Annonce
Sydfyn

Radioformand fra Svendborg efter udbudssejr over 24Syv: Vi er ude på en mission

Martin Larsen (til venstre) er bestyrelsesformand for selskabet bag den nye digitale radiokanal Loud, Kulturradio Danmark, mens Uffe Jeppesen er en af ejerne i hovedaktionæren bag samme selskab. Arkivfoto: Finn Eriksen
Radio24Syv lukker efter at have tabt udbud om en ny digital radiokanal. Formanden for den nye radiokanal Loud, Martin Larsen, siger, at de er ude på en mission, der skal få de unge til lytte til taleradio.

Svendborg: Det er en glad og stolt Martin Larsen, som tirsdag eftermiddag modtog nyheden om, at det var hans radiokanal Loud, som vandt udbuddet om en ny digital radiokanal.

- Det er fantastisk som radiomand. Jeg er super glad for, at de mange tanker og overvejelser, som vi har gjort os, er det bedste bud på fremtidens digitale radiokanal, siger han.

Det er Radio- og tv-nævnet, der vurderede, at Louds bud var det bedste i et felt på tre, som blandt andet også talte Radio24Syv, der de seneste otte år har lavet taleradio på FM-frekvensen. En frekvens, som Radio 4 overtager 1. november. Det betyder, at Radio24Syv lukker.

Annonce

Loud åbner, 24Syv lukker

Loud har hjemme i selskabet Kulturradio Danmark A/S og har netop vundet udbuddet om en ny digital radiokanal. Der er tale om en public service-kanal, som skal have fokus på kultur og er en såkaldt dab-kanal - altså en kanal, som ikke er på fm-båndet, men sendes digitalt.

Det er Radio Diablo i Svendborg, der er største aktionær i selskabet.

I ejerkredsen er også Radio Viva i Kolding, Radio Victoria i Esbjerg, Din Radio i Aarhus, Radio Globus i Rødding, Radio Max i Holstebro, Radio Max i Ringkøbing, Radio Limfjord på Mors, Classic Rock i København og Classic Rock i Horsens.

Partnere er Roskilde Festival, Nationalmuseet, Vega, Danske Studerendes Fællesråd, Mungo Park, Trap Danmark, Ungdomsbureauet, Det Kongelige Danske Musikkonservatorium, Lex.dk og Enigma. Også Radio24syv og og DK4-Radio bød ind på sendetilladelsen. Afgørelsen på udbuddet betyder også, at Radio24syv lukker. Efter otte år på FM4-båndet overtager Jysk Fynske Mediers Radio 4 den plads pr. 1. november. Og det bliver altså ikke til en digital erstatning - og dertilhørende statslig finansiering - til Radio24Syv.

Vinderen af udbuddet kunne få et budget på 70 millioner kroner årligt i fire år til at drive radiokanalen. Martin Larsen, formand for Kulturradio Danmark, oplyser, at Louds bud var på omkring 67 millioner kroner årligt.

Der skal sendes første gang 1. april 2020.

Ærefrygt over ungemission

Mens Radio- og tv-nævnets afgørelse betyder farvel til en populær taleradio i København, er det altså starten på noget nyt i Svendborg. Men det er ikke kun glæde, som fylder hos Martin Larsen, siger han.

- Udover at vi skal lade champagnepropper springe – og det har vi gjort – så er der også lidt ærefrygt i mig, for vi skal ikke bare løfte medie, vi er ude på mission, der skal få de unge til at lytte til taleradio.

Målgruppen er unge i alderen 15-32 år, og det har Loud nu fået lidt mindre end 70 millioner kroner årligt i fire år til at løse. Bag Loud står fem danske radiostationer, blandt andet Radio Diablo i Svendborg, og det er Svendborg-stationen, som er hovedaktionær i selskabet bag Loud. Og det er også her, at hovedsædet er. Men det er ikke tanken, at alt nu skal laves fra Svendborg, fortæller Martin Larsen.

- De fem radioselskaber bag har stationer i ni danske byer, og vi kan rekruttere i hele Danmark og skabe arbejdspladser i nærheden af, hvor de har hjemme. I stedet for at lade alt centreres om København, kan vi centrere det om hele Danmark, der hvor det giver mening. Vi får en meget mere dynamisk radio, som kan funderes over hele landet.

Nemt at krybe i flyverskjul

Martin Larsen er til daglig direktør i Radio Diablo i Svendborg, og han er super glad for, at hans bestyrelsesformand Uffe Jeppesen var med på idéen om at byde på stationen.

- Det her har kunnet lade sig gøre, fordi der er en stor kapital i Svendborg. Det har nok kostet en kvart million kroner at lave udbuddet, og dertil kommer store bankgarantier. Så jeg er super glad og stolt over, at der var opbakning i baglandet til, at det gør vi. Der er ikke noget nemmere end at krybe i flyverskjul, fordi vi er dem fra provinsen, men vi gjorde det sgu.

Martin Larsen regner med, at der skal ansættes omkring 40-50 medarbejdere. Kanalen skal sende første gang 1. april 2020.

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Klumme For abonnenter

Gamle nyheder, 1994: 47 husmødre fra Vester Hæsinge kørte galt

1994 47 medlemmer af Vester Hæsinge Husmoderforening fik i går formiddag en grim forskrækkelse, da den udflugtsbus, som de var passagerer i, løb løbsk, fordi bussens fører pludselig sank død om bag rattet. Den førerløse bus fortsatte ind på en markvej og væltede om på siden med bagenden hængende ud over en to meter dyb grøft. To passagerer blev lettere kvæstet og kørt til Aabenraa Sygehus, men det kunne være gået langt værre, siger den vagthavende hos Haderslev Politi. Bussen var på vej fra Vester Hæsinge til Møgeltønder, da ulykken skete. De forskrækkede passagerer kunne ikke komme ud af bussen, men måtte vente på assistance fra Falck, der ved hjælp af en stige fik passagerne ud. 1969 - Jeg er helt på det rene med, at det er et spring ud i det uvisse, og ikke mindst derfor er jeg lykkelig for, at teaterchef Kai Wilton er indstillet på, at jeg kommer tilbage, hvis jeg ”brænder fingrene”. Det siger skuespillerinden Lone Helmer, der har fået orlov fra Odense Teater med udgangen af denne sæson for at prøve kræfter med nye opgaver i København. Lone Helmer, der kom til Odense Teater for syv år siden, har været en af teatrets flittigst benyttede skuespillerinder. Hun mener, at det vil være afgørende for hendes videre udvikling, at hun får lejlighed til at arbejde i andre ensembler og med andre instruktører. Der har allerede været bud efter hende fra både tv og filmselskaber. 1944 Opførelsen af de 340 bunkers, som vi skal have i Odense, skrider kun langsomt fremad. Det går ganske godt med støbningen af cementskelletterne, men der er store vanskeligheder med at få inventaret i orden. De sidste dage har arbejdet på de ellers fuldførte dækningsrum ligget stille, fordi der er opstået diskussion om, hvorvidt der skal være fire eller færre elektriske lamper i hvert rum. Driftsbestyrer Westergaard, Randers Elektricitetsværk, har over for Statens Civile Luftværn protesteret mod opsætning af fire lamper, hvilket han hævder er spild af materialer, da man kan nøjes med mindre. Da spørgsmålet er aktuelt for hele landet, vil Elektricitetsværkernes Forening behandle sagen.

Erhverv

Plads til 1000 ansatte: Pensionsselskab investerer 381 millioner kroner i kæmpestort kontorbyggeri ved SDU

Kerteminde

Apoteksejer dropper udbringning: - Vi får 5,49 kroner for at levere en æske medicin

Odense

2000 indviede julefestival i Odense

Annonce