Annonce
Erhverv

Race Club er direktørernes eksklusive erhvervsklub

Race Club er en erhvervsklub for direktører og topchefer. Den er etableret af racerkøreren Nicolaj Møller Madsen, der bruger den til at finansiere sin karriere. Foto: Louise Koustrup
Racerkøreren Nicolaj Møller Madsen har stiftet en erhvervsklub, hvor medlemmerne kan netværke, og han selv kan sikre fremtiden økonomisk.

SØNDERSØ: Det er dyrt at være racerkører.

Grejet er noget mere kostbart end et par støvler og benskinner, og hvis man ikke kommer ud af en rig familie, kan det være op ad bakke, når levevejen skal foregå på fire hjul. Derfor var gode råd dyre, da racerkøreren Nicolaj Møller Madsen skulle skifte gokarten ud med en rigtig bil.

- Hvis man gerne vil køre Formel 1, kan man se om farmand har penge. Det var ikke realistisk for mig. Jeg er bare en knægt fra Nordfyn, så da jeg i 2013 kom hjem efter at have kørt professionelt i Indonesien, foreslog min far, at han kunne hjælpe med at samle penge ind. Det startede med et møde med vinhandleren i Særslev, og lidt efter lidt blev det til en erhvervsklub, hvor direktører og ejere fra forskellige virksomheder mødtes til god mad og vin. Sådan startede det, siger Nicolaj Møller Madsen.

I dag har Race Club, som erhvervsklubben hedder, 262 medlemmer på landsplan.

- I 2014-15 begyndte det er gå rimeligt stærkt. Vi havde folk med fra alt fra Bunker Holding og Universal Robots til en enmands-tømrervirksomhed. Det typiske medlem er en mand på over 35 år fra en veletableret virksomhed, der godt kan lide god mad og vin. Vi henvender os som regel ikke til en ung iværksætter, siger Nicolaj Møller Madsen.

Annonce

Nicolaj Møller Madsen

Født: 10. marts 1993 i Søndersø på Fyn

I dag: Talentkører hos Audi

Titler: Danmarks næstmest vindende gokartkører (tre danmarksmesterskaber, ét europamesterskab og VM-bronze fra 2010)

Hæder: Årets bilsport-kører 2010

Handler ikke med hinanden

Hvert medlem betaler hvert år 17.500 kroner for medlemskab, og for det beløb får man lov til at være med i en erhvervsklub, der ligger i den lidt mere eksklusive ende af skalaen.

- Vi har tit to arrangementer om ugen - men aldrig et, der foregår i et konferencelokale. Når travle folk kigger i deres kalender og ser, at de har et arrangement i erhvervsklubben, der foregår i et konferencelokale, hvor man kan se frem til en trekantet sandwich, så er det nemt at ringe og aflyse. Men hvis man ved, at man skal hen og have 13 retter på The Balcony (gourmetrestaurant i Odense, red.), så kan det godt være, at man kommer en halv time for sent, men man kommer, siger Nicolaj Møller Madsen om konceptet.

Det er eksklusive oplevelser i afslappede rammer, fortæller han. Og det er der kunder til i et segment bestående af blandt andre direktører og topchefer.

- Vi er ikke en erhvervsklub, der laver indbyrdes forretninger. Det er vi ikke ud fra tanken om, at når direktøren fra Stenhøj, der er en af verdens førende inden for autolifte, kommer hos os, så gider han ikke snakke om lifte, for han har snakket om lifte i 20 år. Vi laver i stedet forretninger i hinandens netværk, hvor vi anbefaler hinanden til andre. Vi er ambassadører for hinanden i netværket, siger Nicolaj Møller Madsen.

Fire rejser om året

Nicolaj Møller Madsen er 26 år og laver alle arrangementerne i klubben. Hans egen racerkørerbaggrund er selvfølgelig et trækplaster for mange af medlemmerne, der gerne vil ud og se racerløb. Det betyder dog ikke, at man behøver at være motorinteresseret for at deltage.

- Netværket hedder Race Club, men det eneste ræs, der er over os, er, at vi kører gokart én gang om året. Men man behøver ikke at være interesseret i biler. Mine medlemmer gider at spise god mad og drikke god vin og komme på Michelin-restaurant i Milano, siger Nicolaj Møller Madsen og tilføjer, at der dog også er fire rejser om året, hvor medlemmerne kan komme med til England, Italien og Tyskland og se ham køre ræs.

Det sociale element er i højsædet, når medlemmerne i Race Club for eksempel er ude at spise god mad.

- Så laver vi en præsentationsrunde, hvor vi for eksempel også fortæller, hvad vores livret er. Hvis chefen fra rengøringsfirmaet og bankmanden begge har stegt flæsk som livret, så står de og snakker om det. Det er sjovt at se en masse mænd, der krammer hinanden, når de mødes, siger Nicolaj Møller Madsen og understreger, at Race Club altså ikke kun er for mænd.

Den har bare ikke så mange kvindelige medlemmer.

- Vi har 15 damer i alt over hele landet. Vi gør meget ud af at få nogle flere kvinder med, for det gør noget godt ved stemningen, siger Nicolaj Møller Madsen.

Erhvervsklubben er en eksklusive udgave af sin slags. Medlemmerne spiser god mad og drikker god vin i finere omgivelser. Foto: Privat

Et landsdækkende selskab

I øjeblikket er Nicolaj Møller Madsen juniorkører hos Audi, som betaler 75 procent af hans udgifter. Målet er at komme op i hierarkiet og få dækket alle udgifter. Når det mål er nået, er det planen, at de penge, som Nicolaj Møller Madsen tjener på erhvervsklubben, skal være hans pensionsopsparing.

Race Club er en landsdækkende erhvervsklub, der er delt ind i fire regioner. Den fynske afdeling er størst med 70 medlemmer. Derudover er der afdelinger i København, Trekantområdet og Aarhus.

Racerkøreren Nicolai Møller Madsen. Foto: Louise Koustrup.
Racerkøreren Nicolai Møller Madsen. Foto: Louise Koustrup.
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce