Annonce
Odense

Rahbæk Juel om Venstres nej til fjernvarmesalg: - Jeg er målløs

Efter Venstre sidste år i byrådssalen selv lancerede idéen om at sælge Fjernvarme Fyn, er borgmester Peter Rahbæk Juel (S) målløs over, at Christoffer Lilleholt nu siger nej til et salg. Foto: Erik Thomsen
Borgmester Peter Rahbæk Juel (S) er overrasket over Venstres nej til at sælge fjernvarmen, men er villig til at se nærmere på forslaget om i stedet at trække penge ud af Fjernvarme Fyns overskud.

Venstre siger nej til at sælge Fjernvarme Fyn – er det dødsstødet til salgsplanerne?

- Først og fremmest må jeg sige, at jeg er målløs over Venstre og deres nye leder Christoffer Lilleholt. Venstre har en trist historik med at springe fra politiske aftaler, og nu topper Lilleholt den med at springe fra et af deres egne forslag. For mindre end et år siden stod han i byrådssalen og lancerede det som deres idé at sælge Fjernvarme Fyn.

Men Lilleholt understreger, at de ønskede at undersøge mulighederne for et salg, det er nu blevet gjort, og de synes så, at prisen er for lav. Det er vel fair nok?

Annonce

- Så synes jeg, man skal gå tilbage og lytte til debatten. Og jeg er også målløs over, at de kommer med meldingen på et tidspunkt, hvor vi står over for den aftalte demokratiske samtale med borgerne.

Vil du gennemføre salget af fjernvarmen alene med støtte fra SF og Radikale Venstre?

- Det, der lige nu optager mig, er velfærden. Vi skal have renoveret skolerne, så vi igen kan være dem bekendt, og vi skal sikre, at vi har nok daginstitutioner og plejecentre til det stigende antal børn og ældre. Det er ikke et selvstændigt mål i sig selv at sælge fjernvarme – det er velfærden, der er vigtigst.

Jeg spørger lige igen: Vil du gennemføre salget af fjernvarmen alene med støtte fra SF og Radikale Venstre?

- Det er for tidligt at lege bogstavleg. Nu vil jeg gerne have den demokratiske samtale med borgerne.

Hvor stor, vurderer du, er sandsynligheden for, at fjernvarmen bliver solgt?

- Jeg er ikke optaget af sandsynlighedsregning. Jeg er optaget af at sikre velfærden, og derfor er jeg klar til at undersøge det forslag, Venstre er kommet med om at tage penge ud af Fjernvarme Fyn de kommende år.

- Nu vil jeg kalde byrådets politiske ledere ind til en samtale, så vi kan se hinanden i øjnene – jeg vil især gerne se Christoffer Lilleholt i øjnene – så jeg ved, om forslaget er en taktisk politisk manøvre, eller om han mener det. Jeg vil gerne se de regnestykker, Venstre har, og jeg vil vide, hvad det vil betyde for både velfærden og gennemførelsen af den grønne omstilling. Vi skal ikke holde borgerne for nar.

Socialdemokratiet er ved at være eneste parti, der ikke har meldt klart ud om fjernvarmesalget. Hvornår gør I det?

- Nu skal vi først have den demokratiske samtale, og så tager vi stilling. Det er en stor beslutning.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Middelfart

220 boliger og nyplantet skov skal udgøre ny, CO2-negativ bydel i Middelfart: Bliver præsenteret på verdens største arkitekturkongres

Odense Håndbold For abonnenter

Eks-landsholdsspiller før Odenses semifinalebrag: - Jeg havde drømt om en større rolle

Annonce