Annonce
Sport

Radwanska stopper tenniskarriere: Kroppen vil ikke mere

Agnieszka Radwanska har slået til sin sidste tennisbold på højeste niveau, meddeler hun onsdag. (Arkivfoto)

I en alder af blot 29 år stopper polakken Agnieszka Radwanska tenniskarrieren efter 13 år på topplan.

Kroppen vil ikke længere det samme som Agnieszka Radwanska, der har valgt at stoppe tenniskarrieren.

Det fortæller den tidligere Wimbledon-finalist onsdag på sin Facebook-side.

- Efter 13 år med at spille tennis på topplan har jeg besluttet at stoppe karrieren. Det var ikke en nem beslutning.

- Uheldigvis er jeg ikke længere i stand til at træne og spille på den måde, jeg var vant til, og på det seneste har min krop ikke levet op til mine forventninger, skriver hun.

Radwanska dropper dog ikke tennissporten endegyldigt, da hun er klar til nye udfordringer og har andre planer end at spille selv.

- Jeg lægger ketsjeren på hylden og siger farvel til den professionelle tour, men jeg forlader ikke tennis, lover polakken.

Radwanska nåede op som nummer to i verden i 2012 som sin højeste placering. I løbet af et skuffende 2018 faldt hun fra top-30 og ned som nummer 75.

- Når jeg tager helbredet i betragtning og de tunge byrder fra professionel tennis, så må jeg erkende, at jeg ikke er i stand til at presse min krop til de grænser, det kræver, forklarer hun.

Veninden Caroline Wozniacki, der har polske rødder, er en af mange, som har sendt en hilsen til Radwanska på de sociale medier.

- Vi vil savne dig Aga! Du har haft en fantastisk karriere, og du kan være meget stolt af dig selv, skriver Wozniacki på både engelsk og polsk på Twitter.

Radwanska nåede at vinde 20 WTA-titler i karrieren - heriblandt sæsonfinalen i 2015.

I 2012 var hun i finalen i grand slam-turneringen Wimbledon, hvor det blev til et nederlag til Serena Williams i tre sæt.

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Fyn For abonnenter

Ulovligt ifølge revisor: Konkursramt advokatfirma lånte penge i velgørenhedsfond

Leder For abonnenter

Tabet af tillid

Det er ikke bare ærgerligt, at døren fra nu af er låst af om aftenen på Ringe Bibliotek. Det er også urimeligt for flertallet af brugere. Alligevel er det en naturlig konsekvens, efter at stedet gennem nogen tid har været udsat for hærværk i et omfang, der er uden for det, der betegnes som god opførsel. God opførsel er ellers, hvad man burde kunne forvente, når kommunen tilbyder borgerne at komme gratis i kontakt med computerudstyr og bøger til udlån efter normal lukketid. En ekstra service, som det ikke er rimeligt, at flertallet skal udelukkes fra, fordi et mindretal vælger at misbruge den tillid, kommunen har lagt til grund for ordningen. At tillid bliver misbrugt rækker imidlertid ud over bibliotekets vægge. Tillid er nemlig den lim, der får samfundet til at hænge sammen. Tillid står mellem linjerne. Det er det selvfølgelige i, at man passer på hinanden og på ting - uanset om det er éns egne ting eller nogle, man får stillet til rådighed som f.eks. et møbleret bibliotek. Det er svært at se nogen have noget imod idéen om det aftenåbne bibliotek. På alle måder må det være attraktivt for borgere i Ringe at kunne bruge biblioteket, når det passer dem bedst - uanset om de tilhører dem, der gerne vil vide mere, eller dem der keder sig og savner et sted at være. Da biblioteket er ubemandet, koster det intet at drive ud over tilliden til brugernes gode opførsel. Når biblioteket i Ringe fremover er aflåst om aftenen, er det derfor ikke bare ærgerligt og urimeligt. Det er også trist, for det er et symbol på afviklingen af en åbenhed, som vores samfund i årevis har brystet sig af, og som adskiller sig fra andre samfund, der ikke tør nøjes med at bygge på tillid men er nødt til at gøre sig afhængig af dens modsætning - kontrollen. Kontrol koster. Det værste ved den er dog, at lige så let, den er at indføre, lige så lang tid tager det at genopbygge den tillid, der er gået tabt.

Annonce