Annonce
Trekantområdet

Radikal gruppeformand bliver løsgænger: Vores parti kan ikke holde til mere uenighed

- De fleste kan forstå, at det ikke kunne fortsætte, efterhånden som vi har fremstået uenige i avisen i flere og flere sager. Det kan partiet jo ikke holde til, siger Jesper Elkjær. Foto: Mads Dalegaard
Helt usædvanligt forlader en gruppeformand sit parti. Radikale Jesper Elkjær har sagt farvel og tak og er nu løsgænger i Kolding Byråd. Der var ikke plads til både ham og Merete Due Paarup i den radikale tomandsgruppe, forklarer han.
Annonce

Kolding: Efter seks et halvt år som gruppeformand for Radikale Venstre i Kolding Byråd meddeler Jesper Elkjær helt overraskende, at han mandag meldte sig ud af sit parti og nu er løsgænger i Kolding Byråd.

Den 57-årige gruppeformand fik i december sidste år selskab i sin enmandsgruppe af Merete Due Paarup, som skiftede parti fra Venstre til Radikale Venstre. Elkjær lægger ikke skjul på, at det er heri forklaringen ligger på, at han føler sig nødsaget til at melde sig ud af sit parti efter over 21 års medlemskab.

- De fleste kan forstå, at det ikke kunne fortsætte, efterhånden som vi har fremstået uenige i avisen i flere og flere sager. Det kan partiet jo ikke holde til, siger Jesper Elkjær.

Annonce

Utroværdige

Han fortæller, at hans beslutning om at kappe strengen til Radikale Venstre blev truffet fredag formiddag, efter at Eva Kjer Hansen blev valgt som Venstres næste borgmesterkandidat på et opstillingsmøde aftenen forinden. Samme aften deltog han i et bestyrelsesmøde i sit parti, og her fastslog han, at han ville stå fast på sin holdning om, at han ikke vil pege på Kjer Hansen som ny borgmester i Kolding efter næste valg, hvilket Due Paarup derimod ikke vil udelukke. Dette er netop en af de alvorlige uenigheder mellem de to radikale byrådsmedlemmer, som har været udstillet i JydskeVestkysten.

Jesper Elkjær traf sin svære beslutning om at kaste håndklædet i ringen og sige farvel til sit parti og gruppeformandsposten hos Radikale Venstre efter et bestyrelsesmøde i sit parti torsdag aften. Foto: Mads Dalegaard

- Nogle mente, at jeg burde prøve at padle tilbage overfor pressen i forhold til min holdning til Eva Kjer, men jeg måtte sige, at det kan jeg da ikke. Så vil jeg jo fremstå som totalt utroværdig, hvorefter Merete gjorde klart, at hun så også ville gå ud at gentage sit budskab. Det vil jo føre til, at ingen kan tage os alvorligt. Vi vil fremstå som totalt useriøse, forklarer Jesper Elkjær om baggrunden for, at han har truffet sin tunge og svære beslutning.


Nogle mente, at jeg burde prøve at padle tilbage overfor pressen i forhold til min holdning til Eva Kjer, men jeg måtte sige, at det kan jeg da ikke.

Jesper Elkjær, nu løsgænger i Kolding Byråd


Efter bestyrelsesmødet torsdag aften "kunne jeg bare mærke med mig selv, at vi var færdige. Min tro på, at det kunne komme til at fungere, er væk", siger Jesper Elkjær, som understreger, at han bærer sin del af ansvaret for, at samarbejdet mellem ham og gruppefællen ikke fungerer.

- Jeg har godt nok været leder i 26 år. Men det her har jeg ikke formået som gruppeformand, siger Jesper Elkjær.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Nyborg

Måtte købe køjesenge i Jysk: Nyborg Fængsel indlogerede udvisningsdømte på ufærdig afdeling i al hast

Danmark

Psykisk vold per kontrakt

Middelfart

Nu er det nok: Mathias vil omdanne forhutlet stationsbygning til levende café og ungdomsmiljø

CORONAVIRUS

Live: USA's topekspert tror på effektiv vaccine mod corona i december

Annonce