Annonce
Sport

Radioproblemer ødelægger Formel 1-træning for Magnussen

Gonzalo Fuentes/Reuters

Kevin Magnussen og Romain Grosjean havde problemer med teknikken i Haas-racerne i den første træning i Monaco.

Haas-kørerne Kevin Magnussen og Romain Grosjean fik ikke den bedste optakt til Formel 1-grandprixet i Monaco.

Begge kørere havde radioproblemer og blev 20 minutter inde i torsdagens første træning bedt om at køre i pitten ved hjælp af et sort flag fra arrangørerne.

De kunne heller ikke se beskeder inde i bilen, og det betød, at det sorte flag kom i brug. Det bruges sjældent og kun i alvorlige situationer og er ofte forbundet med diskvalifikation.

Det var der dog ikke tale om her, og både Grosjean og Magnussen fik efter en pause på 40-45 minutter lov til at træne videre i det sidste kvarter.

Haas beskrev problemerne på Twitter, hvor det amerikanske team kaldte situationen mindre alarmerende end frygtet.

Haas forklarede, at man havde bedt Den Internationale Motorsportsunion (FIA) om at bruge det sorte flag, så kørerne kunne komme i garagen.

- Vi kan ikke kommunikere med kørerne. FIA trådte til, så vi kunne få bilerne i pit, da beskederne til kørerne ikke nåede frem og gjorde arbejdet for os, skriver Haas på Twitter.

Lewis Hamilton (Mercedes) satte hurtigste omgangstid foran Max Verstappen (Red Bull) i den første træning.

Magnussen nåede at sætte en tid, der var ottendehurtigst, mens Grosjean satte en tid, der var to placeringer dårligere.

Da de to Haas-kørere var ude til den anden frie træning torsdag eftermiddag, var det en mere problemfri fornøjelse. Kevin Magnussen satte syvendehurtigste tid, mens Grosjean blev noteret for 11.-hurtigste tid på den smalle bybane.

/ritzau/

Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Dødsfald i Odense Arrest: Meget beklagelig mørkelægning fra myndighedernes side

Det er beklageligt, at Fyns Politi og Kriminalforsorgen har mørkelagt den tragiske sag om den 27-årige danske mand, der lørdag morgen blev fundet død i Odense Arrest. Beklageligt fordi offentligheden har en legitim interesse i at få årsag og omstændigheder at vide, når en ung mand dør i politiets varetægt. Og beklageligt fordi mørklægningen baner vej for allehånde gætterier, der næppe er politi og myndigheder venligt stemt. Politiet begrunder mørklægningen med at sagen efterforskes, og det er sædvanligvis en begrundelse, som pressen respekterer. Der kan være gode grunde til, at politiet i faser af en efterforskning holder kortene tæt til kroppen. I dette tilfælde forekommer “hensynet til efterforskningen” dog at være en standardafvisning, der er hentet til lejligheden. For det første er det svært at se, at et dødsfald, som tilsyneladende ingen andre mennesker er impliceret i, kan kræve en mørkelagt efterforskning over flere dage. Men selv med accept af mulige faktorer, som lægfolk ikke kender til, er der - for det andet - spørgsmål, som politiet må kunne svare på, efterforskning eller ej. For eksempel spørgsmålet, om den afdøde mand skal obduceres - en oplysning, som politiet i mange andre sager går ud med af egen drift. Senest da en ung mand blev fundet druknet i Munke Mose. Den afdøde 27-årige mand var dansker og mistænkt for at have begået et mord i Sverige. Han blev anholdt af dansk politi fredag aften på den fynske motorvej ved Ejby. Det rejser en række spørgsmål, bl.a. om han fik skader i forbindelse med biljagten, om han var psykisk uligevægtig ved anholdelsen, og om han i løbet af fredag aften eller nat blev tilset af en læge. Relevante spørgsmål, idet man skal huske, at med anholdelse af en person følger også en forpligtelse til at passe på den anholdte. Indtil videre vil politiet end ikke oplyse dødsårsagen, og pressen må derfor nøjes med at give den generelle information, at det ind imellem sker, at indsatte i arresthuse begår selvmord. Disse hændelser forsøger medarbejderne i Kriminalforsorgen at komme i forkøbet, men det lykkes ikke altid, og det har omverdenen forståelse for. Af flere grunde vil det være i Fyns Politis interesse at trække mørklægningsgardinet helt eller delvist fra.

Danmark

Nederlag til styrelse: Skandalelæge må fortsætte med at omskære drengebørn

Annonce