Annonce
Fyn

Radikale vil fremrykke fynsk jernbane

De Radikale vil afsætte tre milliarder, så byggeriet af ny vestfynsk jernbane kan sættes i gang nu.
Anlægget af en ny vestfynsk jernbane bør sættes i gang nu, mener De Radikale, der har afsat de første tre milliarder i nyt udspil.

Partierne står i øjeblikket i kø for at få fremrykket en række investeringer, der kan sætte gang i beskæftigelsen og samfundsøkonomien. De Radikale har først og fremmest fokus på grønne investeringer og præsenterer nu et udspil, der blandt andet betyder en fremrykning af den nye vestfynske jernbane.

- Det er vigtigt at komme i gang med den grønne omstilling hurtigst muligt og få flere til at benytte den kollektive trafik. Samtidig har vi behov for at få kickstartet økonomien, og derfor giver det rigtig god mening hurtigst muligt at få anlagt jernbanen, siger De Radikales fynskvalgte folketingsmedlem, Rasmus Helveg.

Partiet foreslår helt konkret at skyde de første tre milliarder i det store projekt, der er første skridt til at sikre højhastighedstog mellem landets store byer. Den nye vestfynske jernbane mellem Odense V og Kauslunde ved Middelfart betyder desuden, at der bliver bedre plads til regionaltogene på den nuværende jernbane.

Annonce

Kun afsat 147 millioner

Højhastighedsbanen på Vestfyn koster i alt 4,8 milliarder kroner, og kun de første 147 millioner kroner er afsat i 2023.

- Når det ikke er sket før, har begrundelsen været anlægsloftet, der har skullet hindre en overophedning af økonomien. Men med coronakrisen står vi nu i den helt modsatte situation og har behov for at få sat gang i økonomien. Derfor skal vi have bygget jernbanen nu, argumenterer Rasmus Helveg.

Banen vil tage cirka seks år at anlægge og berører en række lodsejere.

Vigtigere en motorvej

Udover den vestfynske jernbane ønsker De Radikale at fremrykke hastighedsopgraderingen af banen mellem Ringsted og Odense. Den vil partiet skyde i gang med en halv milliard.

I går var det Venstre, der ville have fremrykket en række investeringer i infrastruktur. Her har det tredje motorvejsspor syd om Odense højeste prioritet. Det har det ikke hos De Radikale.

- Vi vil først og fremmest have fremrykket de investeringer, der fremmer den grønne omstilling, siger Rasmus Helveg.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Nyborg For abonnenter

Massiv jordforurening nej tak: Flertal i Nyborg Byråd vil ikke købe den forurenede Lynfrosten-grund

Annonce