Annonce
Kerteminde

Radikalt byrådsmedlem om partiets fremtid: - Vi overlever altid

Sanne Stemann Knudsen, byrådsmedlem i Kerteminde for De Radikale. Arkivfoto: Kim Rune
Sanne Stemann Knudsen, byrådsmedlem i Kerteminde for Radikale Venstre, håber på, at folk vil sætte sig ned og tage en rigtig dialog fremfor at komme med beskyldninger fra øst og vest.
Annonce

Kerteminde: I kølvandet på dramatikken i Radikale Venstre er Sanne Stemann Knudsen, der sidder i byrådet for Radikale Venstre, ikke et sekund i tvivl om, at partiet trods op- og nedture vil komme igennem den nuværende krise med krænkelsessager.

- Vi er sådan et parti, der oplever bølgegang. Nogle gange har vi stor tilslutning, andre gange har vi lille tilslutning, men vi overlever altid. Vi er et gammelt hæderkronet parti, så på en eller anden måde, føler jeg ikke, at vi er i tvivl om vores eksistensberettigelse, fortæller Sanne Knudsen.


Vi er sådan et parti, der oplever bølgegang. Nogle gange har vi stor tilslutning, andre gange har vi lille tilslutning, men vi overlever altid.

Sanne Stemann Knudsen, byrådsmedlem for Radikale Venstre


Annonce

Debatten har været uskøn

Samlet set mener Sanne Knudsen, at den seneste debat i Radikale Venstre har været uden den nødvendige dialog, der oftest får de bedste løsninger på banen.

- Man burde snakke sammen. Sætte sig ned og tage en ordentlig dialog. Debatten har været præget af beskyldninger fra øst og vest og fordømmelser. Det synes jeg ikke klæder vores parti særlig godt, fortæller Sanne Knudsen.

Hun tilføjer, at det er en opfattelse, som hun tror, at de fleste byrådsmedlemmer rundt omkring i landet deler med hende. Partiet skal få afsluttet de verserende sager, så der er mulighed for at fortsætte arbejdet mod kommunalvalget næste år.

- Få talt jer til rette om det her i stedet for at fortsætte den interne krig. Den kan vi ikke rigtig bruge til noget, og det skader faktisk også baglandet. Byråds- og regionsmedlemmer i høj grad, må man sige, siger Sanne Knudsen.

Annonce

Vi skal lære at skelne

For hende er #MeToo en vigtig bevægelse, der har sat fokus på en rådden kultur, men små detaljer kan få bægeret til at flyde over. Fremadrettet synes byrådspolitikeren, at folk skal være bedre til at sige fra, hvis de oplever upassende opførsel.

- Jeg synes også, at hvis man opfatter sig selv som en selvstændig og stærk kvinde, så synes jeg nok, at man kan tage sagen i egen hånd og afvise sådan nogle ting og sige: her til og ikke længere. Det vil jeg ikke finde mig i, fortæller Susanne Knudsen.

I den forbindelse er det vigtigt at holde sig for øje, hvad der tales om.

- Jeg synes, at det er vigtigt, at vi lærer at skelne mellem fejltagelser og forbrydelser. Det er ikke det samme.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Danmark

Frank Jensen: - Man kan opfatte, at min glæde bliver for overvældende

Annonce