Annonce
Odense

Rahbæk Juel om modstanderes fjernvarmeforslag: - Det er som et lille smølfespark

Det vil kun være et ganske lille skridt, der ikke løser nogen udfordringer, siger borgmester Peter Rahbæk Juel (S) om Venstres forslag om at trække overskud ud af Fjernvarme Fyn i stedet for at sælge selskabet. Foto: Simon Trøjgaard Jepsen
Borgmesteren kvitterer for den borgerlige idé om at trække overskud ud af Fjernvarme Fyn som alternativ til et salg. Men det giver alt for få millioner, mener Rahbæk Juel.
Annonce

69 millioner kroner over 10 år.

Så mange penge kan politikerne ifølge Borgmesterforvaltningens regnestykker få i hænderne, hvis et flertal følger Venstres forslag om hvert år at trække overskud ud af Fjernvarme Fyn til de omfattende renoveringer og nybyggeri, byrådet er enige om er nødvendige til både børn og ældre.

- Det er som et lille smølfespark til de udfordringer, vi står med, og det kan ikke være en erstatning for et eventuelt salg, understregede borgmester Peter Rahbæk Juel (S), efter han onsdag eftermiddag havde kaldt lederne af byrådspartierne til møde for, som han formulerede det, at se dem i øjnene og vende forslaget.

Annonce

Skuffede borgerlige

- Vi skal holde de 69 millioner kroner op imod, at vi med et salg af Fjernvarme Fyn får 524 millioner over 10 år, og at alle partier har lagt hånden på kogepladen og lavet en 10-årig aftale om at investere 1,8 milliarder kroner i vuggestuer, børnehaver, skoler, plejecentre og fritidsfaciliteter. Derfor vil det kun være et lille skridt, sagde Rahbæk Juel. Men kvitterede samtidig for, at der lægges alternativer frem til et salg.

- Jeg tror, det er et ærligt ønske om at finde en løsning, og det kan vi tage med ind i diskussionen. Nu skal vi have en god diskussion på baggrund af fakta. Vil man velfærden, skal man også være villig til at finde reelle løsninger, påpegede han.

Efter mødet var Christoffer Lilleholt (V) tilfreds med, at forslaget om at hive overskud ud af Fjernvarme Fyn som alternativ til et salg nu er del af debatten. Men ligesom Konservatives Søren Windell var han også skuffet over, at borgmesteren ikke tog salgsidéen helt af bordet.

- Ingen ønsker at sælge fjernvarmen, sagde Lilleholt.

- Lige nu er der mange tal på bordet, og det er rigtigt, at vi med vores forslag ikke får pengene lige så hurtigt som ved et salg. Til gengæld har vi så fortsat selv styr på både fjernvarmepriser og den grønne omstilling.

Annonce
Fyn For abonnenter

Det værste halve år i mit liv: Lilleholt sendt til tælling af corona, historisk krise i Venstre og et kølnet venskab med Løkke

Annonce
Annonce
Annonce
Odense

Ikke alle får samme service: Frisklavet ældremad på udvalgte plejecentre i Odense er i fare

Middelfart For abonnenter

Efter afsløring af smitteudbrud og bekymring hos møbelfabrik: Nu bliver alle medarbejdere tilbudt coronatest

Annonce