Annonce
112

Radio Nordfyn er blevet stille på fællesantennen

John Aagaard og Dan Jørgensen klipper og optager lige nu en serie om kommunesammenlægningen, men det får lytterne på de nordfynske fællesantenner ikke glæde af. Foto: Thomas Gregersen
I forbindelse med omlægninger hos Stofa og Yousee er den lokale radio - sammen med alle andre FM-kanaler røget ud af pakken. Nu kræver det en gammeldags stueantenne at følge udsendelserne.
Annonce

Nordfyn: Hvis du har måttet lede forgæves efter de lokale nyheder og den kendte ældre musik i radioen, så skyldes det at Radio Nordfyn er blevet tavse på fællesantennerne over hele kommunen. I radiostudierne på havnen i Bogense arbejder John Aagaard og Dan Jørgensen i øjeblikket på en stor serie med tilbageblik på kommunesammenlægningen, men hvor mange der kommer til at høre den, er et stort spørgsmål.

- Vi fik et brev i tirsdags, hvor Stofa skriver, at vi ikke længere vil være til stede på fællesantennen. Her har vi ellers haft hul igennem til 15.000 lyttere og vi ved, at især mange af kommunens ældre har lyttet med, fortæller John Aagaard, der nu står med et alvorligt problem for radiostationen.

Radio Nordfyn sender lokale nyheder og musik på VLR's frekvens i weekenderne, hvor man blandt andet læser nyheder op for ældre og svagtseende.

Radiostationen kan stadig fanges på frekvensen 94,2 megahertz på FM-båndet, men det kræver, at man enten anskaffer en gammeldags stueantenne eller for eksempel lytter med i bilen.

Annonce

Ikke kun Radio Nordfyn

Hos Stofa lyder forklaringen, at man slukker det analoge FM-signal i forbindelse med opgraderingen fra det gamle coax-net til det nye giganet.

- Vi er desværre nødt til at slukke for FM-signalet, når vi opgraderer kabelnettet, fordi giganettet skal bruge den del af frekvensbåndet, som i dag bruges til FM-signalet. Det informerer vi selvfølgelig kunderne om i god tid via et brev og igennem deres lokale antenneforening. Vi tilbyder også vores kunder, at de har mulighed for at hente en gratis stueantenne, hvis de fortsat ønsker at høre radio via FM-signalet”, siger Jesper Kjelgaard, direktør for foreninger i Stofa.

Dermed er det heller ikke kun Radio Nordfyn, der bliver ramt af tavshed på fællesantennerne, men et problem for alle de radiostationer som kun sender på FM.

De gratis FM-antenner kan hentes i Stofas medlemsbutikker, men man er ved at etablere et lokalt udleveringssted i Bogense. Det kan man få mere at vide om, ved at kontakte antenneforeningen, fortæller Jesper Kjelgaard.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce