Annonce
Danmark

Radikale flytter krisemøde til egne lokaler

Møde skulle ifølge Ritzaus oplysninger være holdt på Christiansborg, men er flyttet til lokaler ude i byen.
Annonce

De Radikale har flyttet et møde, hvor partiet skal søge at forsones efter halvanden uges krise som følge af beskyldninger om krænkelser i partiet.

Beskyldninger er føget frem og tilbage mellem folketingsmedlemmer, da Ida Auken (R) har beskyldt politisk leder Sofie Carsten Nielsen for at dække over krænkelser i partiet. Nielsen mener omvendt, at Auken taler usandt.

Det var ifølge Ritzaus oplysninger meningen, at mødet mellem folketingsmedlemmerne skulle have været holdt på Christiansborg. Men søndag middag blev mødet flyttet til partiets vælgerforenings lokaler i København.

- Radikale har et vigtigt gruppemøde i dag. Et møde, hvor vi skal tale ud, forsones og komme videre. Det er vigtigt, for at vi kan skabe den forandring, vi drømmer om, skrev næstformand Andreas Steenberg (R) på Twitter søndag middag.

Kort efter fik pressen nys om, at mødet holdes et ukendt sted. Det viste sig at være i vælgerforeningen, hvor pressen er mødt op.

Folketingsmedlem Rasmus Helveg Pedersen (R) var mødt op på Christiansborg, hvor han sad på sit kontor, inden han forlod Borgen. Han havde ingen kommentarer til pressen.

Krisen i partiet tog fart, da tidligere politisk leder Morten Østergaard (R) trådte tilbage på grund af sin håndtering af sager, hvor han blev beskyldt for at have krænket kvinder.

Fire sager er kommet frem, hvor den tidligere leder har berørt kvinder i tilknytning til partiet mod deres vilje.

Kritik af Østergaards håndtering af sagen førte for halvanden uge siden til, at han trådte tilbage og overlod posten til Sofie Carsten Nielsen. Morten Østergaard er nu sygemeldt.

/ritzau/

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Erhverv For abonnenter

Trods nedgang i industrien hæver fynske Alumeco bundlinjen: Omstrukturering har givet pote

Kerteminde For abonnenter

60 dage for et facebook opslag: - Det er samfundet, der har censureret en folkevalgt politiker, mener forsvarsadvokat

Alarm 112

Efter flugtforsøg fra fængslet: Nu skal Peter Madsen for en dommer

Kerteminde For abonnenter

Tvunget til at forlade byrådet efter anmeldelse fra lokal avis: - Det er godt nok det mest usmagelig, jeg har været udsat for

Annonce