Annonce
Odense

Rahbæk Juel om ny fjernvarmeforening: - Det er et kulørt indslag i den politiske debat

- Det her er et spørgsmål om jura, og det er ret usædvanligt at føre en retssag mod den kommune, man som parti er valgt til at administrere, siger borgmester Peter Rahbæk Juel (S) om Det Konservative Folkepartis rolle i den nystiftede forening Fionia Fjernvarme. Foto: Michael Bager
Borgmester Peter Rahbæk Juel (S) afviser, at der er brug for at få en domstols hjælp til at afgøre juridiske uenigheder omkring salget af Fjernvarme Fyn og kalder nystiftet forening for et utraditionelt og kulørt indslag i debatten.

Peter Rahbæk Juel, hvad mener du om, at der er stiftet en ny forening, der vil hive Odense Kommune i retten i forbindelse med salget af Fjernvarme Fyn?

- Jeg synes, det er et noget kulørt indslag i den politiske debat. Jeg har ikke oplevet før, at et politisk parti på den her måde stifter et fjernvarmeselskab. Det er utraditionelt.

Er det ikke lidt at stramme den ligefrem at kalde det et fjernvarmeselskab?

Annonce

- Paragraf 23f i varmeforsyningsloven (som er den paragraf, den nystiftede forening vil have prøvet fortolkningen af ved en domstol, red.) handler om, hvordan man kan sælge et fjernvarmeselskab og have forkøbsret for forbrugerne. Så hvis Konservative stiller forslag om og siden får ret i, at den forkøbsret gælder, så må det jo være, fordi de vil bruge den. Ellers giver det ikke mening, og derfor vil det her være et fjernvarmeselskab.

Du fremhæver Det Konservative Folkeparti, men der er jo også andre med i den nye forenings bestyrelse - for eksempel en fremtrædende ejendomsinvestor og en boligforeningsdirektør. Hvilket indtryk gør det?

- Alle, der gerne vil deltage i debatten, gør indtryk. Men det her er et spørgsmål om jura, og det er ret usædvanligt at føre en retssag mod den kommune, man som parti er valgt til at administrere.

- Vi har som kommune ingen grund til at betvivle den rådgivning, vi har fået fra det velestimerede advokatfirma Horten, men der er skabt en usikkerhed i den offentlige debat om varmeforsyningslovens paragraf 23f, og derfor har vi bedt Energistyrelsen om en vejledende udtalelse om vores rådgiveres fortolkning af paragraffen. Lovgrundlaget skal selvfølgelig være i orden.

Hvis I ikke tvivler på rådgivningen, hvorfor så bede om en udtalelse fra Energistyrelsen?

- En jurist, Konservative har fremskaffet, har en anden konklusion end vores rådgivere, og derfor har vi bedt om en udtalelse fra Energistyrelsen.

Når du siger, du er optaget af, at lovgrundlaget er i orden, og der ligger forskellige juridiske vurderinger, hvorfor så egentlig ikke få en domstol til at afgøre sagen?

- Oplevelsen af usikkerheden afhænger meget af, hvem du spørger.

Men du må da også være interesseret i, at fjernvarmesalget foregår i overensstemmelse med loven?

- Helt bestemt. Og derfor har vi også juridiske rådgivere, og derfor beder vi nu Energistyrelsen om en udtalelse.

Men Energistyrelsen er jo ikke en domstol. Så igen: Hvorfor er det ikke en god idé at få de juridiske uenigheder bragt for retten?

- Det vil ikke give mere sikkerhed. Og så er det nok en god idé at afvente Energistyrelsens udtalelse, inden nogen begynder at bruge egne og fællesskabets penge på en retssag.

Den nystiftede forening opfordrer jer til at udskyde den endelige beslutning om salget af Fjernvarme Fyn, til I er på sikker grund. Vil du følge den opfordring?

- Vi arbejder med det udgangspunkt, at vi er på sikker grund. Hvis Energistyrelsen kommer med en anden vurdering, så er der en ny situation, men jeg ser ikke nogen grund til at stoppe.

Annonce
Erhverv For abonnenter

De første har allerede meldt sig: Der er interesse for at købe Valdemars Slot

Danmark

Tirsdagens coronatal:Yderligere 810 personer er testet coronapositive

Annonce
Annonce
Annonce
Odense

Strejke går ud over Odenses gamle: Kan ikke flytte i plejebolig eller få nødkald

Odense For abonnenter

Advarer mod parkeringsfælde: - Umuligt at vide, at man ikke må holde der

Kerteminde

Kendt sushi-kæde åbner ny restaurant: - Det er vores kunder, der har bedt os om det

Sport

Danske guldfavoritter må nøjes med sølv efter tæt finale

Danmark

Tirsdagens coronatal:Yderligere 810 personer er testet coronapositive

Nyborg

Nyt ansigt på lokalredaktionen i Nyborg: Matilde har rejst verden rundt

Erhverv

Fynsk entreprenør mangedobler overskuddet: Er på vej med 266 rækkehuse i Odense

Danmark

Familie på fem bor på få kvadratmeter: Livet på en husbåd er besværet værd

Faaborg-Midtfyn

Nu kan du svede sammen med vildmarksdamerne: Det er som at gå ind i Moder Jords livmoder

Middelfart For abonnenter

Sjællandsk center for hjerneskadede går over Storebælt: Cervello vil erobre Fyn og Jylland fra ny adresse i Middelfart

Odense

Sydlandsk stemning og mere udeservering skal puste nyt liv i Odenses søvnige torvedage

Annonce