Annonce
Sport

Rabbits i sikker sejr

Mikkel Plannthin lavede 13 point onsdag aften imod EBAA Arhus. Arkivfoto: Kim Haugaard
Der var aldrig tvivl om udfaldet onsdag aften, da Svendborg Rabbits ordnede EBAA Aarhus med 101-91.

Basketball: Onsdag aften pligtsejrede Svendborg Rabbits over EBAA Aarhus, da Rabbits åd jyderne med 101-91 i HK Midt Arena i Svendborg.

Svendborg Rabbits startede kampen godt, hvor første periode blev vundet 21-20, imens man kørte fra gæsterne fra Aarhus i anden periode, hvor hjemmeholdet kom foran 32-16.

EBAA Aarhus gav dog ikke op, og efter pausen kom de ud på banen med et bedre udtryk, hvilket også medførte to sejre i de sidste perioder på henholdsvis 22-26 og 26-29.

Den samlede sejr var aldrig i fare for favoritterne fra Svendborg, men alligevel var direktøren ikke helt tilfreds efter aftenens kamp.

- Vi lever først og fremmest op til vores favoritværdighed i aften. I den første del af kampen viser vi, at vi er klart bedst. Bagefter slipper vi dog foden fra gaspedalen, og det var ikke godt nok. Jeg ved ikke helt, hvad det skyldes, men det er noget, der skal arbejdes med på træningsbanen, sagde Svendborg-direktør Troels Mortensen efter kampen.

Selvom direktøren ikke var helt tilfreds med holdets udtryk igennem hele kampen, så var der dog også mange positive ting at tage med fra en kamp, hvor især de unge fik vist sig frem.

- Mange af vores spillere viser et fint topniveau i dag, hvor Myck Kabongo spiller en fremragende kamp. Vi får også brugt alle vores unge spillere, og dét er jeg meget glad for. En 20-årig Oskar Jørgensen kommer blandt andet ind og spiller en stor kamp, roste Troels Mortensen.

Svendborg Rabbits næste kamp er på udebane imod SB København 12. november klokken 19.00 på Nørrebrogade 208.

Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Fred friskolerne

Man kan sagtens sidde tilbage med en fornemmelse af, at det var tomme tønder, der buldrede, da Socialdemokratiet allerede fra årets begyndelse varslede store nedskæringer på friskoleområdet. Sådan gik nemlig ikke, da finanslovforhandlingerne i sidste uge faldt på plads og godt for det. For ikke alene ville det give mange kommuner et øjeblikkeligt problem med at finde plads til de friskoleelever, der risikerede at sive tilbage til folkeskolen, hvis der var udsigt til en større stigning i friskolernes egenbetaling. Det ville også ramme hårdt i de mindre byer i de kommunale udkanter, hvor engagerede lokale kræfter har forsøgt at sikre områdets fremtid ved at holde liv i den lokale skole, som lokalpolitikerne i stordriftens navn har lukket. Friskoler, der er vokset frem på gammeldags dyder som medbestemmelse og demokrati, og som regeringspartiet næppe kan være oprigtigt interesseret i at spænde ben for. End ikke selv om de 300 millioner kroner, undervisningsministeren varslede at ville tage fra driften af de 550 friskoler, kortvarigt ville pynte et andet sted i statens budget. De buldrende tønder og det kritiske blik på friskolerne var til at begribe, hvis de skyldtes, at skolerne ikke fulgte lovgivningen, eller hvis de underviste efter helt andre principper og i andre fag end dem, folkeskoleloven bekender sig til. Men virkeligheden er jo, at mange af friskolerne er oprettet på geografiske områder, hvor kommunerne for længst har sluppet deres ansvar. Med den månedlange debat om skolernes økonomi kan usikkerhed for fremtiden imidlertid være plantet så dybt i friskolemiljøet, at regeringen bør forsikre skolerne om, at debatten ikke kommer til at gentage sig til næste år. Og ikke nok med det: Regeringen skylder at sikre skolernes fremtidige eksistens og frede dem, så de kan bruge deres engagement på det, de er bedst til - at undervise børn i deres nærområde. Andet kan hverken skoler, elever eller forældre være tjent med.

Annonce