Annonce
Odense

Rahbæk Juel efter Frank Jensen-exit: - Nu tager vi et 360 graders tjek i Odense

- Når man summer op, hvad der er dukket op af sager, så er det den rigtige beslutning, han har truffet, siger Odenses borgmester Peter Rahbæk Juel (S) om partifællen Frank Jensens exit som overborgmester i København. Foto: Claus Fisker/Ritzau Scanpix
Han har ingen forventning om at finde noget, men borgmester Peter Rahbæk Juel (S) vil nu sammen med Økonomiudvalget undersøge kulturen og systemet i Odense Kommune, så eventuelle krænkelser blandt både politikere og medarbejdere kan komme frem.

Odense: Når borgmester og rådmænd onsdag mødes til Økonomiudvalgsmøde, vil krænkelser være en del af dagsordenen.

Det sker efter den seneste tids debat om sexisme også i politiske kredse og ikke mindst Frank Jensens exit som Københavns overborgmester og Morten Østergaard afgang som politisk leder hos Radikale Venstre.

Ifølge Odense-borgmester Peter Rahbæk Juel (S) er der umiddelbart ingen tegn på, at seksuelle krænkelser florerer hverken blandt byrådets medlemmer eller kommunens medarbejdere.

Annonce

- Jeg har selv spurgt mig en del for gennem den seneste tid i erkendelse af, at det ikke er sikkert, det kommer frem af sig selv, hvis der har været noget. Og jeg har ikke hørt noget fra nogen, fortæller Rahbæk Juel.

- Men jeg er pinligt bevidst om, at det ikke nødvendigvis betyder, at der ikke er nogen, der sidder inde med noget, de vil være kede af at fortælle, så nu prøver vi lige i Økonomiudvalget at kigge 360 grader rundt og se, om systemet og kulturen der, hvor den skal være, og så finder vi ud af, om der er anledning til at gøre noget særligt, forklarer han og understreger, "der skal være åbne sluser og adgang til at fortælle".

Noget juks

Peter Rahbæk Juel ser borgmesterskiftet i landets hovedstad som en naturlig konsekvens af Frank Jensens krænkelses-sager.

- Når man summer op, hvad der er dukket op af sager, så er det den rigtige beslutning, han har truffet. Men det ærgrer mig egentlig gul og grøn. Både i forhold til, hvad Frank Jensen personligt har medvirket til, men også fordi det er en af Danmarks dygtigste borgmestre, der siger stop på den her baggrund. Så det er på alle måder noget juks, konstaterer Rahbæk Juel.

Og så håber han, at debatten om sexisme og krænkelser når bredere ud end nu.

- Det skal ikke fratage noget ansvar fra Frank Jensen, Morten Østergaard og andre, men man må ikke gøre det her til en diskussion kun på toppen af det politiske system. MeToo-bevægelsen har udstillet, at vi som samfund har nogle kulturer og strukturer, hvor kvinder på grund af deres køn ikke får den plads, de skal have, og hvor mænd klart går over stregen.

- Men jeg kan godt være lidt bekymret for, at man glemmer det, der foregår i hverdagen. Det her handler ikke bare om Christiansborg eller mediebranchen, men om mange mennesker, om mange brancher og mange lag i samfundet. Det skal vi snakke åbent om, for det er, når vi får samtalen om de ømme ting, at adfærden også ændrer sig. Derfor skal ploven dybere ned i mulden, mener Odenses borgmester.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Odense

Grundlovsforhør: 40-årig mand fra misbrugsmiljøet varetægtsfængslet efter knivstikkeri på åben gade

Assens

Carelink-direktør beklager, efter Karina stillede sig frem med kritik af teststed: - Jeg er dybt ked af det - vi skal ikke lyve

Faaborg-Midtfyn

Deltag i afstemningen: Als-Fyn-broen splitter fynboerne - René vil ikke flytte til Faaborg, hvis der kommer en bro

Annonce