Annonce
Nordfyn

Racerbane i baglokalet: Ny butiksejer får drengedrøm opfyldt

Butik Lille Per vil forene brugskunst, norsk strik og en 35-40 meter lang racerbane i baglokalet på Jernbanegade i Otterup. Foto: Dorthe Wolff
Med den nye Butik Lille Per får Per Springborg opfyldt en drengedrøm i butikkens baglokale, hvor han opfører en 35-40 meter racerbane. Banen er ikke kun for hans egen fornøjelses skyld.
Annonce

Otterup: Da Per Springborg voksede op i Sindal i Nordjylland, fik hans onkel Erik lov til at opføre en racerbane på øverste etage af huset, hvor Per Springborg boede med sine forældre. Onklen havde nemlig ikke selv plads til racerbanen, men det var forbudt for Per Springborg at pille ved banen.

- Jeg måtte kun køre med den, når onkel Erik var der. Det overholdt jeg også - næsten. Det var jo lidt ligesom at stille en skål slik foran et barn og sige, at det ikke må spise af skålen.

Sådan opstod altså interessen, og i 8.-9. klasse var Per Springborg så bidt af race, at han meldte sig ind i Sindal Mini-race med skala 1-24 biler. Men efter to år dalede interessen.

- Eller også var det pigerne, der begyndte at lokke lidt, husker Per Springborg.

Annonce

Går i klub

I mellemtiden er der passeret flere årtier, hvor Per Springborg ikke har kørt race. Men en juleaften for et par år siden fik ham "på sporet igen".

- Jeg har et par børnebørn, der er tvillinger, og de fik en Brio togbane, som deres far og jeg sad og legede med på gulvet. Så sagde jeg til faren "Det bliver rigtig sjovt, når det bliver racerbane, vi skal køre med".


... Og ellers giver det, som min hustru siger, også lidt at kigge på for de mænd, der er med deres kone ude at handle.

Per Springborg, Butik Lille Per


Inden længe gik Per Springborg i gang med at google racerbane, for det han legede med som barn, havde han ikke længere.

- Og så fandt jeg en, der lignede den, som jeg havde leget med sammen med min onkel som barn. I dag går jeg også i klub i Skalbjerg, som jeg tager til hver onsdag for at køre race med nogle andre gutter. Det er skideskægt.

Fokus på positive fortællinger

I serien "Butiksliv i øjenhøjde", som vi indledte tirsdag, er ambitionen at sætte fokus på positive og inspirerende fortællinger fra det nordfynske butiksliv.

Har du en ide til, hvem vi skal besøge, eller vil du fortælle om, hvad der får dig til at handle lokalt, hører vi meget gerne fra dig. Send os en mail på nordfyn@fyens.dk eller klik ind på spoerg.fyens.dk/nordfyn/ og stil os et spørgsmål.

Og nu bliver Per Springborgs genfundne hobby så også en del af hans nye brugskunstbutik Butik Lille Per, hvor han opfører en 35-40 meter stor Scalextric racerbane i baglokalet, som man via et vindue kan få lov at betragte. En del af banen vil også via to huller i væggen køre ud i selve butikslokalet.

- Det er både for at tilfredsstille mig selv, men også for at kunne lave nogle events for eksempel i forbindelse med Otterup By Night eller torvedagene. Og ellers giver det, som min hustru siger, også lidt at kigge på for de mænd, der er med deres kone ude at handle.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Fyn

Fynsk professor om coronavacciner: Den fulde effekt kommer først i sidste halvdel af 2021

Fyn For abonnenter

Mødre til kræftramte børn støtter hinanden og kæmper for behandling på OUH: Børnene får lov at have en barndom

Annonce