Annonce
Sport

Rafael Nadal holder kursen mod succes i Melbourne

Edgar Su/Reuters
Verdensetteren spillede sig en kamp tættere på grand slam-titel nummer 20 i karrieren, da han slog landsmand.

Topseedede Rafael Nadal lever fortsat op til de høje forventninger ved Australian Open.

Lørdag spillede spanieren sig videre til fjerde runde i grand slam-turneringen, da han uden nogen form for problemer vandt i tre sæt over sin landsmand Pablo Carreño Busta.

Det tog lidt over halvanden time for Nadal at vinde med 6-1, 6-2, 6-4 over turneringens 27.-seedede spiller. Dermed er Nadal klar til at møde vinderen af opgøret mellem ballademageren Nick Kyrgios og russeren Karen Khachanov.

Hvem end modstanderen bliver, kommer han på en vanskelig opgave mod Nadal. Spanieren har fortsat ikke afgivet et sæt i turneringen, og han er ikke blevet brudt i sin serv siden første runde.

Samtidig føler Nadal selv, at han bliver bedre og bedre for hver kamp, han spiller i Melbournes varme. Det siger han efter sejren i tredje runde.

- Det var uden tvivl min bedste kamp i turneringen indtil videre. Jeg bliver bedre og bedre for hver dag, så jeg er meget glad, siger verdensetteren ifølge AFP.

Rafael Nadal har vundet Australian Open en enkelt gang, men man skal helt tilbage til 2009 for at finde spanierens triumf i turneringen. Siden har han tabt fire finaler i Melbourne. Det seneste finalenederlag ligger et år tilbage, hvor han tabte til serberen Novak Djokovic.

/ritzau/

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
112

Emil fortæller om indsekter på Kulturøen

Leder For abonnenter

Trods corona tæt på danskerne: Der er ingen grund til at gå i panik

Endnu er ingen danskere diagnosticeret med coronavirus, men lægernes vurdering er, at det kun er et spørgsmål om tid. Det er derfor sandsynligt, at OUH som et af de seks danske modtagehospitaler snart tager imod en eller flere patienter, der er smittet med coronavirus. Det vil være en nyhed, som både fynske og landsdækkende medier vil bringe, og nyheden vil uden tvivl øge nervøsiteten og bekymringen hos mange danskere. Men er der reel grund til at være bekymret, hvis forudsigelserne om smittede danskere holder stik? Ikke ifølge læger med speciale i infektionssydomme - hvis man vel at mærke følger lægernes råd om hygiejne og omgang med andre mennesker. Og disse lægelige anvisninger kan man finde snart sagt alle steder, både på nettet og i de trykte medier. Et ekstra middel til at dæmpe nervøsiteten kan være at få nogle proportioner om sygdommen på plads. Fra Hubei-provinsen i Kina har coronavirus bredt sig til Iran og en række europæiske lande. Værst ramt i Europa er det nordlige Italien med over 300 smittede og 11 dødsfald. Det er slemt og trist, og sundhedsmyndighederne skal ønskes held og lykke med at inddæmme sygdommen. Men over for det og overført til hjemlige forhold står imidlertid, at der i vinteren 2017-2018 døde 1644 danskere af influenza. Med andre ord har især ældre, svækkede mennesker mangefold større grund til at frygte en vinterinfluenza end coronaen. De kinesiske tal for smittede og døde af sygdommen kan forekomme voldsomme, men dels er Kina som bekendt et stort land med et enormt indbyggertal, dels er det et faktum, at den generelle hygiejne i Kina ikke er på europæisk niveau. Desuden kan man have tillid til, at det danske sundhedsvæsen er gearet til at håndtere situationen, ligesom man kan stole på informationerne. Coronavirus skal bekæmpes på tværs af landegrænser, og de begrænsninger, som er en del af bekæmpelsen, må folk tage i stiv arm. Der er grund til fornuftig adfærd efter fagkundskabens vejledninger. Men der er ingen grund til panik.

Fyn

Trods corona: 650 efterskoleelever fra Oure på vej ud i verden

Annonce