Annonce
Fyn

Radikale Venstre får fynsk mandat igen: Der skulle en Helveg til

Rasmus Helveg Petersen tager det fynske mandat for de Radikale med 3.763 personlige stemmer. Foto: Michael Bager
Radikale Venstres fynske mandat i Folketinget bliver besat af Rasmus Helveg Petersen. Det står klart efter at han slog rivalen Camilla Hersom med 530 personlige stemmer.

På Fyn stemte 7,3 procent af fynboerne på Radikale Venstre, hvilket giver partiet et fynsk mandat. Da de personlige stemmer var talt op, stod det klart, at det bliver Rasmus Helveg Petersen, der løber af med det fynske mandat med i alt 3.763 af personlige stemmer.

Dermed repræsenterer familien Helveg Petersen atter Fyn i Folketinget. I mange år blev Rasmus Helveg Petersens far, Niels Helveg Petersen, valgt på Fyn.

- Jeg er glad og lettet. Og meget rørt også. Det er stærke følelser, når man på den måde får et godt resultat ud af en kæmpe indsats, siger en lettet men træt Rasmus Helveg Petersen.

- Jeg har været nervøs helt til det sidste, for man skal ikke tage noget for givet. Det har været et tæt løb, men jeg synes også, det endte med en klar afgørelse.

De seneste fire år har fynboerne ikke haft et radikalt mandat på Christiansborg, efter Camilla Hersom i 2015 ikke blev genvalgt. Men nu er de fynske radikale tilbage, og det var altså en Helveg, der skulle til.

- Nu skal jeg skal ud og spise med min familie, som jeg ikke har set i en måned. Min kat er begyndt at ignorere mig, det er et dårligt tegn, griner Rasmus Helveg Petersen.

Annonce

Jeg har været nervøs helt til det sidste, for man skal ikke tage noget for givet. Det har været et tæt løb, men jeg synes også, det endte med en klar afgørelse.

- Rasmus Helveg Petersen, fynsk folketingskandidat for Radikale Venstre.

Tæt løb om mandatet

De andre fynske kandidater trak også en del personlige stemmer, men altså ikke helt nok til at slå Rasmus Helveg Petersen. Camilla Hersom fik i alt 3.233 stemmer, og var dermed blot 530 stemmer fra Helveg. 22-årige Anne Skau Styrishave vandt suverænt i to Odense-kredse og trak i alt 2.290 personlige stemmer, mens Søren Hillers fik 1.165 stemmer.

- Jeg er rigtig stolt af mit valgresultat, og helt vildt stolt af, at jeg har fået så mange stemmer i min hjemby Odense. Det føles dejligt, at mit bagland har bakket mig op, siger Anne Skau Styrishave, der ikke afviser, at hun kan finde på at stille op til Folketinget igen.

Derimod meldte Camilla Hersom allerede ud fra start, at dette var sidste forsøg på at komme ind i Folketinget.

- Jeg er da ked af, at jeg ikke vandt. Men jeg er egentlig tilfreds med min egen indsats. Jeg synes, jeg har lavet en god kampagne, jeg har haft nogle gode mennesker omkring mig og vi har knoklet fra morgen til aften. Men det er jo ikke nok, når man ikke får flest stemmer, og det er de barske realiteter i politik.

Fynsk mærkesag

I de seneste otte måneder har Rasmus Helveg Petersen haft sin gang på Christiansborg som barselsvikar for Zenia Stampe, men han glæder sig til nu at fortsætte som repræsentant for Fyn.

Og selvom han er bosiddende i København, har han tænkt sig at følge de lokale sager på Fyn tæt.

- En af de ting, jeg vil have med ind i regeringsforhandlingerne allerede nu, det er, at vi gerne vil have fase to af letbanen ud til Seden forbi Vollsmose, så vi får noget konstruktivt oveni nedrivningsplanen, siger han og tilføjer:

- Der kan man gøre noget både for at udvikle mobiliteten i Odense og for at udvikle Vollsmose-området. Og det er den første kamp, jeg kommer til at kaste mig ind i.

- Lige nu har jeg intet problem med, at jeg ikke skal i valgkamp igen. Det er meget hårdt at være i valgkamp, og den her valgkamp har været forfærdeligt lang. Så tværtimod er det lige nu en lettelse, siger Camilla Hersom med et grin. Foto: Michael Bager
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Klumme For abonnenter

Gamle nyheder, 1994: Over 100.000 ulovlige kanonslag beslaglagt i Svendborg

1994 138.534 ulovlige kanonslag blev i weekenden fundet og beslaglagt af politiet i Svendborg. Fyrværkeriet lå hos to mænd på henholdsvis 26 og 33 år, men endnu i aftes havde politiet i Svendborg ikke med sikkerhed kunnet fastslå, hvorfra fyrværkeriet stammer. Den 26-årige mand, der er fra Svendborg, hævder at have købt det af en mand i Nyborg, der dog under langvarig afhøring i går nægtede at have solgt kanonslagene. Kæmpepartiet lå på to lagre i Rudkøbing og et i Svendborg, og ifølge politiet opbevaret helt i strid med alle sikkerhedsregler. Kanonslagene har en meget kraftig knaldeffekt, men alt tyder på, at det kun var lykkedes at videresælge en meget lille del af partiet, før politiet slog til. 1969 Folketingsmand, chefredaktør Jens Peter Jensen, Odense har ladet sig opstille til det fynske amtsråd – efter sigende med det stille håb at kunne blive amtsborgmester, hvorefter han skulle være villig til at kvitte sit folketingsmandat. Han er af Venstre-vælgerforeningerne i Odense Storkommune blevet opstillet som spidskandidat, dog ikke uden en drabelig holmgang med andre, der havde samme ønske. Der måtte efter forlydende fire afstemninger til, før positionen var sikret. Det ventes, at der også kommer en amtsrådsliste fra Venstre på landet i Odense og Assens Amter, efter forlydende med amtsrådsmedlem H. Kryger Madsen som spidskandidat og endelig en liste fra Svendborg Amt. 1944 Alle vordende mødre ved, hvor umuligt det er at skaffe garn til tøj til den ventede baby. Man skal være meget heldig, om man skal kunne få noget i forretningerne, men ellers må man udnytte ældre søskendes eller andre slægtninges overskud af strikkede beklædningsgenstande, der så trevles op og strikkes om. Det kommer derfor som en glædelig overraskelse, at Odense Kamgarnsspinderi i januar, februar og marts 1945 har besluttet at levere 30 fed af sit lækre, varmende ”Hjertegarn” til vordende mødre. Man meddeler i dag, at garnet kun leveres efter skriftlig anmodning til spinderiet, og at denne skal være ledsaget af en erklæring fra læge eller jordemoder om, hvornår barnet ventes født.

Annonce