Annonce
Sport

Rabbits-navne: Stort smil fra ligaens bedste og hep fra cheerleaders

De helt store smil var fremme hos Rabbits-direktør Troels Mortensen og Rabbits-profil Sebastian Åris Petersen inden kampen. Sidstnævnte blev nemlig kåret til ligaens bedste spiller. Foto: Katrine Becher Damkjær

Rabbits-direktør Troels Mortensen tog mikrofonen, efter spillerne var løbet ind til kampen. Han havde nemlig noget vigtigt at melde folket forsamlet i hallen.

- Jeg skal på vegne af Basketligaen udnævne ligaens bedste spiller. Det er spillerne og trænerne, der har peget på spilleren, sagde Troels Mortensen, der nævnte de to, der fik anden- og tredjeflest stemmer, inden han kom til det vigtige.

Og for det faste publikum i Svendborg var det ingen overraskelse, at direktøren råbte:

Annonce

- Sebaaastian Åååååris!

Publikum kvitterede med kæmpe bifald, mens Sebastian Åris Petersen fik et stort kram og et kys på kinden af Troels Mortensen.


Selvsamme Sebastian Åris Petersen er også netop blevet kåret til Danish Player of the Year ved de såkaldte Fullcourt Awards. Det er andet år i træk, at spilstyreren fra Svendborg Rabbits udpeges til at være den bedste danske spiller i basketligaen.

- Det er jeg rigtig glad for. Jeg vandt også sidste år, men det betyder ikke, at jeg er mindre glad for det i år. Der er mange dygtige danske spillere i ligaen, så jeg er beæret over at vinde den pris, siger Sebastian Åris Petersen.


Det er spillere fra klubberne i basketligaen, der kunnet stemme på, hvem skulle være årets danske spiller, og der viste sig ikke at være spænding om udfaldet af kåringen. Sebastian Åris Petersen fik nemlig 72 stemmer, mens nummer to på listen, Jonathan Klussmann fra Randers Cimbria, fik 32 stemmer.


BMS Herlevs Leonardo Carlino, der i sidste sæson spillede for Svendborg Rabbits, blev nummer tre i afstemningen, mens Darko Jukic fra torsdagens Rabbits-modstander Bakken Bears blev nummer 4. De fik henholdsvis 16 og 13 point.


Inden kampen var Oscar Teglgaard Jørgensen udpeget som kampens kanin i kampprogrammet. Derfor kunne man læse sig klogere på den 23-årige spiller, som er mere rutineret, end hans alder umiddelbart kunne få en til at tro. Han har allerede spillet flere end 200 kampe i basketligaen.

Oscar Teglgaard Jørgensen er skudfarlig fra distancen, og han har således i gennemsnit sendt 40 procent af sine 3-pointskud i kurven gennem karrieren.


75 minutter inden kampstart var det stadig udelukkende Rabbits-spillere, der var i gang med den første opvarmning i Rise Sparekasse Arena i Svendborg. Og få minutter senere løb en forklaring ind: Bussen med Bakken Bears var blevet fanget i bededags-trafikken omkring Horsens.

De kom dog frem i god til at nå at få løsnet arme, ben og måske også hoveder uden at få pulsen op i stress-zonen inden første fløjt.


Som anerkendelse af kampens betydning var der hentet ekstra forstærkning til at støtte og sende Svendborg Rabbits godt afsted mod en sejr i finaleserien. Den kom i form af en flok cheerleader, der varmede godt op under sagerne i arenaen.

En flok cheerleaders var kaldt ind som ekstra heppe-forstærkning til torsdagens kamp. De fik sig en pause mellem deres begejstrede optrædener. Foto: Katrine Becher DamkjærFoto: Katrine Becher Damkjær


Halspeakeren gjorde sit for at sikre, at den gode stemning kunne holde ved i det sydfynske, selvom Rabbits tabte den første finalekamp 72-118 til Bakken Bears.

- Dermed fører Bakken 1-0, så hvis Rabbits vinder Rabbits i dag (torsdag, red.), udligner vi til 1-1. Hvis ikke står der ikke længere 1-0, ridsede han situationen i finaleserien, hvor der spilles bedst af syv kampe, op.

Annonce
Middelfart For abonnenter

Jæger fandt tre halshuggede rådyr i vejkant: - Det er noget forbandet svineri det der

Danmark

De seneste coronatal: Otte døde og 50 færre indlagte

Annonce
Annonce
Annonce
Nyborg

Femårig død i tragisk ulykke - sagen undersøges nærmere

Faaborg-Midtfyn For abonnenter

Ærteavler idømt stor bøde: 140 plukkere måtte deles om fire toiletter – Vi er udsat for magtfordrejning

OB

Brøndby Stadion bliver stribet: Bus efter bus efter bus kører OB-fans til pokalfinalen

Assens

Henrik gav afslag til flere unge - frygter sygdom for sine 36.000 høns: - Det er en exceptionel dyr affære

Formand for landdistrikter om penge til sportshaller i bytte for flere vindmøller og solceller: - Det er slet ikke nok

Odense

Madklubben overtager fire lejemål centralt i Odense og åbner to nye restauranter: - Vi har fået en fantastisk modtagelse

Odense For abonnenter

Hele Nicks familie var hjemme i rækkehuset, da branden brød ud: Krydsede afspærring og løb op til huset

Lærlingen Carl Emil er træt af snak om social losseplads: - Det er bullshit - erhvervsuddannelser er ikke for dumme unge

Odense For abonnenter

Her er billetprisen for at køre med Odense Letbane - du kan ikke købe billet på stationerne

Se billederne: Kom med ind i Victor og Birgittes vilde drømmehus med 360 graders terrasse, snedkerkøkken og privat shelter direkte ned til åen

Kultur

Vilde Windfeld vinder Webster-pris

Kerteminde For abonnenter

Rossano og Simon driver italiensk restaurant med stor succes: Snart kan de fejre en historisk milepæl

Leder For abonnenter

Fyens Stiftstidende mener: 10. klasse på Kold College viser, at unge godt vil have en faglig uddannelse

Annonce