arkitekturrådet ytrede bekymring og Konservative, SF og Enhedslisten stemte imod og mente, at arkitekturen er for bombastisk og voldsom.

Annonce
Der var en del kritik af planerne for udbygning af Hotel Comwell H.C. Andersen. Det kompromis, som et flertal kunne enes om, indebærer blandt andet, at hotellet beklædes med grønne facader. Visualisering: Comwell H.C. Andersen

Et ja blev det dog i sidste ende fra flertallet i byrådet - og dermed var vejen banet for udvidelsen.

Der tegnes og afventes

Her er et år senere er intet dog sket, og fra Odense Kommunes kontor for byggesager lyder meldingen:

"Vi har ikke modtaget byggeansøgning på ombygning af hotel HCA, Claus Bergs Gade 7."

Så stort kan hotellet blive

Med lokalplanen, der i februar i år blev vedtaget, gives der mulighed for maksimalt 10.700 m2 ny bebyggelse, foruden det eksisterende hotel på 9.100 m2 bebyggelse.

Lokalplanen giver mulighed for ny bebyggelse primært langs Hans Mules Gade i 4-5 etager plus udnyttet tagetage.

Lokalplanen giver mulighed for at kunne etablere både hotel, konference- og kontorfaciliteter samt mindre liberale serviceerhverv i tilknytning til hotellet.

Og formand for Comwell H.C. Andersen Odense, Peter Schelde, bekræfter da også, at byggestart ikke er nært forestående. Han siger:

- Vi er glade for at vi fik godkendt lokalplanen her i det tidlige forår 2021. Men corona har ramt vores branche ekstremt hårdt, så vi synes, at vi har haft lidt andet at se til de sidste halvandet år.

Har I planlagt et tidspunkt for byggestart, eller er projektet sat på standby, indtil I lige ser, hvor verden bevæger sig hen?

- Ikke nogen af delene. Vi har hverken planlagt byggestart eller sat det på standby. Men man kan sige, at projektet er blevet ramt af corona.

- Vi er ved at undersøge og beskrive, hvad det er for nogle komponenter, som de 11.000 kvadratmeter skal bestå af. Hvor meget skal være værelser, hvor meget skal være restaurant, og hvor meget skal bruges til konferencefaciliteter. Det er den fase, vi er inde i nu.

- Vi kender ikke vores nøjagtige tidsplan. I væsentlighed afhænger det af, hvornår coronaen slipper sit tag.

Annonce

Forventer beslutning i 2022

Peter Schelde holder øje med, hvordan det blandt andet går i rejsebranchen og hos flyselskaberne, som skal bringe turister til Danmark og Odense.

- I grove termer varer det mellem 24 og 36 måneder at lave sådan et byggeri. Det er så lang tid, vi skal forsøge at se ud i fremtiden, siger Peter Schelde.

Han forventer dog, at der i løbet af det kommende år kommer en form for afklaring.

- Jeg har en forventning om, at vi kommer til at træffe en beslutning om, hvad og hvordan vi gør inden for de næste 12 måneder. Men det er jo hele tiden med den vinkel, som handler om, hvad der sker ude i den store verden, siger Peter Schelde og tilføjer:

- Men det, at arbejdet med lokalplan er gjort, betyder, at vi selv kan trykke på knappen, når vi mener, at verden er ved at blive normal igen.

Annonce
Odense For abonnenter

Hård kritik af byggeplaner bag Odense Banegård Center: - Useriøs tilgang til Odenses fremtid

Danmark

De seneste coronatal: Otte døde og 50 færre indlagte

Annonce
Annonce
Annonce
Fyn

Af krigen voksede et nyt venskab: Masha og Sofia vil hellere gå i dansk skole - Her bliver vi ikke skældt ud og skrevet i den sorte bog

Nyborg For abonnenter

Ny direktør skal skabe ro efter kaotisk forår på rådhuset: - Jeg tror, man har ledt efter en type som mig

Kerteminde

Peter gav dem huset: Til efteråret vil Arne og Henning give de unge en fed mulighed

Sport For abonnenter

Andreas Alm forsvarede Hans Christian Bernat, men målmands-polemikken kommer på skidt tidspunkt

Analyse: Bankerne betaler ikke negative renter længere. Gør du?

Faaborg-Midtfyn

Nanett fandt et skrigende rådyr med knust bagparti, og gerningsmanden var kørt sin vej: - Det skreg så forfærdeligt, at jeg begyndte at græde

Faaborg-Midtfyn For abonnenter

Fyn kan blive Danmarks svar på Hollywood: Så meget har FilmFyn boostet det fynske filmmiljø

Abekopper sender aktie på himmelflugt: Kvistgård-virksomhed stiger syv milliarder i værdi

Odense

Gør et røverkøb: Bryggeri-gigant er brændt inde med drikkevarer - sælger sodavand og øl til spotpris

For abonnenter

Meningsmager Gitte Seeberg: Vi vil ikke være til grin for vores egne penge, kære politikere - hvorfor koster benzin dobbelt så meget herhjemme som i USA?

Alarm 112

Det startede med en sms bag rattet: Nu bliver 48-årig fremstillet i grundlovsforhør for dødstrusler mod betjente

OB For abonnenter

Her er historien om OB's mange triumfer i dramatiske pokalfinaler gennem snart 48 år

Odense

Direktør får stor strafrabat - snød det offentlige for ti millioner

Annonce