Annonce
Kerteminde

Radikal stemmesluger dropper byrådet: - Det har været sjovt, spændende og lærerigt

Sanne Stemann Knudsen fik 514 personlige stemmer ved kommunalvalget i 2017. Foto: Kim Rune
Sanne Stemann Knudsen stiller ikke op til kommunalvalget til november.

Kerteminde: - Det har været sjovt, spændende og lærerigt - indimellem hårdt. Men først og fremmest har det været meningsfuldt. Det er faktisk en gave at få lov til at beskæftige sig med noget, der giver så meget mening, fortæller De Radikales ene mandat i byrådet, Sanne Stemann Knudsen, der efter to perioder har besluttet at sige tak for kampen.

- Og jeg har taget mine kampe - i den første periode tog jeg mange kampe i forhold til planerne om at bygge et rådhus, mens der skulle spares på alt muligt andet.

- Det var en lang sej kamp, som jeg langt hen ad vejen tog sammen med Jutta (Nielsen (Ø), red)

- Og vi stod udenfor budgettet to gange. Det kræver noget at melde så klart ud, at man mener noget andet, end alle de andre, fortæller Sanne Knudsen, der ved sidste valg fik det femte største stemmetal i byrådet og var lige ved at trække en ekstra radikal stemme med ind i byrådet.


Du er i front hele tiden, og du brænder dit lys lidt hurtigere.

Sanne Stemann Knudsen


Det lykkedes ikke, og Sanne Knudsen lægger ikke skjul på, at arbejdspresset er stort, når man sidder alene i byrådet.

- Du er i front hele tiden, og du brænder dit lys lidt hurtigere, end dem der sidder i et stort parti og kan deles om arbejdet.

Annonce

- Jeg har kæmpet hårdt

Hvor har du sat dit radikale fodaftryk efter snart otte år i byrådet?

- Jeg har kæmpet hårdt for at bevare alle vores små skoler. Og da jeg var formand for Kerteminde Forsyning, var der lagt op til, at der skulle være en fusion mellem NEF og forsyningen, der tog jeg kampen og gik ud og sagde: "Stop den fusion." Det var lidt med hjertet oppe i halsen.

- Og jeg er rigtig glad for, at vi fik en Kulturarvsmasterplan. Det var min betingelse for at gå med til udviklingen af havnen.

- Det første oplæg, som Østfyns Museer lagde frem til byggeri på havnen, var rigtigt godt. Der var et borgermøde på Fjord&Bælt, hvor det blev klappet ud. Folk kunne se ideen med det, og de kunne føle ejerskab.

- Så er det desværre løbet af bordet, da der kom en bygherre, der fik alt for mange indrømmelser af byrådet, og det er i dag svært at genkende det oprindelige oplæg, siger Sanne Knudsen.

Annonce

Du kan gøre en forskel

Hvad tager du med dig efter to perioder i byrådet?

- At det er et meningsfuldt arbejde. Man kan faktisk gå ind og være med til at gøre en forskel, selvom man er et enkelt medlem af byrådet.

- Det er en tid, jeg ser tilbage på med glæde. Det har givet en hel ny dimension i mit liv, men jeg er glad og lettet over, at det var så det, fortæller Sanne Knudsen, der aldrig har haft en forestilling om, at hun skulle sidde på livstid i byrådet.

- Jeg tror, det er godt, at der kommer noget udskiftning i byrådet - at der kommer nogle nye øjne - ellers kan byrådet gå hen og blive en hyggelig klub, hvis det er de samme mennesker, der stiller op år efter år.

Når du ikke skal sidde i byrådet, hvad skal du så bruge din tid på?

- Kim (Sanne Knudsens mand, red) og jeg har før skrevet nogle fagbøger sammen, og jeg kunne da godt tænke mig at få tid til sådan et skriveprojekt. Og jeg har efterhånden fået seks børnebørn med et syvende på vej, så det er ikke fordi, jeg kommer til at kede mig, fortæller Sanne Knudsen.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Middelfart For abonnenter

Stribonitter så omdiskuteret olieberedskabslager indefra: - Byggeri i seks etager er en skændsel for området

Annonce