Annonce
Odense

Rahbæk Juel tager glad imod stort statsligt byggeri: - Det bliver det fynske Slotsholmen

- Det tydelige signal om bæredygtighed siger noget om, at det ikke bliver noget tilfældigt byggeri, mener borgmester Peter Rahbæk Juel (S). Foto: Frederik Nordhagen
Statens byggeri af kæmpekontor ved havnen kan blive en bæredygtig markør for omdannelsen af Nørrebro, mener borgmester Peter Rahbæk Juel (S) og fortæller, byggeriet måske bliver i træ.
Annonce

Du kalder det en fantastisk nyhed, at staten nu opfører et nyt og stort kontorbyggeri til 1600 medarbejdere fra de statslige arbejdspladser i Odense. Hvorfor?

- Der er ingen tvivl om, at det med flytningen af statslige arbejdspladser fra København har været vores ambition at skabe et fynsk Slotsholmen (hvor Christiansborg og flere ministerier ligger, red.). Nu har vi fået gode erfaringer med at tage imod arbejdspladserne, og at boligministeren så beslutter at bygge et kontorknudepunkt i Odense skaber reelt det fynske Slotsholmen. Det er fedt.

Byggeriet ligger i det område, I politisk har besluttet igen skal blive til Nørrebro, og som skal være med til at binde byen og havnen sammen. Hvordan passer byggeriet ind i de planer?

- Det kan være med til at fremskynde arbejdet med at omdanne området fra et lidt slidt og blandet område med industri og uddannelsesinstitutioner til et mere sammenhængende område. Boligministeren har tydelige bæredygtighedsambitioner for det meget store byggeri, som måske skal bygges i træ. Det vil være fantastisk, hvis det kommer til at ske, og det kan komme til at stå som en markør for det nye Nørrebro.

Med det nye byggeri vil mange også store lejemål i byen nu blive ledige. Er det bagsiden af medaljen?

- Lads os nu se. Det er først i 2024, og det kan være, der kommer en ny udflytning af statslige arbejdspladser inden den tid.

Vil det her betyde, at I politisk sætter en midlertidig prop i byggeriet af nye erhvervslejemål?

- Vi holder selvfølgelig hele tiden øje med boligmarkedet både i forhold til erhvervslejemål og privatboliger. Men jeg er ikke pessimistisk. Vi skaber mange nye private arbejdspladser i byen.

Der er meget snak om arkitekturen i Odense - ikke mindst i forbindelse med alt nybyggeriet på havnen. Hvor meget indflydelse har du ambition om, I som byråd skal have på udformningen af kontorknudepunktet?

- Jeg synes allerede, at det tydelige signal om bæredygtighed siger noget om, at det ikke bliver noget tilfældigt byggeri. Og så skal vi lige huske, at det her ikke er kommunens, men statens byggeri. Derfor skal de have lov til at præsentere deres projekt, og så tager vi den derfra.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Nyborg

Fare for giftig røg: Brand ved Fortum

Sydfyn

Brand i bil på Svendborgsundbroen

Odense

De har søgt i tre år: Nu har somaliske mødre og SSP Odense fået første million til at hjælpe unge indsatte

Annonce