Annonce
Odense

Rahbæk Juel: Julefrokoster er et lokalt anliggende

De ansatte under Borgmesterforvaltningen får betalt deres julefrokost i år, men skal selv betale for drikkevarer. Og borgmester Peter Rahbæk Juel (S) mener det må være op til de enkelte forvaltninger, hvordan man vil prioritere. Arkivfoto: Nils Svalebøg
Det skal ikke besluttes centralt, om og hvordan der skal holdes julefrokoster for de ansatte i de enkelte forvaltninger, mener borgmester Peter Rahbæk Juel (S).

Borgmester Peter Rahbæk Juel (S) er ikke enig med Søren Windell (K) i, at der bør være ens regler for medarbejderpleje i hele Odense Kommune.

Det Konservative Folkepartis initiativretsforslag om at afsætte et fast beløb per medarbejder i kommunen til personalepleje får ikke hans stemme på onsdagens møde i Økonomiudvalget.

- Jeg synes, det er rigtig godt med julefrokosttraditioner, for det er vigtigt, at arbejdspladserne har et socialt rum sammen. Men det er også vigtigt at det styres lokalt. Vi er 13.000 medarbejdere i kommunen, og det er godt at den slags beslutninger kommer tæt på medarbejderne i de enkelte forvaltninger, som gør det på vidt forskellige måder, siger Peter Rahbæk Juel.

I Ældre- og Handicapforvaltningen har man i år truffet beslutning om at droppe årets julefrokoster for forvaltningens godt knap 4500 medarbejdere, og det ærgrer borgmesteren.

- Det er ærgerligt, at der ikke bliver råd til julefrokost i Ældre- og Handicapforvaltningen i år, men jeg må jo respektere, at der sidder en direktør og en rådmand, der tager beslutningerne. Søren Windell er som rådmand øverste ansvarlige for forvaltningen, og vil han gerne have julefrokost i Ældre- og Handicapforvaltningen, så synes jeg han skal smøge ærmerne op og få det arrangeret. Han er jo en god restauratør, tilføjer Peter Rahbæk Juel.

I hans forvaltning, Borgmesterforvaltningen, bliver der igen i år råd til julefrokost til medarbejderne, der dog selv skal betale for drikkevarer.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Bøder i nøglesagen: Fint, at bøllerne stoppes

Vores demokratiske institutioner skal ikke overgive sig til pøbelvældet. Derfor er det udmærket, at to unge mænd fra Socialistisk Ungdomsfront har fået tilsendt bødeforlæg på flere tusinde kroner, fordi de tidligere på året forstyrrede et byrådsmøde i Odense ved at kaste 1000 stykker papir ned i byrådssalen. Bødestraffen betyder ikke, at de to unge mænd nu har fået mundkurv på eller ikke længere må udøve deres demokratiske ret. Tværtimod: De to må aktionere lige så meget, de har lyst til. De må indkalde til demonstrationer på Flakhaven, de må holde taler, de må svinge med faner og bannere og i det hele taget gøre alt det, de finder politisk rigtigt. Så længe de overholder de demokratiske spilleregler og ikke afbryder en demokratisk valgt forsamling. Byrådsmedlemmerne sidder som bekendt i Odense Byråd, fordi de er blevet valgt af Odenses befolkning. De repræsenterer derfor Odenses borgere. De to ballademagere fra Socialistisk Ungdomsfront er derimod ikke valgt til noget som helst og repræsenterer ingen som helst, og derfor bør de ærlig talt holde mund, når de befinder sig i byrådssalen. Hvis de to gerne vil have taletid i salen, er de velkomne til at stille op til det kommende kommunalvalg og få stemmer nok til at blive valgt. Derpå kan de få taleret – og samtidig være med til at bære det ansvar, der følger med en politisk post. Man kan mene, at nedkastningen af de 1000 ark papir i en byrådssal ikke er så slem, at det kræver en politianmeldelse fra kommunen. Herregud, to tilfældige mænd, der kaster lidt papir ned i en byrådssal kan vel ikke vælte verden; det kan højst give lidt overarbejde til de byrådsbetjente, der skal feje papirstrimlerne sammen efter mødets afslutning. Det er imidlertid vigtigt at holde fast i vores demokratiske institutioner og deres betydning. Et byråd skal ikke intimideres af tilfældige ballademagere, der ikke vil overholde de demokratiske spilleregler. Derfor er det nødvendigt, at de to får en bøde og dermed en bedre forståelse af, hvordan vores demokrati skal fungere.

Odense For abonnenter

Odense Kommune erkender svigt: Spejlglat vej skulle have været saltet længe inden dødsulykke

Annonce