Annonce
Faaborg-Midtfyn

Ramaskrig på Facebook: Rådhuskantiner fyrer lokal øl-leverandør

Ove "Albani" Nielsen er blevet bedt om at hente pantflasker og ikke solgte øl og vand på rådhusene i Faaborg og Ringe, der i stedet vil handle med en sjællandsk leverandør. Arkivfoto.
Rådhusene i Faaborg og Ringe vil hellere handle med sjællandske Hørkram end Ove "Albani" Nielsens Depot Svendborg

Faaborg-Midtfyn: Rådhuskantinerne i Faaborg og Ringe har fyret den lokale leverandør af øl og sodavand, indehaver af Depot Svendborg, Ove "Albani" Nielsen, Korinth, og det har udløst et ramaskrig på Facebook, hvor Ove "Albani" Nielsen har delt sin frustation.

Her fortæller han, at han i mange år leveret produkter (øl og sodavand) til de to rådhuse, men nu er han blevet bedt om at hente sine varer, da kommunen skifter til en sjællandsk leverandør, Hørkram.

Henvendt til borgmester Hans Stavnsager (S), skriver depotindehaveren på Facebook, at han nok også fremover vil støtte lokalt, men at han "lige nu er lidt sur og skuffet".

Ove "Albani" Nielsen er netop kendt for at være uhyre hjælpsom og vellidt for at bakke op om alskens lokale arrangementer, og hans opslag er også nærmest gået viralt. Bare på den første time, scorede han over 100 likes og snesevis af forargede og opbakkende kommentarer.

- Dejlig med opbakningen, siger han uddybende til avisen.

- Det er ikke, fordi det ruinerer mig, at jeg ikke længere skal levere 10-15 kasser drikkevarer til de to rådhuse hver anden uge, men jeg bliver så skuffet over, at holdningen tilsyneladende er, at vi ikke behøver støtte hinanden lokalt, siger han.

Hans Stavnsager har ikke selv svaret, men det har flere byrådsmedlemmer. F.eks. skriver Venstres Lars Tribler: "Det var dog utroligt, troede vi var enig om at forsøge på at øge den lokale handel. Det her er da ikke i orden."

Alternativets Mads Holdgaard skriver: "Ualmindelig trist kommunal disponering. Vi skal i stedet have endnu mere lokal handel".

Mads Holdgaard har ønsket om lokal handel som en integreret del af sin politik og siger uddybende til avisen:

- Det handler både om at støtte det lokale erhvervsliv, bevare arbejdspladser og sikre liv i byerne, men der er jo også et miljømæssigt bæredygtighedsaspekt i ikke at transportere varer så langt. Det er muligt, det bliver lidt dyrere, men det, mener jeg, opvejes af en lokal parathed til at løse problemer og yde god service.

Ove Nielsen er skuffet over, at der end ikke var en forhandling om prisen:

- Hvis det var den, der drejede sig om, kunne jeg måske have set på mit tilbud, men jeg er bare blevet bedt om at hente de produkter, der ikke er blevet solgt, siger han.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Fyn For abonnenter

Kendt Odense-advokat i dobbeltrolle: Gav sig selv millionhonorar fra velgørenhedsfond

Annonce