Annonce
Nordfyn

Radio Nordfyn i nye studier

Selv om pladsen er trang i Radio Nordfyns nye centrale studie i Bogense, så går lokalradioen rent i gennem fra fredag til søndag. - Nu glæder vi os, til sendevognen er klar, siger radio-duoen John Aagaard og Gert Sørensen.

FREKVENS: Lokalradio skruer op for volumen med sendevogn og anlæg

NORDFYN: Et ombygget børneværelse på Skovvej er Radio Nordfyns nye studie. På førstesalen i det centrale Bogense - mellem to supermarkeder og Solgården - har lokalradioen indrettet sig til godt 30 timer ugenligt i æteren på 94,2 MHz.

Det er her, radio-duoen John Aagaard og medarbejder Gert Sørensen har antennerne ude hver weekend fra fredag klokken 18 og til søndag eftermiddag med nordfynske reportager fra ugen, der gik.

Det er også her, at de slikker sårene efter en økonomisk bet og et angreb på lokalradioens domæne på frekvensen.

- Det var en dyr historie. Det kostede os omkring 20.000 kroner på masten i Særslev og en masse bøvl i halvandet år, indrømmer John Aagaard og sigter til balladen med Station Nord og Torben Dhalvads planer om et supplement til Radio Nordfyn på hverdage.

Et radioteater, der holdt to lokale radio- og tv-nævn i gang, men endte med at Torben Dhalvad i efteråret fik indraget sin sendetilladelse. For Station Nord nåede aldrig at sende et eneste minut på 94,2 mhz.

Her boltrer Radio Nordfyn sig stadig enerådende og med stor opbakning til udsendelserne, siger Gert Sørensen og nævner de 450 medlemmer i foreningen.

- Uden de trofaste lyttere, havde vi ikke holdt skindet på næsen, fortæller Gert Sørensen.

Udlejning af lys og lyd

Radioen har i dag en masse yngre frivillige bag mikrofonerne. De sender hit på hit hver fredag aften, og det har givet mod på udlejning af et komplet lys- og lydanlæg i forbindelse med større nordfynske arrangementer fra gågader til indvielser af campingspladser eller børneforestillinger. En ældre Ford Transit er i øjeblikket ved at blive ombygget til sendevogn hos mekaniker Robert Rasmussen i Søndersø, der også hører til tilhængerne.

- Så er vi pludselig mobile og kan sende direkte reportager fra det nordfynske, fortæller John Aagaard.

Politikere i æteren

Radioen er fast og digitalt indslag fra møder i kommunalbestyrelser og byråd og har netop fået bevilget 5000 kroner ekstra i honorar fra Søndersø Kommune. Årsagen er, at lokalradioens årlige tilskud fra Kulturministeriet er droslet ned, og udgifterne skal hentes hjem.

- Hvert enkelt punkt på dagsordenen kan borgerne høre på kommunens hjemmeside, fortæller John Aagaard, der også spiller masser af gamle 78-riller for de ældre på plejecentrene. I Toelsvad gemmer lokalradioen på sit andet studie samt en stor samling af musik fra en svunden tid.

Annonce
Odense For abonnenter

Fyresedler og nul tiltro til letbanen på konkursramt butiksplads: - Jeg har ikke råd til at vente længere

Danmark

Lørdagens coronatal: 402 indlagte med corona - og 427 er testet positive siden i går

Annonce
Annonce
Annonce
Nordfyn

Velfærdssvin er blevet meldt seks gange til kommunen på et halvt år: - Jeg oplever det som chikane

Nordfyn For abonnenter

Lene frygter, at hendes søn skal starte i skole for tidligt: - Jeg mener, han har godt af at være barn et år endnu i børnehaven

GOG

GOG klapper i om skader: Men nu skal førstepladsen sikres

Odense

En tatovering hjalp Maria til at bearbejde sorgen over sin dødfødte datter: - Lige så snart, jeg kan mærke nålen på min krop, løser det op for noget

Nordsøen skal plastres til med energiøer og vindmøller for hundredvis af milliarder: - Det er en rigtig, rigtig god forretning, lover klimaministeren

Erhverv

Gammelt Odense-firma solgt: Ny ejer har allerede ansat flere folk

Nyborg For abonnenter

Tog narko, terroriserede ekskæresten og kørte fra politiet: Mand idømt tre måneders fængsel

Efter fire mislykkede graviditeter: Nu lever Nicolai og Jannie af legetøj

Odense

- De prøver at overdøve hinanden: Naboerne har fået nok af høj musik i Odenses parker - vil tage drastiske metoder i brug

Det halter med udredning af astmapatienter: I fire år troede Janne, at hun havde astma, men medicinen hjalp aldrig

Kerteminde

Dronning Margrethe hyldes på Great Northern: Ukrainsk stjerne kommer i et meget flot selskab

Navne For abonnenter

Ny instruktør på Nordfynspillene er en mand med mange roller: Spiller volleyball og underviser i matematik

Sport

Odense Bulldogs-kaptajn indkaldt til truppen: Skade koster dansk profil resten af VM

Annonce