Annonce
Middelfart

Radikale om skolebesparelser: Tudetosset at spare på hjælpen til børn med specialbehov

Louise Rost og Elisabeth Tejlmand, der begge stiller op til kommunalvalget i november for Radikale Venstre, appellerer til, at byrådet undlader foreslåede besparelser på Skrillingeskolen. Fotos: PR-foto og Michael Bager

Lokaldebat: I direktionens forslag til budget for 2022 reduceres Skrillingeskolens budget med 750.000 kr. Det mener vi i Radikale Venstre er en helt forkert prioritering, der kan vise sig meget dyr på lang sigt.

Heldigvis tilføres hele området for børn og unge med specialbehov 10 millioner kroner, så der er mere hjælp til afhjælpning af handicap og mere hjælp i familierne. Skrillingeskolens opgave er imidlertid at lære eleverne at læse, skrive og regne og give dem sociale kompetencer til at begå sig, når de bliver unge og voksne.

Besparelsen på 750.000 kan lyde som peanuts, men forslaget indebærer, at Skrillingeskolen nednormeres med omkring 1,25 stilling, hvilket skolens ledelse selv skal vurdere om skal tages fra lærer- eller pædagogstaben. Uanset hvilken løsning ledelsen vælger, bliver der mindre tid til en gruppe børn og unge, som i den grad har afgørende brug for ro og tæt kontakt til en voksen gennem hele skoledagen for at udvikle sig positivt.

Annonce

Vi sidder desværre ikke selv i byrådet, så vi må nøjes med indtrængende at appellere til, at byrådet finder den sunde fornuft frem og prioriterer indsatsen for skolebørn med specialbehov.

Radikale Venstre i Middelfart

Alvoren er ellers høj for eleverne. Arbejdsmarkedet bliver gradvist mere teknologisk, og læse-, regne- og skrivefærdigheder til karakteren 2 eller derunder gør det ekstremt svært at gennemføre uddannelse og få job.

Det er derfor både menneskeligt og samfundsøkonomisk tudetosset at spare på hjælpen til disse børn, fordi der er reel risiko for, at omkostningerne til dem blot vil stige år for år. Deres problemener vil år for år blive sværere af afhjælpe eller imødekomme.

Vi sidder desværre ikke selv i byrådet, så vi må nøjes med indtrængende at appellere til, at byrådet finder den sunde fornuft frem og prioriterer indsatsen for skolebørn med specialbehov. Nok er vi en rig kommune, men gældsætningen er øget, og nu begynder vi også at handle uklogt omkring forebyggelse. Det går ikke.

Annonce
Odense For abonnenter

Gartnerbyen vokser igen: Denne gang bliver der bygget mere end 100 nye lejeboliger

Danmark

Fredagens coronatal: 324 nye smittede

Annonce
Annonce
Annonce
Faaborg-Midtfyn

Troede aldrig hun blev rask: Efter halvandet år med corona-senfølger snører Mette igen løbeskoene

Nordfyn For abonnenter

Peder vil være klimavenlig, men det må han ikke: - Jeg føler mig magtesløs

Assens

Rikke Louise vil hjælpe kvinder med anden etnisk baggrund til at sprænge rammerne: - Selv en lille indsats kan gøre en verden til forskel

Kultur

Sjældent har smerte føltes så smuk: Stuart A. Staples krøb under huden med ultraintim messe

OB

Se højdepunkterne: To farlige hjørnespark gjorde det onde ved OB

Danmark

Fredagens coronatal: 324 nye smittede

Debat

Flere hænder til et trængt arbejdsmarked

Nyborg

Kommunen trækker i land om dødsulykke i børnehave: - Vi ved ikke, om der var tale om et hændeligt uheld

Danmark

Løvkvist: Thulesen vil trække en streg i sandet - men vil Pia K. dele vandene?

Assens

Beboere på 'helt almindelig villavej' vinder landsdækkende konkurrence: - Nu har vi en anledning til at holde en vejfest

Fyn For abonnenter

Nogle bliver aldrig gældfri: Fynboer skylder milliarder - se gælden i din kommune her

Kultur

Country-kvintet talte frit fra leveren om sexisme: - Hvis ikke jeg knaldede med chefen, fik jeg ingen kontrakt

Annonce