Annonce
Indland

Rabat på Storebælt med i finanslov

Transportminister Hans Chr. Schmidt (V) vil gøre det billigere at pendle over Storebælt i bil.

En næsten halvering af prisen for at pendle over Storebælt i bil er del af det finanslovsudspil, regeringen præsenterer på tirsdag

Bilpendlerne på Storebæltsbroen får nu en markant mindre månedlig udgift til broafgift.

I regeringens finanslovsudspil, der præsenteres på tirsdag, lever Venstre op til sit valgløfte og foreslår, at prisen på et pendlerkort sættes ned fra 3920 kroner til 3000 kroner.

Desuden øges det særlige kørselsfradrag for at køre over broen. Sammenlagt betyder det, at en pendler typisk vil spare 40 procent, skriver Fyens Stiftstidende.

Udspillet kommer næsten på dato året efter, at Fyens Stiftstidende lancerede kampagnen "Broafgift, nej tak"

Transportminister Hans Chr. Schmidt (V) håber, at den ekstra rabat kan binde landet bedre sammen og øge væksten på begge sider af Storebælt.

- Håndværksmestre og mindre fragtfirmaer med pendlerkort vil lettere kunne give tilbud på den anden side af broen. Det vil øge konkurrencen og dermed gavne samfundsøkonomien, siger han.

Borgmester i bæltbyen Nyborg, Kenneth Muhs (V), er begejstret.

- Det er rigtig positivt, at der nu kommer den her pendlerrabat. Det er et væsentligt element i vores arbejde for at gøre det billigere at krydse Storebælt, siger Nyborg-borgmesteren.

I dag er der 1200 pendlere på broen. De er fordelt med 600 private pendlere og 600 erhvervspendlere i form af netop håndværksmestre, små fragtfirmaer og lignende.

Den ekstra rabat til pendlerne finansieres først og fremmest af Sund & Bælt selv. Det sker ved at forlænge gældsafviklingen på broen med forventet tre til fire måneder.

Gælden er nu på 23,9 milliarder kroner og forventes tilbagebetalt i 2029. Det kunne have været syv år før, hvis Folketinget ikke havde besluttet at bruge penge fra broen til primært andre trafikinvesteringer.

Tænketanken Kraka har beregnet, at Venstres forslag vil betyde, at nettoudgiften for at køre over broen vil blive godt 1700 kroner om måneden for en typisk pendler. I dag er beløbet 2900 kroner.


Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Coronavirus

Rejsevejledninger bliver lempet - men ferierejser frarådes

Kerteminde For abonnenter

Ejer af sportsbar peger på problemer ved nye restriktioner - vil ikke være en sur kælling: - Jeg synes, det er fuldstændig hul i hovedet

Annonce