Annonce
Erhverv

Radio24syv får konkurrence om DAB-kanal

En række mindre radiostationer har slået sig sammen om bud på DAB-kanal.

Radio24syv får konkurrence i kampen om sendetilladelse til en DAB-kanal fra selskabet Kulturradio Danmark. Det fortæller selskabets bestyrelsesformand Martin Larsen til branchemediet Mediawatch.

- Hvad vi konkret byder ind med, vil vi gerne vente med at sige noget om, indtil ansøgningsfristen er udløbet på fredag klokken 12, siger han til Mediawatch.

Ejerkredsen bag består af blandt andet Radio Diablo, der driver lokalradio i Svendborg, Radio Limfjord og Radio Max Danmark fra Ringkøbing.

Derudover er også Klinkby Holding, der ejer Radio Globus, og Our Media fra Risskov med i ejerkredsen.

Selskabet har hyret Ann Lykke Davidsen, der har en række chefposter i DR på cv'et, som direktør.

Dermed bliver Radio24syv ikke den eneste ansøger, der har søgt om at sende på den DAB-kanal, der blev lagt op til i medieforliget. Rammerne for kanalen blev ændret i foråret, efter klager over at Radio24syv ikke kunne fortsætte på FM-båndet.

Oprindeligt skulle DAB-kanalen have fokus på kultur og klassisk musik med 30 millioner kroner årligt til rådighed.

De rammer blev senere ændret, og budgettet hævet til 70 millioner kroner årligt. Til gengæld blev den udbudte kontrakt halveret i længde til fire år.

Radio24syv har allerede annonceret, at de byder på kontrakten. De skifter dog ud i ejerkredsen. Berlingske Media, der hidtil har været den ene af to parter, forlader ejerkredsen.

I stedet vil Radio24syvs to programchefer træde ind ved siden af People Group i ejerkredsen.

Der er ansøgningsfrist fredag klokken 12. Herefter vil det blive kendt, hvem der har ansøgt om sendetilladelsen på DAB-kanalen.

/ritzau/

Annonce
Læs Mediawatchs historie her
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Tabet af tillid

Det er ikke bare ærgerligt, at døren fra nu af er låst af om aftenen på Ringe Bibliotek. Det er også urimeligt for flertallet af brugere. Alligevel er det en naturlig konsekvens, efter at stedet gennem nogen tid har været udsat for hærværk i et omfang, der er uden for det, der betegnes som god opførsel. God opførsel er ellers, hvad man burde kunne forvente, når kommunen tilbyder borgerne at komme gratis i kontakt med computerudstyr og bøger til udlån efter normal lukketid. En ekstra service, som det ikke er rimeligt, at flertallet skal udelukkes fra, fordi et mindretal vælger at misbruge den tillid, kommunen har lagt til grund for ordningen. At tillid bliver misbrugt rækker imidlertid ud over bibliotekets vægge. Tillid er nemlig den lim, der får samfundet til at hænge sammen. Tillid står mellem linjerne. Det er det selvfølgelige i, at man passer på hinanden og på ting - uanset om det er éns egne ting eller nogle, man får stillet til rådighed som f.eks. et møbleret bibliotek. Det er svært at se nogen have noget imod idéen om det aftenåbne bibliotek. På alle måder må det være attraktivt for borgere i Ringe at kunne bruge biblioteket, når det passer dem bedst - uanset om de tilhører dem, der gerne vil vide mere, eller dem der keder sig og savner et sted at være. Da biblioteket er ubemandet, koster det intet at drive ud over tilliden til brugernes gode opførsel. Når biblioteket i Ringe fremover er aflåst om aftenen, er det derfor ikke bare ærgerligt og urimeligt. Det er også trist, for det er et symbol på afviklingen af en åbenhed, som vores samfund i årevis har brystet sig af, og som adskiller sig fra andre samfund, der ikke tør nøjes med at bygge på tillid men er nødt til at gøre sig afhængig af dens modsætning - kontrollen. Kontrol koster. Det værste ved den er dog, at lige så let, den er at indføre, lige så lang tid tager det at genopbygge den tillid, der er gået tabt.

Odense

Letbanens etape to: Venstre vil lade vælgerne tale inden beslutning

Annonce