Annonce
Erhverv

Rahbæk Juel om Lindø: 2000-3000 nye arbejdspladser er langt fra urealistisk

Det var en større delegation af politikere, embedsmænd og presse, der mandag blev kørt rundt på Lindø port of Odense - her er forsvarsminister Trine Bramsen og Odense-borgmester Peter Rahbæk Juel - begge med mundbind - på vej væk fra det norske tankskib, der i øjeblikket ligger i dok 3 hos Fayard. Foto: Simon Trøjgaard Jepsen
Ti års investeringer og strategiske valg på Lindø begynder at kulminere nu, mener Odense-borgmester Peter Rahbæk Juel

Lindø-direktør Carsten Aa har tit sagt, at han mener, der er tusindvis af nye job i sigte på Lindø port of Odense - og det er ikke helt skævt skudt, lyder det fra Odense-borgmester Peter Rahbæk Juel.

Han var mandag med i den delegation, der fulgte forsvarsminister Trine Bramsen rundt på Lindø port of Odense for at høre om Fayards ophugning af Søværnets skibe og om fremtidsplanerne for havnen, der især er rettet mod vindmølleindustrien.


Annonce

De fleste har nok hørt om, at der er noget, der hedder Lindø, og det var noget med et værft og en industripark, men skal man forstå det, kræver det næsten, at man har været herude.

Peter Rahbæk Juel, Odense-borgmester


- Hvis vi kan få hul på de rette investeringer, og vi kan få staten og Folketinget og regeringen til at springe med på nogle af de dagsordener, vi gerne vil have, så er det langt fra urealistisk med 2000-3000 nye arbejdspladser, sagde borgmesteren.

Kulmination efter ti år

Personligt er han ikke i tvivl om, at den grønne og bæredygtige dagsorden, der blæser både nationalt og globalt, giver bonus lokalt, dvs på Fyn.

Lindø har blandt andet investeret 400 millioner kroner i en ny havneterminal og skuer nu ind i investeringer i et bredere sejlløb og et havnebassin på eksisterende areal. Prisen render op i godt 600 millioner anslår havnen.

- De investeringer og de strategiske valg, der er gjort herude gennem ti år, begynder at kulminere nu. Potentialet er enormt både, når gælder vindmølleindustrien og dekommissionering. Vindmøllerne bliver jo fremtidens grønne kraftværker - det er samfundsudvikling i stor skala på nogle af de vigtigste dagsordener, vi har lige nu.

- Tror du, potentialet på Lindø er sevet ind på Christiansborg?

- De fleste har nok hørt om, at der er noget, der hedder Lindø, og det var noget med et værft og en industripark, men skal man forstå det, kræver det næsten, at man har været herude. Størrelsen og potentialet af, hvad vi kan med industrihavne og produktionshavne i Danmark, det er ikke helt sevet ind endnu. Jeg peger ikke fingre, for skal jeg det, så skal jeg gøre det af mig selv, for det er vores ansvar at de (folketingspolitikerne, red). ved det, og den opgave er vi i fuld gang med at påtage os.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce