Annonce
Svendborg Rabbits

Rabbits-appel om at hjælpe netværket

Myck Kabongo, der her ses i styrende aktion i marts mod Randers Cimbria, er rejst til hjemlandet for at være sammen med familie og venner, og nu er ligaen alligevel stoppet. Foto: Frederik Steen Nordhagen
Efter aflysningen af de resterende kampe i denne basket-sæson er Svendborg Rabbits økonomisk udfordret, men regner med at overleve. Men direktøren opfordrer omgivelserne til at støtte klubbens sponsorer og alle omkring klubben, så der også er opbakning i næste sæson.
Annonce

BASKETBALL: Nu hvor forbundet har besluttet at corona-stoppe sæsonen, appellerer ledelsen af Svendborg Rabbits sit netværk, medlemmerne, sponsorerne og lederne til at støtte hinanden og det lokale erhvervsliv.

- Vi skal jo leve af hinanden og det erhvervsliv, som forhåbentlig er i stand til det, når det hele igen er oppe at køre. Så jeg kan kun opfordre alle på det stærkeste til at gøre en ekstra indsats, siger direktør Troels Mortensen til Sport Fyn.

Direktøren erkender, at aflysningen af sæsonen rammer klubben hårdt.

- Vi mister indtægterne fra kampene og fra salget i boderne under kampen. Det er klart, at det kan mærkes. Hvor meget det kan mærkes? Det er for tidligt at sige noget om, men vi vil i starten af næste uge prøve at gøre en form for status, siger Rabbits-direktøren, der tilføjer, at det er en ringe trøst, at situationen formentlig er lige så svær for de fleste konkurrenter.

Annonce

Tre spillere rejst

- Vi skal nok overleve på en eller anden vis, men det er jo en forudsætning, at vi har et fungerende opland, så vi kan være klar til næste sæson, siger Rabbits-direktøren, der allerede har ladet tre spillere rejse jem.

- Det er Myck Kabongo, Sidney Umude og Brendan Norfleet. De var utrygge ved at blive her i Danmark, hvis ikke de kunne komme hjem senere. De har familie og venner, og både de og spillerne vil helst være hjemme nu, siger direktøren.

Spillerne er på standardkontrakter fra forbundet, og de kan være udformet på forskellig vis. I ishockey er det velkendt, at de fleste af de udenlandske spillere kun er aflønnet i eksempelvis de ni måneder, hvor de træner og spiller kampe, så klubberne ikke har en forpligtelse ud over sæsonen, når slutspillet stopper.

Så kan spillerne til gengæld få et job hjemme i det amerikanske, eller hvor de nu kommer fra, i sommrpausen, og på den måde er risikoen for klubberne noget minimeret.

Annonce

DM-vinder - eller ej?

De resterende kampe i basketligaens grund- og slutspil er som nævnt alle aflyst.

Beslutningen, om hvorvidt der skal kåres en DM-vinder for sæsonen, bliver taget af DBBF senere.

- I denne svære tid for både sport og samfund ønsker vi at takke fans og sponsorer for denne sæson og håber, at jeres loyalitet fortsætter i 2020/21-sæsonen, skriver Basketligaen.

Beslutningen om at aflyse resten af sæsonen blev taget på et ekstraordinært telefonmøde tirsdag aften, skriver Ritzaus Bureau.

De forsvarende mestre fra Bakken Bears førte ligaen indtil aflysningen af sæsonen.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Kerteminde

Efter kuldsejlet festival: Caroline er overrasket over Kertemindes krav om tilbagebetaling af halv million

Fyn

Ugens fynske Covid-19 status: Vaccinationer vinder langsomt frem, smitten falder næsten overalt, og så lurer britisk mutation i det fynske

Fyn

Ekstra smitsom: Den engelske coronavariant er fundet i prøver fra OUH hos både patienter og ansatte

Annonce