Annonce
Læserbrev

Rahbæk er repræsentant for det værste ved vores demokrati

Læserbrev: Vi runder snart dagen, hvor det er 5 måneder siden, at daværende statsminister, Lars Løkke Rasmussen, gik ned af gangene mod folketingssalen, og erklærede, at der den 5. juni skulle være valg i Danmark. Med ét, blev alle partiernes kampagnemaskiner sat i gang, efter i lang tid at have stået klar til at skyde alt der fører med til en valgkamp, og lidt mere til, afsted mod den danske befolkning.

Når jeg tænker tilbage på valgkampen, mindes jeg specielt en specifik kampagne. Det var den socialdemokratiske kampagne med sammensætningen af de forskellige partiers layout, men socialdemokratiske budskaber, for at vise, at de kunne samarbejde med alle. En speciel kampagne, som perfekt viser hvad det bedste ved det danske demokrati er, og som skiftende regeringer igennem historien har været gode til; at lave brede aftaler med mange partier.

Derfor undrer det mig hvorfor dette ikke afspejles i Odense. For to år siden under kommunalvalget, fik Socialdemokratiet i Odense så godt et valg, at der ikke manglede mange mandater, udover dem selv, til at danne et flertal. ”Vi er her for hinanden” var budskabet, som gav Peter Rahbæk Juel 28.425 personlige stemmer. Siden da har Peter, som leder at det store Socialdemokratiske imperium, regeret og undertrykt det politiske mindretal, og udelukket deres ledere for muligheden for at komme med deres holdninger, som om Odense er deres egen diktaturstat.

Siden valget har vi nemlig kunne læse, at Peter smider Venstre og andre partier ud af budgetforhandlinger, og senest udelukkede Venstre helt fra forhandlingerne inden overhovedet at have hørt deres mening. Peter Rahbæk vil altså ikke leve op til hvad moderskibet gik til valg på for 5 måneder siden; at samarbejde med de andre partier. Ej vil han heller ikke være der for de vælgere som ikke stemte på ham. I stedet tager han de partier med til forhandlingerne, som ikke har noget i mod at bøje sig i hans støv og være med i en budget-aftale, hvor man med pistol for panden bliver tvunget til at skrive under, hvis ikke man vil have samme skæbne som Venstre.

Jeg skal ikke forholde mig til, om man til næste valg ønsker at stemme til højre eller til venstre. Jeg vil bare gerne have, at man overvejer hvilken type ledelse der står i spidsen. For mig kan næste valg afgøre, om vi fortsat skal have en borgmester, som er repræsentant for de værste sider af demokratiet, hvor et flertal tryner mindretallet i diktaturlignende tilstande. Eller om vi i fremtiden skal have en borgmester, som står vagt om det, som det danske demokrati kan og gør så perfekt – at vi tør samarbejde med dem vi er uenige med, og diskutere os frem til en fælles løsning. Ellers er vi her ikke for hinanden, men kun for Peter.

Annonce
Faaborg-Midtfyn For abonnenter

Faaborg-restaurant får igen kritik for at levere for lidt mad: Jeg blev flov over mit guldbryllup

Danmark

Lørdagens coronatal: 739 nye smittede

Annonce
Annonce
Annonce
Danmark

Ud med de gamle, ind med de nye: Søndag træder nye regler om brændeovne i kraft

Kerteminde For abonnenter

Nødråb fra stamgæsterne hos historisk perle: Hvorfor er vores værtshus lukket?

Kerteminde

Pias pølsevogn indtager andenpladsen i DM: Emil sætter vanvittig rekord

Assens For abonnenter

Personalemangel i ældreplejen bekymrer fagforbund: - Lige nu kører de på adrenalin, men sådan kan det ikke fortsætte

Danmark

Lørdagens coronatal: 739 nye smittede

Rejser For abonnenter

Kommentar: At blive hjemme er at visne langsomt

Erhverv

El-direktør maner misforståelser i jorden: - Vi håber snart at se madvognene tilbage på havnen

Danmark

200 buler i bilen og stenslag i håndboldstørrelse: Se video af familie fanget i haglstorm på autobahn

Sport

Fyns Politi klar til OB-FCK: Første kamp med udeholdets fans og masser af fodboldfans i byen i 17 måneder

Erhverv For abonnenter

Fynsk forretningsmand skyder mange millioner i ny Odense-bank

Odense

7000 studerende starter i Odense: Boligjagten er sat ind, men studerende konkurrerer med singler om de små lejligheder

Annonce