Annonce
Fyn

Radikal valgkamp hos omstridt rektor: Her er alle velkommen

- Nyborg Gymnasium er blevet en politisk kampplads, fastslår det Radikale Venstres leder, Morgen Østergaard. Torsdag morgen førte han valgkamp hos gymnasiets omstridte rektor, Henrik Vestergaard Stokholm. Foto: Michael Bager
Gymnasierektor Henrik Stokholm fra Nyborg, der kæmper udvisningstruet somalisk families sag, afviser at have politiske motiver til at byde det Radikale Venstres leder, Morten Østergaard, på overnatning og morgenmad.

Nyborg: - Godmorgen, godmorgen. Må jeg have lov at give dig en lille flyer ...

Det var en morgenfrisk leder af det Radikale Venstre, Morten Østergaard, der torsdag morgen inddrog Nyborg Gymnasium i valgkampen.

Morten Østergaard har indledt en Danmarkstur, hvor han lægger vejen forbi dem, han selv karakteriserer som "symbolpolitikkens ofre".

Og med Nyborg Gymnasium havde Morten Østergaard valgt et kontroversielt første stop på turen.

Gymnasiets rektor, Henrik Vestergaard Stokholm, blev landskendt, da han lod to somaliske piger uden opholdstilladelse fortsætte deres skolegang.

Det førte til beskyldninger mod ham fra Dansk Folkeparti især for at benytte sin stilling til at bedrive politisk virksomhed.

Men selv om Henrik Vestergaard Stokholm er helt på det rene med, at der nu igen kan blive rejst kritik imod ham, afviser han at have politiske motiver til at invitere Morten Østergaard og det Radikale Venstre indenfor.

- Morten Østergaard har selv ytret ønske om at besøge Nyborg Gymnasium for både at tale om somalier-sagen, men også om besparelser på uddannelsesinstitutionerne og vores beslutning om at være en røgfri skole. Og her er alle velkommen, fastslår Henrik Vestergaard Stokholm.

Annonce
Rektor Henrik Vestergaard Stokholm (tv) er forberedt på eventuel kritik af det Radikales Venstres besøg.- Men alle er velkommen her, fastslog han, mens partileder Morten Østergaard (th) og det Radikale Venstres folketingskandidat Rasmus Helveg Petersen førte valgkamp.Foto: Michael Bager

Politisk omklamring?

Morten Østergaard ankom til Nyborg Gymnasium allerede onsdag aften, hvor han mødtes med Henrik Vestergaard Stokholm og de to somaliske skolepiger Roda og Ruwayda Hussein.

Den radikale partileder overnattede på gymnasiets kostskole, før han torsdag morgen forsøgte at få elevernes opmærksomhed.

Der skal nok være nogle, som synes dit besøg ligner en politisk omklamring af en omstridt rektor og hans sag?

- Det er det ikke, siger Morten Østergaard.

- Men Nyborg Gymnasium er blevet en politisk kampplads, fordi der her er en rektor, som vil sikre nogle mennesker deres basale rettigheder, og fordi Dansk Folkeparti tordner mod ham og anklager ham for at agere politisk. Og jeg vil med besøget her gøre det klart, at der er steder i Danmark, hvor valget mellem Dansk Folkepartis eller Radikale Venstres vej fremstår knivskarpt, tilføjer han.

- Vi inviterer alle

Henrik Vestergaard Stokholm er glad for, at Nyborg Gymnasium kan spille en rolle i samfundsdebatten. Og altså også i valgkampen.

- Det er vi nærmest forpligtet til, mener han.

Men han understreger også, at hverken han selv som rektor eller gymnasiet har nogen partifarve.

- Vi inviterer alle indenfor. I fredags havde vi for eksempel besøg af 13 politikere fra forskellige partier. Vi diskuterer til enhver tid gerne de emner, der er vigtige i vores verden. Og vel at mærke med enhver, der har lyst til at tale med os, siger Henrik Vestergaard Stokholm.

Det gælder også Dansk Folkeparti, hvor viceborgmester i Nyborg, Carsten Kudsk, kun er ét blandt flere fremtrædende partimedlemmer, der har kritiseret gymnasierektoren for at bedrive politik og i øvrigt have en særlig tilbøjelighed til at søge mediernes opmærksomhed.

- Så længe han har et oprigtigt ønske om at drøfte de ting, som er vigtige for os her på gymnaiset, er Carsten Kudsk også meget velkommen, fastslår Henrik Vestergaard Stokholm.

Annonce
Forsiden netop nu
Annonce