Annonce
Odense

Rahbæk Juel: Julefrokoster er et lokalt anliggende

De ansatte under Borgmesterforvaltningen får betalt deres julefrokost i år, men skal selv betale for drikkevarer. Og borgmester Peter Rahbæk Juel (S) mener det må være op til de enkelte forvaltninger, hvordan man vil prioritere. Arkivfoto: Nils Svalebøg
Det skal ikke besluttes centralt, om og hvordan der skal holdes julefrokoster for de ansatte i de enkelte forvaltninger, mener borgmester Peter Rahbæk Juel (S).

Borgmester Peter Rahbæk Juel (S) er ikke enig med Søren Windell (K) i, at der bør være ens regler for medarbejderpleje i hele Odense Kommune.

Det Konservative Folkepartis initiativretsforslag om at afsætte et fast beløb per medarbejder i kommunen til personalepleje får ikke hans stemme på onsdagens møde i Økonomiudvalget.

- Jeg synes, det er rigtig godt med julefrokosttraditioner, for det er vigtigt, at arbejdspladserne har et socialt rum sammen. Men det er også vigtigt at det styres lokalt. Vi er 13.000 medarbejdere i kommunen, og det er godt at den slags beslutninger kommer tæt på medarbejderne i de enkelte forvaltninger, som gør det på vidt forskellige måder, siger Peter Rahbæk Juel.

I Ældre- og Handicapforvaltningen har man i år truffet beslutning om at droppe årets julefrokoster for forvaltningens godt knap 4500 medarbejdere, og det ærgrer borgmesteren.

- Det er ærgerligt, at der ikke bliver råd til julefrokost i Ældre- og Handicapforvaltningen i år, men jeg må jo respektere, at der sidder en direktør og en rådmand, der tager beslutningerne. Søren Windell er som rådmand øverste ansvarlige for forvaltningen, og vil han gerne have julefrokost i Ældre- og Handicapforvaltningen, så synes jeg han skal smøge ærmerne op og få det arrangeret. Han er jo en god restauratør, tilføjer Peter Rahbæk Juel.

I hans forvaltning, Borgmesterforvaltningen, bliver der igen i år råd til julefrokost til medarbejderne, der dog selv skal betale for drikkevarer.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Klumme

Du tager fejl, Mette

Statsminister Mette Frederiksen talte i sin nytårstale for flere tvangsanbringelser af børn. Jeg er lodret uenig: Vi skal have som mål at tvangsanbringe så få børn udenfor hjemmet som muligt. Vores ambition som samfund må være at skabe gode rammer om børnene og familierne, så tvangsanbringelser bliver absolut sidste udvej. Vi har i dag to voldsomme problemer: at de allersvageste familier ikke bliver hjulpet godt nok, tidligt nok, og at det system vi anbringer børn i, ikke virker. Løsningen må for det første være at hjælpe familierne bedre, og for det andet at reparere anbringelsessystemet, så det også virker bedre. I dag går det alt for ofte galt for de anbragte børn. Halvdelen af alle unge hjemløse er tidligere anbragte. Meget få af de anbragte børn får en uddannelse. En skræmmende høj procentdel af de tidligere anbragte forsøger selvmord. Og rigtig mange anbragte børn får selv børn, der bliver anbragt. Lad os derfor fokusere på, hvordan vi undgår at anbringe børn! Man kan for eksempel støtte nybagte forældre, så de nye familier får en bedre start på livet sammen. Helt fra fødslen kan der tilknyttes socialt personale til de svageste familier, og de kan også få tid i særlige barselshuse, så en ny familie først kommer hjem, når de er parate til det. Vi skal også – under alle omstændigheder – styrke normeringen i vuggestuer og børnehaver, og have flere lærere i folkeskolen. For det er i de gode institutioner at vi dels skal opdage tidligt, når børnene ikke har det godt, og dels er i stand til at hjælpe de børn ekstra meget, der ikke har den store støtte derhjemmefra. I de tilfælde hvor det alligevel går galt, og et barn fjernes fra familien, skal vi sætte langt mere kvalificeret ind, end vi gør i dag. For eksempel med bedre plejefamilier. For eksempel med ordentlige vilkår for anbragte børn der fylder 18 år. Og absolut også med frivillige tilknyttet de anbragte børn, så de anbragte børn også har venner og mentorer, der ikke repræsenterer myndighederne. Vi vil fra radikal side gerne være med til at drøfte hvordan vi forebygger anbringelser, og hvordan vi forbedrer anbringelser. Men begge dele skal være på plads, før vi går ind i en diskussion om flere anbringelser.

Odense

En søndag med fitness i Korup

Nordfyn For abonnenter

Melisa og Stefan mistede alt, da huset brændte: Lige nu er alt kompliceret - branden har sat sine mærkbare spor

Odense

Et skud tysk testosteron: For første gang i otte år har Odense Zoo atter en søløve-han

Annonce
var adsmtag = adsmtag || {}; adsmtag.cmd = adsmtag.cmd || [];